Zara, H&M, GAP, Topshop ανακοίνωσαν μια μεγάλη αλλαγή


Zara, H&M, GAP, Topshop ανακοίνωσαν μια μεγάλη αλλαγή

Τα μεγάλα brands αλλάζουν τη σχέση τους με το μοχέρ, που χρησιμοποιείται στην παραγωγή χειμωνιάτικων ρούχων. 

Συγκεκριμένα, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των ζώων, οι λιανοπωλητές σταματούν να χρησιμοποιούν μια ύλη που συναντάμε αρκετά συχνά στα ρούχα των χειμερινών κολεξιόν.

Διεθνή brand ένδυσης ανακοίνωσαν σήμερα ότι παύουν να χρησιμοποιούν την μάλλινη ίνα μοχέρ για τα ρούχα τους μέχρι το 2020.

Αφορμή στάθηκε ένα βίντεο από την PETA που δείχνει κατσίκες να κακοποιούνται κατά την διαδικασία του κουρέματος.

Η οργάνωση προστασίας της ευημερίας των ζώων επισημαίνει ότι το βίντεο αυτό «μαγνητοσκοπήθηκε από έναν μάρτυρα» και «περιέχει εικόνες που τραβήχτηκαν τον περασμένο Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο μέσα σε 12 διαφορετικά εκτροφεία» στη Νότια Αφρική, χώρα απ΄όπου προέρχεται το μισό μοχέρ που πωλείται σε όλον τον κόσμο.

Η οργάνωση ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα από τις αρχές της χώρας.

Στις εικόνες αυτές, τα αθώα ζώα σύρονται από τα κέρατα και τα πόδια και πετιούνται στο έδαφος από κουρείς.

Η Σουηδική H&M δηλώνει ότι στις συλλογές της αυτό το μαλλί χρησιμοποιείται σε απειροελάχιστο ποσοστό (0,044% των ινών που χρησιμοποιούνται), ενώ η Inditex (Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home, Uterque) δημιουργούν ένα μικρό αριθμό κομματιών από αυτό το υλικό.

Ο όμιλος Inditex είπε ότι «λυπάται για τις σκληρές πρακτικές στις μονάδες της Νότιας Αφρικής μοχέρ -που αποκαλύφθηκε από PETA- αλλά δεν έχουν αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη παρόμοιων περιστατικών με αυτά που αναφέρθηκαν από την PETA στα κέντρα των ζώων από τα οποία προμηθεύονται το μαλλί οι προμηθευτές τους».

Και η Gap υπογράμμισε ότι «λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη το θέμα της ευημερίας των ζώων», τονίζοντας ότι η απαγόρευση του μοχέρ αφορά τις επωνυμίες του Athleta, Banana Republic, Gap, Old Navy.

Ο βρετανικός όμιλος Arcadia (Tophsop, Topman, Burton Menswear, Dorothy Perkins, Evans, Miss Selfridge, Outfit Kids, Wallis) επιβεβαίωσε επίσης παρόμοια μέτρα και εξέφρασε «την ανησυχία του για το βίντεο της PETA».

Tags Zara, h&m, Gap, Top shop, μοχερ, μαλλι, ΜΑΛΛΙΝΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1678 s (291 Queries.) // Parse time: 0.2811 s // Total time: 3.4489 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X