20 υπέροχα πράγματα να κάνεις αυτό το weekend


20 υπέροχα πράγματα να κάνεις αυτό το weekend

Τα events που ξεχωρίζουν αυτό το σαββατοκύριακο

Το τελευταίο σαββαοκύριακο του Φλεβάρη είναι ήδη εδώ κι εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε ραντεβού σε ωραία στέκια, παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις και να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή!

Πιο κάτω ρίχνουμε ματιές στο νησί, για να πάρουμε μία μικρή γεύση από όλα όσα μάς περιμένουν το σαββατοκύριακο που έρχεται.

Το Φεστιβάλ "Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου" αλλάζει
Το Φεστιβάλ "Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου" αλλάζει από φέτος την περίοδο διεξαγωγής του, από τον Ιούνιο που πραγματοποιείτο μέχρι πέρυσι σε Φεβρουάριο, αλλά παραμένει η κυριότερη πλατφόρμα προβολής εναλλακτικού κινηματογράφου στο τόπο μας. Το Φεστιβάλ αποτελεί μια πρωτοβουλία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Brave New Culture.
Με ένα ακόμη εξαιρετικά πλουραλιστικό και εναλλακτικό πρόγραμμα προβολών, το Φεστιβάλ επιχειρεί να αναδείξει την πρωτοπορία, απ' όπου και από όποια εποχή και αν προέρχεται, και να ανατρέψει συμβάσεις και συστήματα στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Ήδη, στη 16η χρονιά του, το Φεστιβάλ έχει ανταποκριθεί με επιτυχία στην απαίτηση του κοινού για μια σύγχρονη εστία η οποία θα καλλιεργήσει την κινηματογραφοφιλία, στην πιο πολυδιάστατη μορφή της.
Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ αποτελείται από αφιερώματα στους John Waters, Ken Russell και Jessica Hausner, ενώ ο Κυπριακός Κινηματογράφος αντιπροσωπεύεται με ένα αφιέρωμα στον Κύρο Παπαβασιλείου και στις πρώτες του εξερευνήσεις με τις ταινίες μικρού μήκους. Το πρόγραμμα πλαισιώνεται και με ένα μοναδικό θεματικό αφιέρωμα σε πειραματικές ταινίες τύπου 'Western'.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πέρα από τις προβολές, το Φεστιβάλ αποβλέπει στη δημιουργία ενός φόρουμ συζητήσεων και διαλέξεων, ενώ επιχειρεί να φέρει σε επαφή επαγγελματίες, κριτικούς και θεωρητικούς του κινηματογράφου, εικαστικούς, φιλότεχνους και φίλους του εναλλακτικού σινεμά.
> Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου, Λέσχη Βιβλίου "Υφαντουργείο", Λευκωσία, 20.30. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Όλες οι προβολές είναι για άτομα άνω των 18 ετών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να αποτείνεστε στο τηλέφωνο 99 517 910 ή στη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook Images & Views of Alternative Cinema Film Festival.

Εκπαιδευτική έκθεση στη Λευκωσία
Η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση Κύπρου "Εκπαίδευση και Καριέρα" 2018 ανοίγει τις πύλες της και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, φοιτητές, γονείς και σε άλλους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες εκπαίδευσης στην Κύπρο και το εξωτερικό.
Την έκθεση «Εκπαίδευση και Καριέρα» συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου, σε συνεργασία με το British Council Cyprus και την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας, από τις 23 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2018 στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης (Ηλία Παπακυριακού, Μακεδονίτισσα, 2415 Έγκωμη, Λευκωσία) στη Λευκωσία.
Περισσότερα από 150 Πανεπιστήμια και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από Κύπρο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Αμερική, Ρωσία, Σουηδία, Φινλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Βουλγαρία, Ελβετία, Τσεχία, Ολλανδία, Ισπανία, Σλοβακία και Ιρλανδία θα παρέχουν πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών τους, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές απασχόλησης και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης.
> Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, 08:30-3:30 και 16:00-20:00, Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, 14:00-20:00, Διεθνής Έκθεση, Έγκωμη, Λευκωσία.

Κανών & Θύτης
Το δίδυμο των RNS, Κανών & Θύτης, κάνει την πρώτη εμφάνιση στη Λευκωσία και το συναυλιακό χώρο της Μουσικής Σκηνής RED για για να παρουσιάσει τα "Βίος και Αλητεία" & "Αποστολή Αυτοκτονίας" αλλά και παλιά αγαπημένα κομμάτια.
Warm up: DJ Andreas Alex aka DJ Ice.
> Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 21.00. Είσοδος: €10 (προπώληση) & €20 (στην είσοδο). Πληροφορίες: 22767711 & 99059257.

Με Απόκρυψη (El desconocido)
Ο Όμιλος Φίλων Κινηματογράφου προβάλλει στο Cine Studio την ταινία "Με Απόκρυψη (El desconocido)". Κάρλος, στέλεχος τράπεζας και οικογενειάρχης, ξεκινά την ημέρα του πηγαίνοντας τα παιδιά του στο σχολείο. Καθώς οδηγεί, δέχεται μια ανώνυμη κλήση από κάποιο τηλέφωνο που βρίσκει μέσα στο αυτοκίνητό του. Μια άγνωστη φωνή τον πληροφορεί ότι υπάρχει βόμβα κάτω από το κάθισμά του και ότι έχει λίγες ώρες να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Διαφορετικά, το αυτοκίνητό του θα ανατιναχθεί.
Πρωταγωνιστούν: Luis Tosar, Elvira Mínguez, Javier Gutiérrez, Fernando Cayo. Σκηνοθεσία: Dani de la Torre. Διάρκεια: 102'.
Είδος ταινίας: Θρίλερ. Γλώσσα: Ισπανικοί. Υπότιτλοι: Ελληνικοί. Χρονολογία παραγωγής: 2015.
> Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, Cine Studio, Λευκωσία, 21.00. Τηλέφωνο: 96420491. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus

Tags go out, διασκεδαση, εκδηλωση, Θεατρο, τεχνη, παρασταση, παιδι, χορός


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.4470 s (252 Queries.) // Parse time: 0.4082 s // Total time: 3.8551 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X