Η παρουσίαση του λευκώματος "George Petrides Interiors" στη γκαλερί Ζουμπουλάκη


Η παρουσίαση του λευκώματος "George Petrides Interiors" στη γκαλερί Ζουμπουλάκη

Yπό την επιμέλεια της Συμβούλου Τέχνης Λείας \'Ελληνα Τορναρίτη

Το λεύκωμα του interior designer Γιώργου Πετρίδη, με τίτλο " George Petrides Interiors Essence Μéditerranéenne "-από τις Εκδόσεις Καπόν- υπό την επιμέλεια της Συμβούλου Τέχνης Λείας 'Ελληνα Τορναρίτη, παρουσιάστηκε παρουσία του ιδίου, με μεγάλη επιτυχία, στη Γκαλερί Zουμπουλάκη, στο Κολωνάκι.

Το λεύκωμα προλόγισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.  Η διεθνούς φήμης γκαλερίστα Λεία 'Ελληνα Τορναρίτη αναφέρθηκε στη γνωριμία της με τον διάσημο Κύπριο διακοσμητή εσωτερικών χώρων, που επιμελείται χώρους με την μοναδική του αισθητική άποψη και γνώση, σε όλα τα μέρη της γης.  Επίσης μίλησε και για το πως προέκυψε η ιδέα του εντυπωσιακού λευκώματος και η συνεργασία της με τον Γιώργο Πετρίδη λέγοντας:"... ήθελα πολύ να γνωρίσω τον Γιώργο κι όταν έτυχε να δω δουλειά του σε σπίτια φίλων, διαφορετικού στιλ, με μια αύρα θετική και ένα γούστο τόσο εκλεπτυσμένο, εκτίμησα τον σεβασμό που έδειχνε στους ιδιοκτήτες, στη δημιουργία του χώρου τους, το ότι επενέβαινε μόνο στον βαθμό που ήταν αναγκαίο για να τους βοηθήσει στην πραγματοποίηση του ονείρου τους, συμβουλεύοντας και όχι επιβάλλοντας. Όποιον ρωτούσα για εκείνον μου έλεγε απίθανες ιστορίες για το ανεξάντλητο χιούμορ του, για το πόσο εύκολα γινόταν αγαπητός γι' αυτό και το πως, αν σε ξεχώριζε, μπορούσες να γίνεις φίλος του για πάντα. Γνωριστήκαμε σε ένα πάρτι μιας κοινής μας φίλης στην Αθήνα και του ζήτησα να μου διακοσμήσει το διαμέρισμά μου στην Κύπρο, και έτσι ξεκίνησε μια φιλία που κρατάει αρκετά χρόνια... ίσως γιατί η σχέση μας βασίζεται πάνω απ' όλα στον θαυμασμό που τρέφω για το ανήσυχο, δημιουργικό και νεανικό του πνεύμα, αλλά τελικά κυρίως για τον άψογο χαρακτήρα του. Ήθελα πολύ να γίνει αυτό το βιβλίο, γιατί το ότι είναι Κύπριος, και μάλιστα από την πόλη μου, την Αμμόχωστο, με κάνει υπερήφανη. Η αναδρομή στο ανεξάντλητο ταλέντο του γίνεται με αυτόν τον τρόπο πραγματικότητα. Ακριβώς όπως του αξίζει".

Ο Γιώργος Πετρίδης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο από Κύπριο πατέρα και μητέρα Ελληνίδα. Σπούδασε Interior Design στο Λονδίνο, και αμέσως μετά τις σπουδές του παρέμεινε και εργάστηκε στο κατάστημα Heals για δύο χρόνια — εκεί έδωσε και την πρώτη του συνέντευξη στο περιοδικό «TIME AND TIDE» για το σπίτι του δημάρχου του Ουέστμινστερ. Μετά την εφτάχρονη παραμονή του στο πολυπολιτισμικό Λονδίνο, επέστρεψε στην Κύπρο για να εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία. Παρά το ότι σχεδίαζε να επιστρέψει στη βρετανική πρωτεύουσα, οι σοβαρές επαγγελματικές προτάσεις —για ξενοδοχεία, καταστήματα και κατοικίες— που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, τον ώθησαν να παραμείνει στην Αμμόχωστο. Με την πάροδο του χρόνου οι προτάσεις πολλαπλασιάζονταν, με αποτέλεσμα η επιστροφή του στο Λονδίνο ολοένα και να αναβάλλεται, μέχρι που η Τουρκική Εισβολή στη Μεγαλόνησο και η κατάληψη της Αμμοχώστου τον ανάγκασαν να φύγει για το Λονδίνο όπου και παρέμεινε για δύο χρόνια. Ξεκινώντας πάλι από το μηδέν, έκανε μια καινούργια αρχή με μεγάλη επιτυχία. Παρά τον διακαή του πόθο να μείνει μόνιμα εκεί, μια σημαντική επαγγελματική πρόταση τον έφερε στην Αθήνα, όπου για τρίτη φορά έκανε ένα νέο ξεκίνημα. Με τη διακόσμηση της Γκαλερί Πιερίδη η καριέρα του απογειώθηκε. Από εκεί κι έπειτα επιμελήθηκε με ιδιαίτερο στιλ και μεράκι επαγγελματικούς χώρους και κατοικίες σε Ευρώπη, Αμερική και Μέση Ανατολή. Έχοντας ως βάση την Αθήνα, συνεχίζει να καταθέτει νέες ιδέες και προτάσεις στον χώρο της διακόσμησης.

Πηγή: vipnews.gr

Tags λεια ελληνα τορναριτη, κοσμικα, γιωργος πετριδης, Αθηνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0930 s (252 Queries.) // Parse time: 0.4414 s // Total time: 2.5344 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X