Πώς να χάσετε 10 κιλά για να βγείτε με αυτοπεποίθηση στην παραλία;


Πώς να χάσετε 10 κιλά για να βγείτε με αυτοπεποίθηση στην παραλία;

Οι συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε

Αρκετοί άνθρωποι που θέλουν να χάσουν κιλά σε πολύ μικρό διάστημα ξεκινούν υποθερμιδική δίαιτα, αλλά το αποτέλεσμα σπάνια είναι ικανοποιητικό. Κάποια στιγμή η πείνα και οι στερήσεις οδηγούν στο ακριβώς αντίθετο, γι' αυτό εξάλλου σύντομα ξαναπαίρνουν τα κιλά που έχασαν. Αυτό ακριβώς προσπαθούν να αποφύγουν γιατροί εξειδικευμένοι στο βελονισμό, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια τον εφαρμόζουν με σκοπό την απώλεια βάρους.

Τι ακριβώς κάνουν; Όπως επισημαίνει η Κική Ντελιοπούλου, στο ellegr, γενική γιατρός-βελονίστρια με ειδίκευση στην παχυσαρκία, ο βελονισμός συνδυαστικά με ένα κατάλληλο μενού μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια 10 κιλών, από τα οποία τα 2/3 είναι λίπος, σε λιγότερο από ενάμιση μήνα. Με ποιο πρόγραμμα μπορεί να συμβεί αυτό χωρίς να είναι επικίνδυνο για τον οργανισμό; Η ίδια αναφέρει: "Στην πρώτη επίσκεψη γίνεται ηλεκτροβελονισμός για 40'. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε με τις βελόνες είναι να βοηθήσουμε τους ασθενείς να μην αισθάνονται ότι πεινούν. Στο πρωτόκολλο που ακολουθώ, τα σημεία όπου εφαρμόζω τη μέθοδο είναι τα αυτιά, διότι έτσι προκαλείται αίσθημα κορεσμού στους ασθενείς.

Δύο φορές την εβδομάδα κάνω το ίδιο στο πρόσωπο και τα πόδια, ώστε να μη νιώθουν την ανάγκη για γλυκά. Επίσης τους προτείνω συγκεκριμένο μενού για διάστημα 42 ημερών το πολύ». Στη συνέχεια γίνεται διακοπή της δίαιτας για τρεις εβδομάδες. Η γιατρός μετρά τις καύσεις και το ρυθμό μεταβολισμού και δίνει στους ασθενείς μια λίστα με τις τροφές που πρέπει να καταναλώνουν και τον αριθμό των θερμίδων, ώστε να μην πάρουν βάρος. Ποια είναι τα μυστικά για να πετύχει η δίαιτα; "Το μενού είναι υποθερμιδικό και έχει σκοπό να καλύψει τις ανάγκες κάποιου σε θρεπτικά συστατικά. Όσοι το ακολουθούν πρέπει να πίνουν καθημερινά γύρω στα 3 λίτρα νερό και να παίρνουν τα γεύματα με όποια σειρά θέλουν, αλλά την ίδια ώρα κάθε φορά. Η λογική είναι ότι έτσι ο οργανισμός... μαθαίνει να πεινά την ίδια ώρα" επισημαίνει η κ. Ντελιοπούλου.

Το ενδεικτικό μενού 3 ημερών είναι:

Δευτέρα

Πρωινό: 1 αυγό βραστό Σνακ: 15 ανάμεικτοι ξηροί καρποί Μεσημεριανό: 1 μπριζόλα Βραδινό: 1 γιαούρτι 2%

Τρίτη

Πρωινό: 1 φρούτο (π.χ. 5 φράουλες ή 2 σύκα ή 1 πορτοκάλι) Σνακ: 1 φέτα ψωμί για τοστ ολικής άλεσης με μέλι Μεσημεριανό: σαλάτα της προτίμησής σας Βραδινό: 3 φέτες γαλοπούλα

Τετάρτη Πρωινό: 1 φρούτο Σνακ: 15 ξηροί καρποί Μεσημεριανό: 80 γραμμ. τόνο με σαλάτα της προτίμησής σας Βραδινό: 3 φέτες γαλοπούλα Προσοχή! Η δίαιτα δεν γίνεται μόνη της, παρά μόνο σε συνδυασμό με βελονισμό, ακριβώς επειδή είναι υποθερμιδική.
 

Tags μαγιο, Διατροφή, Δίαιτα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8233 s (249 Queries.) // Parse time: 0.2951 s // Total time: 2.1184 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X