Χρήστος Τουμάζου: "Με κολακεύει ο χαρακτηρισμός του ζεν πρεμιέ"


Χρήστος Τουμάζου: "Με κολακεύει ο χαρακτηρισμός του ζεν πρεμιέ"

Ο πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς του Σίγμα \"Γαλάτεια\", Χρήστος Τουμάζου, νιώθει όμορφα, όταν του αποδίδουν τον όρο του ζεν πρεμιέ και ακόμα καλύτερα, όταν ξέρει ότι τον υποστηρίζει.

Μιλάει κοιτάζοντάς με κατευθείαν στα μάτια. Το ίδιο κάνει και με τον σερβιτόρο στην καφετέρια και λίγο αργότερα με κάποιον γνωστό του, που περνάει από δίπλα μας, για να τον χαιρετήσει. Ίσως γιατί τα μάτια είναι το δυνατό του σημείο, όπως λέει στην Τάνια Νεοκλέους στο περιοδικό Madame Figaro,  με μια εμφανή δόση αυτοσαρκασμού, όταν του το επισημαίνω. Μία ώρα μετά κι αφού έχουμε αναλύσει διεξοδικά τη μεγάλη επιτυχία του στη σειρά του Σίγμα "Γαλάτεια" και τις απόψεις του περί ειλικρίνειας και ενέργειας των ανθρώπων, αυτό που τελικά με κερδίζει σε εκείνον είναι ο απίστευτος τρόπος του να χειρίζεται τον λόγο. Δεν κομπιάζει, δεν παίρνει τον χρόνο του για να σκεφτεί πώς να εντυπωσιάσει, δεν αρχίζει να πετάει τσιτάτα, ούτε όταν αντιλαμβάνεται ότι έχω ξεκινήσει την εγγραφή…

Με ποια συναισθήματα σε βρίσκει ο δεύτερος κύκλος της Γαλάτειας;
Και μόνο που μιλάμε για δεύτερο κύκλο, αυτό, νομίζω, λέει πολλά. Το γεγονός ότι μας αγάπησε ο κόσμος, κάτι που αποδεικνύεται και μέσα από τα νούμερα τηλεθέασης, είναι κάτι πάρα πολύ ευχάριστο. Την περασμένη χρονιά, όταν ξεκίνησε η σειρά, στον δρόμο μού μιλούσαν μόνο μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι. Στα μέσα της σεζόν άρχισαν να με αναγνωρίζουν μικρά παιδιά και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου πλέον με ήξεραν και άτομα της δικής μου ηλικίας. Αυτή είναι μια ένδειξη ότι η Γαλάτεια κατάφερε να κερδίσει ένα ευρύ φάσμα του τηλεοπτικού κοινού.
Νιώθεις ότι είσαι τηλεοπτικός ηθοποιός;
Δεν υπάρχουν τηλεοπτικοί ηθοποιοί. Όταν είσαι ηθοποιός, είσαι τα πάντα. Η υποκριτική είναι ένα πράγμα και η ενέργειά της είναι που αλλάζει ανάλογα με το είδος, το οποίο καλείσαι να υπηρετήσεις κάθε φορά. Με ενοχλεί αφάνταστα, όταν ακούω πολλούς να λένε πως τον ηθοποιό τον καταλαβαίνεις μόνο στο θέατρο. Άλλους ρυθμούς έχει ο κινηματογράφος, άλλους το θέατρο και άλλους η τηλεόραση.
Πιστεύεις ότι το παρουσιαστικό σου σε βοήθησε να έχεις ευκαιρίες στην τηλεόραση;
Σίγουρα μια καλή εξωτερική εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο στον κόσμο της τηλεόρασης, εφόσον έχουμε να κάνουμε με την εικόνα. Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν είναι από μόνη της αρκετή για να διατηρήσει τον οποιονδήποτε στον χώρο.
Σε κολακεύει ο όρος του ζεν πρεμιέ, που σου αποδίδεται;
Ο οποιοσδήποτε ηθοποιός άκουγε αυτό τον χαρακτηρισμό, θα κολακευόταν, όχι απαραίτητα γιατί με αυτόν τον τρόπο τρέφεται ο ναρκισσισμός του, αλλά γιατί έτσι αντιλαμβάνεται ότι η δουλειά του βρίσκει ανταπόκριση και αγάπη από τον κόσμο.


