Άντρια Χριστοφόρου: "Ένιωσα απογοητευμένη με την απόδοσή μου στους Ολυμπιακούς αγώνες"


Άντρια Χριστοφόρου: "Ένιωσα απογοητευμένη με την απόδοσή μου στους Ολυμπιακούς αγώνες"

Η αθλήτρια της ποδηλασίας δρόμου φωτογραφίζεται πρώτη φορά με τον σύζυγό και το γιό τους και μιλάει για όλα!

Στην πρώτη της οικογενειακή φωτογράφηση, η αθλήτρια της ποδηλασίας δρόμου, Άντρια Χριστοφόρου, μιλάει αποκλειστικά στο περιοδικό "ΟΚ!" για όλα όσα άλλαξαν τη ζωή της τα τελευταία χρόνια. Για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το καλοκαίρι που μας πέρασε, τους επόμενούς της στόχους, τον γάμο της με τον Μάριο Αθανασιάδη, καθώς και για τον μικρό Παύλο που πλέον είναι το Α και το Ω της ζωής της.

Έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που ανέβηκες τα σκαλιά της εκκλησίας με τον σύντροφό σου Μάριο Αθανασιάδη. Θα έλεγες πως έχει αλλάξει κάτι στη σχέση σας;
Τίποτα απολύτως! Μέναμε μαζί, έτσι κι αλλιώς, αρκετά χρόνια και ο γάμος δεν άλλαξε κάτι. Η μόνη διαφορά είναι πως πλέον σταμάτησαν να μας ρωτάνε -ευτυχώς- οι συγγενείς πότε θα αποφασίσουμε να παντρευτούμε (γέλια).

Τι θυμάσαι πιο έντονα από εκείνη τη μέρα;
Το πάρτι πιο πολύ! Γενικά εκείνη η μέρα πέρασε πολύ γρήγορα. Θυμάμαι, όμως, πολύ έντονα το πόσο πολύ διασκεδάσαμε με τους φίλους και τους συγγενείς μας. 

Ήταν ακριβώς έτσι όπως τον ονειρεύτηκες ο γάμος σου;
Ναι. Δεν ήθελα κάτι υπερβολικό. Ήθελα απλώς να περάσουμε όμορφα, εμείς και οι καλεσμένοι μας. Και αυτό, θεωρώ, επιτεύχθηκε στον μέγιστο βαθμό. 

Με τον Μάριο είστε αρκετά χρόνια μαζί. Τι συνήθειες έχετε ως ζευγάρι, τι σας αρέσει να κάνετε μαζί;
Μας αρέσει να κάνουμε μαζί ποδήλατο. Μπορεί ο Μάριος να έχει αποσυρθεί από τον πρωταθλητισμό τα τελευταία χρόνια, αλλά, όταν δεν δουλεύει, έρχεται μαζί μου στην προπόνηση. Επίσης, μας αρέσει να πηγαίνουμε για φαγητό και για καφέ. 

Ο γιος σας, Παύλος, πόσο σας έχει αλλάξει τη ζωή;
Πάρα πολύ. Πλέον προσαρμόζουμε το καθημερινό μας πρόγραμμα με βάση το δικό του. Προσπαθώ να προπονούμαι τις ώρες που είναι στο σχολείο, έτσι ώστε να περνώ και χρόνο μαζί του τα απογεύματα. Είναι σίγουρα, όμως, πιο δύσκολο για μένα τώρα, γιατί προτεραιότητά μου είναι ο μικρός. Ευτυχώς μας βοηθάνε πάρα πολύ και οι οικογένειές μας. 

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας μαζί του;
Το μεσημέρι, όταν πηγαίνω να τον πάρω από το σχολείο. Μου αρέσει, γιατί έρχεται τρέχοντας να με αγκαλιάσει και μετά ξεκινά να μου λέει τι έκανε στο σχολείο και τι έμαθε. 

Θα επιχειρήσεις να τον "μυήσεις" στην ποδηλασία;
Θα ήθελα, πράγματι, πολύ να κάνουμε ποδήλατο όλοι μαζί. Αν αποφασίσει να ασχοληθεί με την ποδηλασία, θα ήθελα να τρέχαμε και τους πρώτους του αγώνες μαζί. Εννοείται, όμως, πως δεν θα τον πιέσω να ασχοληθεί με αυτό που κάναμε εμείς, άλλωστε κανείς γονιός δεν πρέπει να επιβάλλει τα δικά του θέλω στα παιδιά του. Θέλω, όμως, να του γνωρίσουμε τον όμορφο κόσμο της ποδηλασίας και μετά να κάνει αυτός τις επιλογές του.

