Πόσες ώρες χρειάζονται για να γίνουμε οι "καλύτεροι φίλοι";


Πόσες ώρες χρειάζονται για να γίνουμε οι "καλύτεροι φίλοι";

Τι έδειξε νέα έρευνα;

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο έντυπο των Κοινωνικών και Προσωπικών Σχέσεων ισχυρίζεται ότι χρειάζονται 200 ώρες χρόνου να περάσουμε με κάποιον προκειμένου να γίνουμε “κολλητοί”, το οποίο ισοδυναμεί με οκτώμιση ημέρες.

Ο Jeffrey Hall του Πανεπιστημίου του Κάνσας διεξήγαγε δύο μελέτες για να εξετάσει τη συσχέτιση του χρόνου που πέρασε μαζί με την προσωπική εγγύτητα. Στην πρώτη μελέτησε περισσότερους από 350 ενήλικες που είχαν μετακομίσει σε μια νέα πόλη, και στη δεύτερη μελέτη πάνω από 100 πανεπιστήμια.

Αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν φιλίες με την πάροδο του χρόνου, ο Hall κατέληξε στο συμπέρασμα ότι χρειάζονται περίπου 200 ώρες για να αναπτυχθεί μια τέτοια φιλία. Επίσης, διαπίστωσε ότι χρειάστηκαν αρχικά 50 ώρες αλληλεπίδρασης για να μετατραπεί ένας γνωστός σε έναν απλό φίλο και 90 ώρες για να τους μετατρέψει σε τακτικούς φίλους.

Φυσικά, η ποιότητα αυτών των ωρών εξακολουθεί να έχει σημασία, καθώς μόλις περνάτε  200 ώρες με κάποιον δεν θα σας κάνει αυτόματα κολλητούς (πάρτε για παράδειγμα συναδέλφους στο χώρο εργασίας που κάθονται κοντά αλλά δεν συζητάνε πραγματικά).

Tags φίλοι, κολλητοί, ερευνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3579 s (249 Queries.) // Parse time: 0.5995 s // Total time: 2.9575 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X