Ο ήρωας, που ενσαρκώνεις στη "Γαλάτεια", σε κάποια στιγμή τα παρατάει και φεύγει στο εξωτερικό. Ως Χρήστος έχεις τάσεις φυγής;
Σε καμία περίπτωση. Ξέρω να διαχειρίζομαι τις ευθύνες μου. Θέλω να πιστεύω ότι σε όλους τους τομείς της ζωής μου δίνω πολλές ευκαιρίες. Για να πω «τέρμα», σημαίνει ότι εξάντλησα κάθε περιθώριο. Ψάχνοντας λίγο τον εαυτό σου ανακαλύπτεις ότι η ζωή είναι σύντομη και ότι οφείλεις να την αγαπάς. Όταν κάτι δεν σε εκφράζει κι αρχίζεις να γίνεσαι μίζερος, είναι καλύτερα να το σταματάς όσο είναι καιρός.
Τον θυμό σου πώς τον εκφράζεις;
Ο θυμός μου συνήθως κρατάει πέντε λεπτά. Σε εκείνο το διάστημα αν τύχει να βγω εκτός ορίων και να αρχίσω να σπάω πράγματα, μετά από λίγο τα μαζεύω και γελώ. Ξεσπάω, αλλά λύνω το θέμα κάθε φορά. Το να κρατάς πράγματα μέσα σου είναι κάτι που το θεωρώ πολύ εγωιστικό.
Κλαις το ίδιο εύκολα;
Είμαι λάτρης του συναισθήματος, γι' αυτό, άλλωστε, και ασχολούμαι με την υποκριτική. Όταν αισθάνομαι, ότι θέλω να κλάψω, το κάνω. Πάντα αφήνω τον εαυτό μου να εκφραστεί.
Η υποκριτική ήταν κάτι που σε βοήθησε σ' αυτό;
Μα σε αυτό ακριβώς είναι που στηρίζεται η συγκεκριμένη τέχνη. Σε καθιστά ικανό να ψάξεις πρώτα το ποιος είσαι εσύ και, αφού αναγνωρίσεις τις ικανότητές σου, να ξεκινήσεις να χτίζεις στο μυαλό σου τους ρόλους. Η υποκριτική με βοήθησε να ανακαλύψω πολλά πράγματα για μένα, που προηγουμένως αγνοούσα.
Τα οποία είναι;
Θέλω να πιστεύω ότι, σε έναν μεγάλο βαθμό πλέον, έχω κατασταλάξει στα «θέλω» μου, στο ποιος είμαι και στο πού πηγαίνω.
Ποιος είσαι τελικά; Πώς θα περίγραφες τον εαυτό σου με πέντε λέξεις;
Δύσκολο να το απαντήσω. Θα έλεγα θετικός, ψυχαγωγικός, ήρεμος, κατανοητικός, τρελός (έχω νομίζω λίγη τρέλα επάνω μου) και ειλικρινής.
Ειλικρινής με όλο τον κόσμο;
Πάντα. Ακόμα και με κάποιον, που δεν με ενδιαφέρει. Δεν γουστάρω καθόλου την ψεύτικη ζωή και το να μην υπάρχει σεβασμός. Όταν δεν είσαι ειλικρινής, σημαίνει ότι δεν σέβεσαι αυτόν που έχεις απέναντί σου. Είμαι ειλικρινής σε σημείο που πολλές φορές παρεξηγούμαι για αυτό.
Δεν αντέχουν, λες, οι άνθρωποι την ειλικρίνεια;
Όχι, γιατί βγαίνουν μπροστά οι ανασφάλειες και οι άμυνές τους και σχεδόν αυτόματα αντιδρούν. Είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να κάνω πλάκα με τους άλλους, γιατί έτσι νιώθω ότι τους δείχνω την αγάπη μου. Όταν βλέπω ότι ο άλλος αρχίζει να μαζεύεται, προσπαθώ να αυτοσχεδιάσω και να πάω την κουβέντα κάπου αλλού με τον φόβο μήπως παρεξηγηθώ.
Ποια ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες αμήχανα;
Δεν θυμάμαι. Ποτέ ίσως. Θεωρώ ότι, όταν ψάξεις τον εαυτό σου, δεν έχεις ανασφάλειες, που μπορεί να σε κάνουν να νιώσεις αμήχανα. Πόσο μάλλον όταν είσαι ηθοποιός.
Δεν έτυχε ούτε σε ερωτική σκηνή;
Οι ερωτικές σκηνές, όπως και όλες οι υπόλοιπες, είναι μέρος της δουλειάς ενός ηθοποιού και σίγουρα στα γυρίσματα δεν επικρατεί αυτό που βλέπει ο θεατής στην τηλεόραση. Όσες ερωτικές σκηνές και να έχω γυρίσει μέχρι στιγμής, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα, ότι δεν με έκαναν ποτέ να νιώσω περίεργα. Άλλο η δουλειά και άλλο η προσωπική ζωή. Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ ατάκα, που διάβασες σε σενάριο, για να φλερτάρεις μια κοπέλα;
Πλάκα μου κάνεις; Συνήθως αυτά τα κάνω, για να γελάμε. Είμαι γενικά άνθρωπος, που προσαρμόζομαι σύμφωνα με ποιον έχω απέναντί μου και ανάλογα με την ενέργεια, που θα μου βγάλει, θα του μιλήσω.