Ένα δεύτερο παιδάκι είναι στα μελλοντικά σας σχέδια;
Σίγουρα θα θέλαμε ένα δεύτερο μωρό, αλλά αυτό δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μας. Τα επόμενα χρόνια θέλω να δώσω έμφαση στους αγώνες μου, να εκπληρώσω κάποιους προσωπικούς στόχους που έχω θέσει και μετά. Εάν διακόψω την καριέρα μου στη φάση που είμαι τώρα, ξέρω πως θα είναι σχεδόν αδύνατον να επανέλθω σε αυτό το επίπεδο και γι' αυτό αποφασίσαμε με τον Μάριο πως μόλις ολοκληρώσω με το κομμάτι της αγωνιστικής ποδηλασίας, θα μεγαλώσουμε και την οικογένειά μας. Επίσης, θα ήθελα να έχω και πιο πολύ διαθέσιμο χρόνο και σίγουρα να μην πρέπει να ταξιδεύω τόσο συχνά στο εξωτερικό, για να μπορώ να χαίρομαι τις στιγμές μαζί τους.

Πώς θα περάσετε τις ημέρες των εορτών;
Με πολλή προπόνηση. Συνήθως οι μέρες αυτές προσφέρονται για μεγάλες, ομαδικές προπονήσεις. Έτσι θα περνώ αρκετές ώρες πάνω στο ποδήλατο και τις υπόλοιπες στο σπίτι οικογενειακά και με φίλους. 

Τι αναμνήσεις σου ξυπνούν τα Χριστούγεννα;
Όμορφες, χαρούμενες αναμνήσεις. Από τα παιδικά μου χρόνια μού έρχονται στο μυαλό οικογενειακά τραπέζια και δώρα. Από τα εφηβικά μου χρόνια θυμάμαι πάντα το καθιερωμένο προπονητικό καμπ που κάναμε τότε με την εθνική ομάδα για προετοιμασία.

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι. Ποιοι είναι οι δικοί σου;
Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για τη νέα χρόνια. Έχω αλλάξει επαγγελματική ομάδα και ανυπομονώ να δουλέψω με τις καινούργιές μου συναθλήτριες. Η χρονιά μου θα είναι πολύ γεμάτη. Πρώτος μου στόχος είναι οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες στην Αυστραλία τον Απρίλιο, όπου θα αγωνιστώ σε τρία αγωνίσματα. Στη συνέχεια, ακολουθούν διεθνείς αγώνες World Tour με την ομάδα και τον Ιούνιο Μεσογειακοί Αγώνες στην Ισπανία. Το καλοκαίρι είναι γεμάτο διεθνείς αγώνες, με πιο σημαντικό για μένα το ετάπ του γυναικείου Γύρου της Γαλλίας. Τελευταίος στόχος της χρονιάς είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αυστρία, τον Σεπτέμβριο. 

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, εκπροσώπησες τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Ποια στιγμή σου έχει μείνει έντονα χαραγμένη στο μυαλό;
Η στιγμή που πέρασα τη γραμμή του τερματισμού. Ήταν μια έντονη στιγμή με ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μια ένιωθα απογοητευμένη με την απόδοσή μου και από την άλλη ένιωθα συγκινημένη που κατάφερα να λάβω μέρος στη μεγαλύτερη διοργάνωση.

Θεωρείς πως η Κύπρος και ιδιαίτερα οι οργανωμένοι φορείς σε στήριξαν όσο έπρεπε;
Θεωρώ πως κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Έχω τη στήριξη του ΚΟΑ, της ΚΟΕ και της ΟΠΑΠ Κύπρου. Εγώ αυτήν τη στιγμή είμαι αρκετά ευχαριστημένη και πιστεύω πως χρόνο με τον χρόνο η κατάσταση θα βελτιώνεται ακόμη περισσότερο. Δεν μου αρέσει να μπαίνω σε διαδικασία σύγκρισης με αντίστοιχους φορείς άλλων χωρών, γιατί καταλαβαίνω πως είμαστε ένα μικρό κράτος και είναι πιο δύσκολα τα πράγματα.

Τώρα, σε ποια φάση βρίσκεσαι;
Έχω αρχίσει την προετοιμασία μου για τη νέα αγωνιστική χρονιά. Το πρόγραμμά μου αυτήν τη στιγμή περιλαμβάνει καθημερινά αρκετές ώρες στο ποδήλατο και στο γυμναστήριο.

