16 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα


16 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα

Φτιάξαμε την ατζέντα της εβδομάδας, με όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Μπορεί να διανύουμε κιόλας τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου, του Γενάρη, αλλά να σου πω κάτι; Είναι όμορφο να κυλούν οι ημέρες. Αρκεί βέβαια να κυλούν ευχάριστα και γεμάτα.

Κι όλα όσα ακολουθούν παρακάτω, οι εκδηλώσεις δηλαδή που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής, θα μας δώσουν άλλη μία ευκαιρία για να βγούμε εκτός.

Γι' αυτό ακολούθησέ μας:

Χάππυ Νταίη του Βούλγαρη στα Έρμα
Το Βιβλιοπωλείο Καφεαναγνωτήριο Έρμα συνεχίζει τις προβολές του με την ταινία "Χάππυ Νταίη" του Παντελή Βούλγαρη. Ελλάδα, 1976. Σε κάποιο ξερονήσι κυριαρχούν ο δυνατός αέρας, ο σκληρός ήλιος και η διαίρεση των κατοίκων του σε κρατούμενους και βασανιστές. Ο κλειστός αυτός κόσμος αποτελεί ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου οι νυχτερινές έφοδοι, οι ξυλοδαρμοί και οι περίεργες αυτοκτονίες χαρακτηρίζουν την καθημερινότητά του. Ενας κρατούμενος, που αρνείται να υποκύψει, υποβάλλεται σε βασανιστήρια και προσπαθώντας να αποδράσει πέφτει στη θάλασσα. Οταν η βασίλισσα επισκέπτεται το νησί, οι δεσμοφύλακες ανακαλύπτουν τον δραπέτη και τον δολοφονούν χωρίς δισταγμό, αφού τον θεωρούσαν ήδη νεκρό. Η ταινία τιμήθηκε με τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και μουσικής). Σκηνοθεσία-σενάριο: Παντελής Βούλγαρης. Με τους: Γιώργο Μοσχίδη, Ζωρζ Σαρρή, Νίκο Μπουσδούκο, Κωνσταντίνο Τζούμα. Έγχρωμη, 100΄.
> Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, Βιβλιοπωλείο Καφεαναγνωτήριο Έρμα, Λευκωσία, 19.30. Πληρ. 97901821 & 99980574.

Η οργή ενός υπομονετικού ανθρώπου
Ο Χοσέ είναι ένας μοναχικός και ντροπαλός άνδρας. Ένα πρωινό, πηγαίνει για καφέ στο μπαρ όπου δουλεύει η Άνα. Ο ερχομός του στη ζωή της, δίνει κουράγιο στην Άνα, αφού πέρασε οχτώ χρόνια περιμένοντας τον Κούρο, τον σύζυγό της, να εκτίσει την ποινή του. Ο Κούρο βγαίνει ελπίζοντας πως θα μπορέσει να ξεκινήσει απ' την αρχή με την Άνα. Στη θέση της όμως βρίσκει μια μπερδεμένη γυναίκα κι έναν ξένο που θα τον αναγκάσει να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος. Η Ισπανική ταινία "Η οργή ενός υπομονετικού ανθρώπου" κέρδισε τέσσερα βραβεία Γκόγια, ανάμεσά τους και αυτό της Καλύτερης Ταινίας για το εντυπωσιακό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ραούλ Αρεβάλο. Επίσημη συμμετοχή στο 73ο Φεστιβάλ Βενετίας - τμήμα Ορίζοντες.
> Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, Cine Studio, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 96420491.

Παρουσίαση της οργάνωσης της Κυπριακής Ακαδημίας
Την παρουσίαση της θεμελίωσης της νομικής υπόστασης της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, αλλά και της διαδικασίας οργάνωσής της μέχρι την έναρξη της λειτουργίας της έχει ως σκοπό εκδήλωση που θα γίνει απόψε, με διοργανωτή την Ιδρυτική Επιτροπή της Κυπριακής Ακαδημίας. Στην εκδήλωση με θέμα "Πρώτες Προκλήσεις και Προοπτικές" θα παραστεί και θα μιλήσει ο καθηγητής Τιερί Κουρβουαζιέ, Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Ακαδημιών Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Η Ιδρυτική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους ακαδημαϊκούς Λουκά Χριστοφόρου, Χριστόφορο Πισσαρίδη, Κυριάκο Νικολάου και Βάσο Καραγιώργη, σημειώνει ότι το όλο εγχείρημα είχε τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων και ως τέτοιο θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση.
> Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, Θέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 11.00.

Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν
Την Αγγλική ταινία "Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν" προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας. Ο νεαρός Κέβιν αποφασίζει μια μέρα να πάρει το τόξο του και να ξεκληρίσει μια ολόκληρη τάξη στο σχολείο, καταλήγοντας τελικά στη φυλακή. Τι έφταιξε; Η μητέρα του, μια μέχρι τότε καλοβαλμένη διαφημίστρια επιχειρεί βουτιά στο παρελθόν και τις μνήμες από την παιδική του ηλικία, προσπαθώντας να καταλάβει γιατί ο έφηβος γιος της έγινε δολοφόνος. Κοινωνικό δράμα που ανατέμνει τη φύση του κακού στον άνθρωπο, μια ταινία με εξαιρετική σκηνοθεσία και ερμηνείες. Σκηνοθεσία Λιν Ράμσεϊ με τους Τίλντα Σουίντον, Τζον Σ. Ράιλι, Έζρα Μίλερ.
> Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 20.30. Πληρ. 99434793. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus

Tags go out, διασκεδαση, εκδηλωση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1325 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3595 s // Total time: 2.4920 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X