18 υπέροχα πράγματα να κάνεις αυτό το τριήμερο


18 υπέροχα πράγματα να κάνεις αυτό το τριήμερο

Μάθε όλα όσα θα σε βάλουν σε ρυθμό (και όχι μόνο) αυτό το σαββατοκύριακο

Το δεύτερο σαββατοκύριακο της αποκριάς είναι εδώ κι εμείς δίνουμε ραντεβού στα πιο τρελά καρναβαλίσιτκα πάρτι, σε ταβέρνες και αγαπημένα στέκια, παραστάσεις θεατρικές και μουσικές και οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση θα μας φτιάξει τη διάθεση!

Σημείωσε ότι ακολουθεί Καθαρά Δευτέρα, με νηστήσιμα, στη φύση, στη φάρμα, ή στο χωριό.

Πιο κάτω ρίχνουμε ματιές στο νησί, για να πάρουμε μία μικρή γεύση από όλα όσα μάς περιμένουν το "τρελό" σαββατοκύριακο που έρχεται.

Παρουσία, απουσία και καταστροφή στο Nimac
Τη σχέση μεταξύ μνήμης και αμνησίας, του τοπίου με την ταυτότητα και τον εθνικισμό, του εκτοπισμού και της αποξένωσης με την αντίσταση και τη λαχτάρα για μέρη που ίσως δεν υπάρχουν εξετάζουν δέκα καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κύπρο, την Αλβανία, και ένας Βρετανός τουρκοκυπριακής καταγωγής, με τα εκφραστικά μέσα που διαθέτει καθένας (βίντεο, φωτογραφίες, εγκαταστάσεις κ.ά.). Τα έργα τους απεικονίζουν αφηγήσεις και ποιητικά αποκυήματα φαντασίας, χρησιμοποιώντας τη δύναμη του συγκεκριμένου στον τρόπο που κατανοούμε το καθολικό. Στην έκθεση, η οποία παρουσιάζεται στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, "Η Παρουσία της Απουσίας ή η Θεωρία της Καταστροφής" (The Presence of Absence, or the Catastrophe Theory), σε επιμέλεια της Cathryn Drake, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Άδωνης Αρχοντίδης, Πέτρος Ευσταθιάδης, Mustafa Hulusi, Ali Kazma, Βίκυ Περικλέους, Leonard Qylafi, Έφη Σαββίδη, Στέφανος Τσιβόπουλος, Ελένη Φύλα, Σάββας Χριστοδουλίδης.
> Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Κέντρο Τεχνών, Λευκωσία, 20.00 (εγκαίνια). Πληρ. 22797400. Μέχρι 14/4.

"Σαν ρόδο και σαν αίνιγμα" με τη Στέλλα Φυρογένη
Με αφορμή την ιστορία της Αν Χάθαγουεϊ, της συζύγου του μεγάλου βρετανού δραματουργού Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ο Άκης Δήμου μας ξεναγεί στο συναισθηματικό τοπίο μιας δυναμικής αλλά αδικαίωτης γυναίκας. Το έργο έχει τίτλο "Σαν ρόδο και σαν αίνιγμα", και η Στέλλα Φυρογένη σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον κύριο ρόλο, αυτόν της Χάθαγουεϊ. Μαζί της επί σκηνής, ο μουσικός Κλέων Αντωνίου που υπογράφει την πρωτότυπη μουσική του έργου. Η υπόθεση διαδραματίζεται τον Απρίλιο του 1616, τη νύχτα πριν από τον θάνατο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Η σύζυγός του, Αν Χάθαγουεϊ, ξαγρυπνάει κοντά στο άντρα της, έχοντας για συντροφιά έναν μουσικό με την κιθάρα του κι ένα βαρέλι μπύρα. Στη διάρκεια της αγρυπνίας, η ηρωίδα ξετυλίγει όλες τις πτυχές της σχέσης της με τον Σαίξπηρ - τον έρωτα, την εγκατάλειψη, τη λατρεία της για τη γλώσσα και τη λογοτεχνία, τον καθημερινό αγώνα και τη μοναξιά.
> Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99 520835 - 99 384606.

100 μέτρα στο Cine Studio
Πετυχημένος στη δουλειά του, με οικογένεια που τον αγαπά και τον θαυμάζει, ο 35χρονος Ραμόν έχει μια ζωή που πολλοί θα ζήλευαν. Η τύχη του, όμως, σύντομα θα αλλάξει. Η σύζυγός του αποφασίζει να φέρει τον πατέρα της να ζήσει μαζί τους κι ο Ραμόν αναζητά καταφύγιο στη δουλειά του. Καθώς η πίεση μεγαλώνει, ο Ραμόν ανακαλύπτει ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και του ανακοινώνουν ότι σύντομα δεν θα μπορεί να περπατήσει ούτε 100 μέτρα. Εχει δύο επιλογές: να αφήσει την ασθένεια να πάρει τον έλεγχο του σώματός του ή να παλέψει. Με τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του, ο μαχητής μέσα του τον ωθεί να λάβει μέρος στην πιο δύσκολη δοκιμασία τριάθλου. Με τη βοήθεια ενός αναπάντεχου συμμάχου, μαθαίνει να ξεπερνά όλους τους περιορισμούς που του θέτει η ασθένεια του. Η ταινία «100 μέτρα» είναι του Μαρσέλ Μπανέρα. Παίζουν: Ντάνι Ροβίρα, Κάρα Ελεχάλντε, Αλεξάνδρα Χιμένεζ.
> Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, Cine Studio, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 96420491.

"A million love songs"
Η πλατφόρμα "mlprojects" των Αναστασίας Μηνά και Helen Michael παρουσιάζει την έκθεση "A million love songs" στο Korai Project Space. "Η έκθεση λειτουργεί ως μια μορφή πολιτικής διαμαρτυρίας. Στόχος μας είναι να προκύψει μια σύγκριση του τρόπου με τον οποίο μια δικτατορικής φύσεως κυβέρνηση επιδιώκει να ελέγξει τους πολίτες της, και του τρόπου με τον οποίο ένας συγκεκριμένος τύπος γονέων φέρεται προς τα παιδιά του. Έτσι, μπορούμε να δούμε με μεγαλύτερη σαφήνεια ότι το κύριο κίνητρο είναι ο φόβος, υπό το πρόσχημα της αγάπης", εξηγούν. Κάθε βράδυ από τις 6μ.μ θα γίνονται προβολές στην γκαλερί με ταινίες από τους καλλιτέχνες: Markus Vater, Kineret Lourie, Ellie Kyungran, Sam Williams, Γιώργο Πέτρου, Christian Jaskolka και Helen Michael.
> Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, Korai Project Space, Λευκωσία, 19.00 (εγκαίνια). Μέχρι 24/2. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus.



# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4788 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2340 s // Total time: 2.7128 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X