Σε δύο χρόνια είναι η επόμενη Ολυμπιάδα. Να υποθέσω πως η προετοιμασία ξεκίνησε από τώρα;
Φυσικά. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερός μου στόχος. Η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ κρίσιμη για μένα, γιατί θα πρέπει να δουλέψω και να είμαι πανέτοιμη για το 2019, ώστε να διεκδικήσω την πρόκριση.

Έχεις επανέλθει κανονικά στο πρόγραμμα της προπόνησής σου;
Ναι, από τις αρχές Νοεμβρίου άρχισα κανονικά την προετοιμασία μου.

Παράλληλα, συνεχίζεις και τις σπουδές σου στη Φαρμακευτική, σωστά;
Ναι. Τελειώνω του χρόνου και έτσι θα μου ελευθερωθούν κάποιες ώρες. Η φαρμακευτική έχει αρκετό διάβασμα, όμως, μπορώ και τα συνδυάζω. Μετά το πρώτο μου πτυχίο στη Βιολογία, ήθελα να συνεχίσω με κάτι άλλο και επέλεξα τη Φαρμακευτική γιατί τη βρίσκω ενδιαφέρουσα.

Έχεις σκεφτεί ποτέ να αφήσεις την ποδηλασία και να ασχοληθείς με αυτό που σπούδασες;
Φυσικά και το σκέφτομαι για το μέλλον. Όταν ολοκληρώσω τους στόχους μου στην ποδηλασία, θέλω να ασχοληθώ με αυτά που σπούδασα. Ο λόγος, άλλωστε, για τον οποίο συνδύασα σπουδές και αθλητισμό, είναι για να μην αγχώνομαι πως, όταν σταματήσω τον αθλητισμό, δεν θα ξέρω να κάνω τίποτε άλλο. Πάντα με άγχωνε αυτή η σκέψη, γιατί γνωρίζω πως με την επαγγελματική αποκατάσταση των αθλητών είναι ακόμη δύσκολα τα πράγματα.

Πώς είναι ένα τυπικό 24ωρό σου;
Ξυπνάω στις 7.30, ετοιμάζω τον μικρό και τον πηγαίνω στο σχολείο. Μέχρι τις 9 βγαίνω με το ποδήλατο για προπόνηση, 3 με 5 ώρες, ανάλογα με το πρόγραμμα προπόνησης και με το πρόγραμμα του πανεπιστημίου. Στις 3 παίρνω τον μικρό από το σχολείο, παίζουμε και μετά κάποιες μέρες πάω μάθημα. Στις 6 πάω γυμναστήριο μέχρι τις 8. Μέτα πάω σπίτι να κάνω μπάνιο τον μικρό, να φάμε όλοι μάζι και να τον βάλω για ύπνο. Κατά τις 10 αρχίζω και το διάβασμα. 

Τι είναι αυτό που σε χαλαρώνει από την ένταση της ημέρας;
Το παιχνίδι με τον μικρό. Πάντα με χαλαρώνει να παίζω μαζί του και να ακούω τις ιστορίες του από το σχολείο.

Στο σπίτι αναλαμβάνεις όλους τους ρόλους ή μοιράζεστε τα καθήκοντα με τον σύζυγό σου;
Είναι αδύνατον να αναλάβω όλους τους ρόλους, γιατί δεν έχω τον χρόνο να το κάνω. Ο Μάριος με βοηθάει αρκετά, κυρίως με τον μικρό. Ευτυχώς, όμως, έχουμε μεγάλη βοήθεια από τους γονείς μας, όσον αφορά στο μαγείρεμα, αλλά και για διάφορες άλλες δουλειές.

Ποια η σχέση σου με την ομορφιά και μέχρι πού θα έφτανες γι' αυτή;
Προσπαθώ, αλλά δεν τα πάω και πολύ καλά, λόγω περιορισμένου χρόνου! Πάω σπάνια στο κομμωτήριο και δεν χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου καλλυντικά, αν και ξέρω πως είναι λάθος. Μου αρέσει, όμως, να ασχολούμαι με το ντύσιμό μου. Θαυμάζω τις γυναίκες που είναι περιποιημένες, αλλά δεν μου αρέσουν οι υπερβολές και τα ψεύτικα χαρακτηριστικά, γι' αυτό δεν νομίζω να έκανα ποτέ κάτι, κυρίως, στο πρόσωπό μου.                  

 

Tags αντρια χριστοφορου, ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ, διασημοι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6363 s (228 Queries.) // Parse time: 0.2818 s // Total time: 2.9180 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X