 

Σε μια γυναίκα τι είναι αυτό που σε γοητεύει;
Ο χαρακτήρας και η ενέργειά της. Αν δεν μου βγάλει κάτι θετικό, αποχωρώ κατευθείαν.
Πώς καταλαβαίνεις την ενέργεια κάποιου;
Από τον τρόπο που μιλά και από τον τρόπο έκφρασής του γενικότερα. Η ενέργεια των ανθρώπων είναι όπως το μπάσο σε μια ορχήστρα. Δεν το ακούς, απλά το νιώθεις.
Είσαι από τους άντρες που όταν τους αρέσει μια γυναίκα κάνουν αυτοί την πρώτη κίνηση;
Ναι, μου αρέσει να διεκδικώ και έτσι έχω μάθει να είμαι στη ζωή μου. Αν κάνει η γυναίκα πρώτη την κίνηση στο φλερτ, δεν της δίνω σημασία.
Το φλερτ στη ζωή σου έχει αυξηθεί από τότε που είσαι αναγνωρίσιμο πρόσωπο;
Σίγουρα έχει αυξηθεί, όμως το θέμα είναι στον καθένα προσωπικά πώς διαχειρίζεται τις καταστάσεις.
Τι σου τη σπάει στο φλερτ σήμερα;
Μου τη σπάνε οι άνθρωποι που προσποιούνται, ότι είναι κάτι διαφορετικό, από εκείνο που είναι στην πραγματικότητα, και υιοθετούν ένα στυλ άκρως αντίθετο από τον εαυτό τους, όταν φλερτάρουν. Δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν.
Θα έβγαινες ποτέ με κοπέλα, που θα σε προσέγγιζε μέσω Facebook;
Από τη στιγμή που, λόγω επαγγέλματος, έχω λογαριασμό και δέχομαι καθημερινά μηνύματα από διάφορο κόσμο, τίποτα δεν θα απέκλεια. Μπορώ, όμως, να σου πω με βεβαιότητα πως αν δεν ήμουν ηθοποιός δεν θα είχα Facebook.
Έχεις πει ποτέ ψέματα, όταν είσαι σε σχέση;
Ποτέ. Είμαι πολύ ευθύς άνθρωπος και τα λέω κατευθείαν στον άλλο. Από τη στιγμή που είσαι σε μία σχέση, πρέπει να σέβεσαι ό,τι αυτή περιλαμβάνει.
Δηλαδή;
Να έχεις μια σωστή επικοινωνία, να μην υπάρχουν εγωισμοί, να μπορείς να συμβιβάζεσαι και να σέβεσαι τον άλλο. Δεν αναφέρω καν την αγάπη ή τον έρωτα. Εκείνα μπορείς να τα διατηρείς για πάντα αν καταφέρεις να εξασφαλίσεις τα προηγούμενα. Θέλω να πιστεύω, ότι είμαι πολύ ξεκάθαρος σε αυτά που θέλω και έτσι, όταν λέω ότι είμαι σε σχέση, σημαίνει ότι είμαι πραγματικά σε σχέση.
Ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα, που έκανες για έναν έρωτα;
Να ταξιδέψω 12 ώρες με τρένο για να τη συναντήσω. Εντάξει, δεν ξέρω αν αυτό θεωρείται και τόσο σπουδαίο. Ίσως να μην έκανα ακόμη την πιο μεγάλη τρέλα στον έρωτα. Ποτέ δεν ξέρεις, όμως…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ / STYLING: ΣΟΦΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ / ΜΑΛΛΙΑ: ΑΝΤΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ FOR KEVIN.MURPHY CYPRUS
 

Tags χρηστος τουμαζου, διασημοι, gossip, showbiz κύπρος, γαλατεια, ΣΙΓΜΑ, Τηλεοραση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6258 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4273 s // Total time: 3.0531 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X