Μάθετε γιατί είναι σημαντικό να διαβάζετε στα παιδιά σας!


Μάθετε γιατί είναι σημαντικό να διαβάζετε στα παιδιά σας!

Τι έδειξε νέα έρευνα;

Αρκετοί είναι οι γονείς που διαβάζουν στα παιδιά τους το βράδυ μέχρι να κοιμηθούν, ωστόσο, φαίνεται, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε, είναι ζωτικής σημασίας, από την ηλικία των έξι μηνών.

Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης διαπίστωσε ότι η ανάγνωση βιβλίων στο παιδί σας σε πρώιμη βρεφική ηλικία μπορεί να ενισχύσει τα λεξιλόγια και τις δεξιότητες ανάγνωσης τέσσερα χρόνια αργότερα, πριν ξεκινήσει το σχολείο, αναφέρουν οι “The Independent”.

Μελετώντας πάνω από 250 μητέρες και μωρά μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών, οι ερευνητές παρατήρησαν πόσο καλά τα παιδιά αντιλαμβάνονται λέξεις παράλληλα με τις ικανότητες ανάγνωσης.

Πολλά βιβλία ανάγνωσης ποιότητας κατά τη διάρκεια της πρώιμης νηπιακής ηλικίας οδήγησαν σε ισχυρές δεξιότητες ανάγνωσης σε μικρότερη ηλικία και αργότερα σε δεξιότητες γραμματισμού, όπως η δυνατότητα να γράψουν τα ονόματά τους σε ηλικία τεσσάρων ετών.

"Αυτά τα ευρήματα είναι συναρπαστικά επειδή υποδηλώνουν ότι η ανάγνωση στα μικρά παιδιά, ξεκινώντας ακόμα και από την πρώιμη βρεφική ηλικία, έχει διαρκή επίδραση στη γλώσσα, την παιδεία και τις πρώτες δεξιότητες ανάγνωσης”, δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας και ερευνητής βοηθός καθηγητής στο τμήμα παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU).

Tags διάβασμα, παιδι, ερευνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2796 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3222 s // Total time: 2.6019 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X