14 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα


14 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα

Φτιάξαμε την ατζέντα της εβδομάδας, με όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Ακόμα μία εβδομάδα με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις! Θέατρο, σινεμά, φεστιβάλ, μουσική και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα!

Ανακάλυψέ τα όλα μαζί μας!

Στην Κύπρο για το "Γινάτι" ο Γιάννης Καλπούζος
Το νέο βιβλίο του "Γινάτι. Ο σοφός της λίμνης", παρουσιάζει ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος στα βιβλιοπωλεία Πάργα σε όλες τις πόλεις, αρχίζοντας σήμερα από την Πάφο. Το μυθιστόρημα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός μας μεταφέρει στα πανέμορφα Γιάννενα, την πόλη των θρύλων και της μυστηριακής γοητείας. Αυτή τη φορά, ο συγγραφέας τοποθετεί τους ήρωές του στα χρόνια της ιταλικής κατοχής του 1917, της πρώτης απόπειρας δημιουργίας Βλάχικου πριγκιπάτου στην Πίνδο, της εκστρατείας στη Μικρά Ασία, της προσφυγιάς Μικρασιατών και Ποντίων, αλλά κι εκείνης των Τουρκογιαννιωτών, του διχασμού σε βενιζελικούς και αντιβενιζελικούς και της μάστιγας της ληστοκρατίας στην Ήπειρο. Οι παρουσιάσεις του βιβλίου θα γίνουν ως εξής:
> Δευτέρα 7 Μαΐου, βιβλιοπωλείο Πάργα, Πάφος, 19.00.
> Τρίτη 8 Μαΐου, βιβλιοπωλείο Πάργα, Λάρνακα.
> Τετάρτη 9 Μαΐου, βιβλιοπωλείο Πάργα, Λευκωσία.
> Πέμπτη 10 Μαΐου, βιβλιοπωλείο Πάργα, Λεμεσός.

Αφιέρωμα στον ηθοποιό Μάριο Ιωάννου στο Έρμα
Ένα διήμερο αφιέρωμα στον Κύπριο ηθοποιό Μάριο Ιωάννου, παρουσιάζει σήμερα και αύριο το Καφεαναγνωστήριο-βιβλιοπωλείο Το Έρμα. Στα πλαίσια του αφιερώματος θα προβληθεί σήμερα η ταινία "Τα φτηνά τσιγάρα" του Ρένου Χαραλαμπίδη και αύριο το ντοκιμαντέρ «Μάριος Ιωάννου - Ένας ρομαντικός ταξιδιώτης» του Πάνου Αναστασίου. Στην ταινία «Τα φτηνά τσιγάρα» παρακολουθούμε τον Νίκο ένα τριαντάχρονο άνεργο που ζει μόνος δίχως φιλενάδα, από πεποίθηση. Τελικά ο Νίκος γνωρίζει σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο τη Σοφία, μια όμορφη νεαρή κοπέλα με την οποία περιπλανιούνται μια νύχτα μαζί στην πόλη και χωρίζουν. Θα την αναζητήσει εκ νέου καθώς πλέον ο περίγυρος του δεν τον εμπνέει. Παίζουν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Κώστας Τσάκωνας, Άλκης Παναγιωτίδης, Ανδρέας Νάτσιος, Μάνος Βακούσης, Τάκης Σπυριδάκης, Βάνα Πεφάνη, Νίκος Κατής, Μάριος Ιωάννου, Ιωάννα Μαυρέα, Νικολέττα Σταυρίδου. Εισιτήρια €5 για τη μία προβολή και €8 για τις δύο.
> Δευτέρα 7 & Τρίτη 8 Μαΐου, Καφεαναγνωστήριο-βιβλιοπωλείο Το Έρμα, Λευκωσία. Πληρ. 99980574.

"Η νύχτα του Σαν Λορέντζο" των αδελφών Ταβιάνι
Η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού προβάλλει την ταινία «Η νύχτα του Σαν Λορέντζο» μια από τις σημαντικότερες ταινίες των Αδερφών Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι. Η περιπετειώδης οδύσσεια μιας ομάδας κατοίκων ενός χωριού της Τοσκάνης που αποφασίζουν το καλοκαίρι του 1944 να συναντήσουν τους Συμμάχους, που διαφαίνεται να επικρατούν στον Πόλεμο, παρά τις αντίθετες διαταγές που έχουν λάβει από τους Ναζί. Ως κεντρικό πρόσωπο της ταινίας οι δυο αδελφοί έχουν επιλέξει να βάλουν ένα παιδί. Η Cecilia, η γυναίκα που μετά από χρόνια θ' αφηγηθεί την ιστορία στο γιο της, είναι μόλις έξι χρονών όταν αναγκάζεται να εγκαταλείψει το χωριό της και να περιπλανηθεί στην ιταλική επαρχία. Διάρκεια: 105΄.
> Δευτέρα 7 Μαΐου, Ρίο, Λεμεσός, 20.15. Πληρ. 25871410.

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Αθηνάς Τέμβριου
Στην ποιητική συλλογή "Ανάμεσα στους ήχους", η Αθηνά Τέμβριου κινείται ανάμεσα στη φύση και τη μεταφυσική, το γήινο και το ουράνιο, αποκωδικοποιώντας ποιητικά τους ήχους της ανθρώπινης ψυχής που ακούει. Με τρόπο μυητικό και συνάμα μυστικό, εναλλάσσονται στους στίχους της η μακάρια σιγή με τους θορύβους της καθημερινής τύρβης. Την ποιητική συλλογή παρουσιάζουν σήμερα οι Εκδόσεις Εν Τύποις και η Eθνική Eταιρεία Eλλήνων Λογοτεχνών Kύπρου.
> Δευτέρα 7 Μαΐου, Eκδοτικός Oίκος Eν Tύποις, Λευκωσία, 19.30.

Η "Φαίδρα" του Ρίτσου στο βιβλιοπωλείο Μeres
Η Χριστίνα Κωνσταντίνου συναντά τον Γιώργο Καλογήρου υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες των Αλέξανδρου Αχτάρ και Παναγιώτη Μπρατάκου, για να βουτήξουν μαζί στον ωκεανό της Φαίδρας του Γιάννη Ρίτσου και να εξερευνήσουν το αδιέξοδο του σαρκικού πάθους, τα όρια του παράνομου έρωτα, τα προσωπεία που φορούν οι άνθρωποι για να καταφέρουν να συγκρατήσουν την νόμιμη κοινωνική τους εικόνα, την επιθυμία για μια ζωή όπως την ονειρευτήκαμε στα εφηβικά μας σεντόνια και τη λύπη για τα όνειρα που εγκλωβίστηκαν στην καθημερινότητα. Ερμηνεύουν Χριστίνα Κωνσταντίνου και ο μουσικός Γιώργος Καλογήρου.
> Δευτέρα 7 Μαΐου, MERES - Βιβλιοπωλείο, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 96765505.

Tags go out, διασκεδαση, εκδηλωση, Θεατρο, μουσικη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7380 s (230 Queries.) // Parse time: 0.3729 s // Total time: 3.1109 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X