Τέλεια και εύκολη γαριδομακαρονάδα!


Τέλεια και εύκολη γαριδομακαρονάδα!

Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο φαγητό που αρέσει στους πάντες!

Οι γαρίδες συνδυάζονται υπέροχα με τη σάλτσα τομάτας, το σκόρδο και το μαϊντανό, ενώ η σάλτσα ταμπάσκο δίνει την πικάντικη σπιρτάδα που θα σας συναρπάσει! Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε εσείς την ποσότητα ταμπάσκο που θα βάλετε, ανάλογα πάντα με τις δικές σας προτιμήσεις και της οικογένειας ή των καλεσμένων σας. 

Υλικία:

  • 450 γρ. καθαρισμένες γαρίδες έχοντας φυλάξει τα κεφάλια.
  • 2 φλιτζάνια νερό.
  • Μερικά κλωναράκια μαϊντανός (θα χρειαστείτε λίγα ακόμα για το γαρνίρισμα).
  • 3-4 "μπαλάκια" ολόκληρο πιπέρι.
  • 6 σκελίδες σκόρδο.
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • 1 1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες κομμένες στη μέση.
  • 1 κουτί ντομάτες κονκασέ.
  • 1/2 με 1 κ.γ. ταμπάσκο (ή κόκκινες καυτερές πιπεριές) ανάλογα φυσικά το πόσο καυτερή θέλετε τη γαριδομακαρονάδα.
  • 225 γρ. λιγκουίνι.
  • Τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση:

  1. Ρίξτε σε μια κατσαρόλα τις γαρίδες (μόνο τα κεφάλια και το κέλυφος), το νερό, τον μαϊντανό, το πιπέρι, 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, μαζί με αλάτι και το νερό. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό, και κατόπιν σιγοβράστε για άλλα 10 λεπτά. Ύστερα στραγγίξτε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με τη βοήθεια ενός σουρωτηριού και φροντίστε να φυλάξετε 1 φλιτζάνι από το ζωμό.
  2. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα με μπόλικο νερό, βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τους.
  3. Προσοχή: Φροντίστε να τα βγάλετε από τη φωτιά 1-2 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμά τους. Αν για παράδειγμα η συσκευασία λέει 12 λεπτά, εσείς αφαιρέστε τα στα 10 λεπτά.
  4. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Κόψτε τις 4 εναπομείναντες σκελίδες σκόρδου σε μικρές και λεπτές φέτες. Τότε προσθέστε το σκόρδο και το ταμπάσκο (ή τις πιπεριές που έχετε εξίσου κόψει σε μικρά κομμάτια) στο ελαιόλαδο και αφήστε το σκόρδο να αχνίσει - "τσιτσιρίσει" για 1 λεπτό.
  5. Κατόπιν ρίχνετε τα 3/4 του φλιτζανιού από το ζωμό με τις γαρίδες που είχατε φυλάξει και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για λίγο προτού ρίξετε τις λιαστές ντομάτες και τις ντομάτες κονκασέ. Όταν το νέο μείγμα αρχίσει να βράζει, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε και σκεπάστε με ένα καπάκι ή άλλο σκεύος το τηγάνι, γυρίστε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήστε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.
  6. Τότε προσθέστε τα μακαρόνια που είχατε ετοιμάσει παράλληλα, στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά. Πριν σερβίρετε ρίξτε πάνω από τη γαριδομακαρονάδα παρμεζάνα και λίγο ακόμα μαϊντανό.

Extra Tip: 

Σε περίπτωση που δείτε ότι η σάλτσα σας έχει γίνει πολύ πηχτή, μπορείτε πριν σερβίρετε να ρίξετε στη σάλτσα το υπόλοιπο 1/4 από το ζωμό που είχατε φυλάξει στην αρχή και να ανακατέψετε ώστε να δέσει ξανά η σάλτσα σας.

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά.

Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά.

Συνολικός Χρόνος: 40 λεπτά.

Μερίδες: 4.

Πηγή: foodmaniacsgr

Tags Γαριδομακαρονάδα, Συνταγή, ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, Γαρίδες, μακαρονια, φαγητο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4047 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3946 s // Total time: 2.7994 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X