Αυτό που κάνει την άσκηση πιο διασκεδαστική!


Αυτό που κάνει την άσκηση πιο διασκεδαστική!

Τι λένε οι επιστήμονες;

Μερικοί άνθρωποι αγαπούν τη γυμναστική ενώ κάποιοι άλλοι τη σιχαίνονται.

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Brunel στο Λονδίνο αποκάλυψαν ότι η ακρόαση μουσικής ενώ ασκείστε έξω θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα πιο ευχάριστα.

Αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο προφανές. Εξάλλου, δεν είναι μυστικό ότι η μουσική μπορεί να προκαλέσει μια συναισθηματική απόκριση από τον ακροατή - κάνοντας μας να αισθανόμαστε χαρούμενοι, λυπημένοι, θυμωμένοι ή ακόμα και παρακινημένοι - γι 'αυτό τόσοι πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ευκολότερο το να τρέχουν ενώ ακούν μουσική.

Ωστόσο, για αυτή τη συγκεκριμένη μελέτη, οι ερευνητές ήθελαν να εξετάσουν συγκεκριμένα τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος απαντά στη μουσική όταν ασκούμε ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG) για να τους βοηθήσουμε στην πορεία.

“Οι μηχανισμοί του εγκεφάλου που αποτελούν τη βάση των ψυχολογικών επιπτώσεων των ακουστικών ερεθισμάτων κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας δεν έχουν μέχρι τώρα ερευνηθεί, ιδιαίτερα σε οικολογικά έγκυρα περιβάλλοντα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Marcelo Bigliassi.

Κατόπιν, συμπλήρωσε, λέγοντας: “Έχουμε δείξει ότι η μουσική έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα κύματα και να προκαλέσει μια πιο θετική συναισθηματική κατάσταση”.

Tags άσκηση, γυμναστικη, ερευνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9067 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3636 s // Total time: 2.2703 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X