Πώς θα διακοσμήσετε το τέλειο παιδικό δωμάτιο


Πώς θα διακοσμήσετε το τέλειο παιδικό δωμάτιο

Εάν αναμένετε να αποκτήσετε σύντομα ένα νέο μέλος στην οικογένειά σας ή αν απλά θέλετε να αλλάξετε τη διακόσμηση στο παιδικό δωμάτιο, δείτε πώς θα αντλήσετε έμπνευση και θα πάρετε ιδέες για να δημιουργήσετε τον τέλειο χώρο για τα παιδιά σας.

Όσο κι αν φαίνεται απλό, το να δημιουργήσεις ένα δωμάτιο στο οποίο τα παιδιά θα νιώθουν άνετα και θα είναι ασφαλή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δείτε  πρωτότυπες προτάσεις και συμβουλές για να φτιάξετε το δωμάτιο που τα παιδιά θα αγαπήσουν.

1. Βάλτε χρώμα

Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι χαρούμενο και σ’ αυτό βοηθάει το χρώμα. Επιλέξτε αντικείμενα με χρώμα και βάλτε σχέδια με χρώμα στους τοίχους. Αν πάλι το μωράκι σας είναι νεογέννητο αποφύγετε τους πρώτους μήνες, τουλάχιστον μέχρι και τον πέμπτο μήνα της ζωής του, τις έντονες αποχρώσεις στο βρεφικό δωμάτιο.

Διαλέξτε από πολύχρωμες κουρτίνες και παιδικά φωτιστικά, μέχρι παιδικά χαλιά, και  αυτοκόλλητα για τους τοίχους. Τα σεντόνια και τα παπλώματα επίσης μπορούν να έχουν χρώμα, όπως και τα μαξιλαράκια.

2. Ενισχύστε τη διάθεση για παιχνίδι

Τα ειδικά μεγάλα πλαστικά πάζλ δαπέδου θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε και ταυτόχρονα να οριοθετήσετε το χώρο όπου το παιδί θα παίζει. Το σημείο στο οποίο θα μπορεί να αραδιάζει όλα του τα παιχνίδια και να νιώθει υπέροχα.

Εάν το παιδί είναι ακόμη βρέφος επιλέξτε παιχνίδια για μωρά χωρίς αιχμηρές άκρες, που ενθαρρύνουν τη σκέψη και βοηθούν το παιδί να μαθαίνει τον κόσμο που ανοίγεται μπροστά του. Για πιο μεγάλα παιδιά προτιμήστε παιδικά παιχνίδια ρόλων, τα οποία συνεισφέρουν στην ανάπτυξη των κοινωνικών και λεκτικών δεξιοτήτων. Tα παιχνίδια για παιδιά εξάλλου είναι τα πάντα για τα πιτσιρίκια γι' αυτό πρέπει να έχουν πάνω απ όλα εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

3. Επιλέξτε τα κατάλληλα έπιπλα

Από την κούνια μέχρι την αλλαξιέρια και από το παιδικό κρεβάτι μέχρι το γραφείο, τα έπιπλα με τα οποία θα διακοσμήσετε το δωμάτιο των παιδιών σας είναι πολύ σημαντικό να έχουν το στοιχείο της άνεσης και της ασφάλειας.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα παιδικό κρεβάτι που να έχει τη δυνατότητα επέκτασης, έτσι ώστε το μήκος να προσαρμόζεται καθώς μεγαλώνει το μωράκι σας, κι έτσι να εξοικονομείτε και χρήματα. Η βάση των κρεβατιών πρέπει να επιτρέπει στο παιδικό στρώμα να αερίζεται για να υπάρχει σταθερή θερμοκρασία ύπνου. Φροντίστε επίσης τα έπιπλα να μην είναι βαμμένα με τοξικές βαφές και φυσικά να έχουν στρογγυλεμένες γωνιές. Το παιδικό κρεβάτι για κορίτσια πάλι σας επιτρέπει να προσθέσετε στη διακόσμηση του χώρου ένα έπιπλο με χαρακτήρα και στιλ.  

Εάν πάλι φτιάχνετε το βρεφικό δωμάτιο, όταν θα αγοράσετε την κούνια να έχετε κατά νου ότι η βάση πρέπει να έχει τη δυνατότητα τοποθέτησης σε δύο ύψη. Επίσης, τα υλικά της βάσης να είναι τα κατάλληλα ώστε να επιτρέπουν στο μωρό σας να κοιμάται έχοντας τη σωστή στήριξη στο κορμάκι του.

4. Φτιάξτε λειτουργικά το χώρο

Συνήθως τα παιδικά δωμάτια ποτέ δεν είναι αρκετά μεγάλα για να χωρέσουν όλα τα παιχνίδια των παιδιών, που καθώς μεγαλώνουν γίνονται όλο και περισσότερα αφού δεν τα αποχωρίζονται εύκολα. Εάν πρέπει στο παιδικό δωμάτιο να προσθέσετε και μια βιβλιοθήκη με γραφείο τότε ο ελεύθερος χώρος μπορεί να μοιάζει ελάχιστος.

Φροντίστε λοιπόν να τοποθετήσετε στις σωστές θέσεις τα έπιπλα, τα οποία σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι εργονομικά και λειτουργικά, αφήνοντας περισσότερο ζωτικό χώρο για τα παιδιά, ειδικά εάν είναι δύο και μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο. Ακόμα, όμως και όταν το παιδί είναι μωρό, μια εργονομική αλλαξιέρια θα διευκολύνει κι εσάς για να έχετε πρόσβαση σε όσα χρειάζεστε.

Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν πολλές ιδέες διακόσμησης ενός παιδικού δωματίου και είναι στο χέρι των γονιών να φτιάξουν το χώρο των παιδιών τους, ανάλογα με το προσωπικό τους στιλ. Όμως, όπως κι αν επιλέξετε να φτιάξετε το δωμάτιο, μην παραλείψετε να ελέγξετε πως ό,τι τοποθετήσετε σε αυτό θα είναι απόλυτα ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον, από ανακυκλώσιμα υλικά, μαθαίνοντας έτσι στα παιδιά “από κούνια” τη σημασία της προστασίας της φύσης.

Sponsored Content

Tags παιδι, ΔΩΜΑΤΙΟ, βρέφος, παιχνίδια, Διακοσμηση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1976 s (250 Queries.) // Parse time: 0.3468 s // Total time: 2.5443 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X