Βαρβάρα Χριστοφή: Κάνει τον απολογισμό του 2017, μιλά για το γάμο της αλλά και για τις αμοιβές των ηθοποιών στην Κύπρο


Βαρβάρα Χριστοφή: Κάνει τον απολογισμό του 2017, μιλά για το γάμο της αλλά και για τις αμοιβές των ηθοποιών στην Κύπρο

Το κορίτσι με τα υπέροχα, καταπράσινα μάτια, που ο κόσμος στον δρόμο φωνάζει \"Γαλάτεια\", στην πραγματικότητα ονομάζεται Βαρβάρα Χριστοφή και ο λόγος, που τη βλέπεις να έχει ένα τεράστιο χαμόγελο, είναι γιατί απλά ξέρει πως το 2017, που φεύγει, ήταν η χρονιά της!

 Η πιο κλισέ ερώτηση που μπορείς να κάνεις σε έναν ηθοποιό για τη δουλειά του είναι να του ζητήσεις να σου πει τις ομοιότητες που έχει με τον ήρωα που ενσαρκώνει. Στην περίπτωση της Βαρβάρας Χριστοφή, το να μην μάθεις ποτέ ότι η ίδια ταυτίζεται ως χαρακτήρας με την επαναστάτρια "Γαλάτεια", που ερμηνεύει στην ομώνυμη σειρά του Σίγμα, είναι από μόνο του ένα μεγάλο φάουλ. Αυτή η υπέροχη, under thirty γυναίκα που σου μεταδίδει μια απίστευτη ηρεμία, ακόμα και κατά την άχαρη διαδικασία της απομαγνητοφώνησης της συνέντευξης, μιλά στη Τάνια Νεοκλέους και στην Madame Figaro Δεκεμβρίου, μεταξύ άλλων, για το ότι είναι ονειροπόλα, αλλά δεν πετάει στα σύννεφα,  για το ότι την κολακεύει να την αποκαλούν όμορφη, αλλά αυτό δεν ήταν ποτέ αρκετό για να κρατήσει μια δουλειά και ότι για το ότι 2017, που φεύγει, ήταν για εκείνη μια χρονιά σαν παραμύθι. 


Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτή την περίοδο;
Νιώθω ότι είμαι γενικά σε μια αρκετά δημιουργική φάση, διότι εκτός από τη Γαλάτεια, η οποία συνεχίστηκε για δεύτερη χρονιά, φέτος ήμουν και σε μια ταινία μικρού μήκους και τώρα στο θέατρο. Επαγγελματικά αισθάνομαι τόσο όμορφα, για αυτά που ζω, που νιώθω απόλυτα δημιουργική.
Φτάνοντας στο τέλος του έτους, θα έλεγες ότι το 2017 ήταν η χρονιά σου;
Είμαι πολύ ευγνώμων για ό,τι μου έφερε το 2017. Ήταν μια χρονιά, που μέσα από τη δουλειά μου και τον ρόλο της Γαλάτειας, μου δόθηκε η ευκαιρία να εξελιχθώ ως καλλιτέχνις αλλά και ως άτομο. Παρόλα αυτά, κάθε φορά που κάνω κάτι, νιώθω ότι είναι σημαντικό, γιατί είναι μια ευκαιρία να δοκιμαστώ, να δουλέψω και να πάω ένα βήμα παραπέρα.
Αν θα μπορούσες να αλλάξεις κάτι, στη χρονιά που φεύγει, τι θα ήταν αυτό;
Τίποτα δεν θα άλλαζα. Ακόμα και κάτι που μπορεί να θεωρούμε αρνητικό, πιστεύω ότι μας εξελίσσει και μας ωριμάζει. Κάθε χρόνος που μπαίνει είναι ξεχωριστός και μας δίνει τη δυνατότητα να νιώθουμε ζωντανοί, υλοποιώντας στόχους και κάνοντας όνειρα.
Πόσο ρεαλιστικοί είναι οι δικοί σου στόχοι;
Κάπου άκουσα μια φράση, η οποία έμεινε έντονα χαραγμένη στο μυαλό μου, ότι «τα όνειρά μας πρέπει να είναι μεγάλα, για να τα βλέπουμε και να προχωρούμε». Δεν μου αρκεί το λίγο ή το μέτριο. Θέλω να εξελίσσομαι.
Όπως και η Γαλάτεια…
Εντάξει, θεωρώ ότι έχω αρκετά κοινά στοιχεία με τη Γαλάτεια, ειδικά του πρώτου κύκλου. Ήταν μια γυναίκα ευαίσθητη, με επαναστατικό χαρακτήρα, που έδωσε μεγάλο αγώνα, για να υλοποιήσει τα όνειρα και τους στόχους της. Τα εμπόδια, που βρήκε, δεν ήταν αρκετά, για να εφησυχάσει ή να πει "μέχρι εκεί μπορώ να φτάσω".

Εσύ πότε ένιωσες ότι έκανες την επανάστασή σου;
Καμιά φορά όταν ξεπερνάς τις απαιτήσεις ή τις προσδοκίες που έχει η οικογένεια και η κοινωνία για σένα και κάνεις τη δική σου τρέλα, αυτό θεωρώ ότι είναι μια μορφή επανάστασης. Ήξερα από μικρή ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός και το γεγονός ότι αποφάσισα να πάω στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και να σπουδάσω πρώτα δασκάλα το έκανα περισσότερο για την οικογένειά μου, παρόλο που δεν το μετάνιωσα ποτέ. Τελειώνοντας τις σπουδές μου στην Κύπρο εγκαταστάθηκα στην Αθήνα και σπούδασα στη Δραματική Σχολή. Ακόμη και το να φύγεις από την ασφάλεια της χώρας σου και της οικογένειάς σου, θα μπορούσε να θεωρηθεί μια επαναστατική πράξη.
Ποιες ήταν οι προσδοκίες σου πριν μπεις στη σχολή και τι διαπιστώνεις τώρα που ασκείς το επάγγελμα του ηθοποιού;
Ήξερα από την αρχή ότι είναι δύσκολο πράγμα η υποκριτική. Απαιτεί συγκέντρωση και πειθαρχία. Νιώθω ότι μια ζωή δεν αρκεί για να είσαι ηθοποιός, διότι έχεις απίστευτα πράγματα να μελετήσεις και να διαχειριστείς. Ανακαλύπτεις τον εαυτό σου, τα συναισθήματά σου και μαθαίνεις να παρατηρείς τους άλλους ανθρώπους. Δεν είναι καθόλου εύκολο επάγγελμα και αυτό το διαπιστώνω κάθε στιγμή.
Παρόλα αυτά, με το που ολοκλήρωσες τις σπουδές σου, βρήκες κατευθείαν δουλειά. Νιώθεις τυχερή γι' αυτό;
Απίστευτα τυχερή. Με το που τελείωσα ήμουν σε μια παράσταση στην Αθήνα και ταυτόχρονα έδωσα το βιογραφικό μου στην Κύπρο. Σχεδόν αμέσως ήρθε πρόταση για τηλεοπτικό ρόλο. Το ένα έφερνε το άλλο και αυτό μου έδινε δύναμη να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη.
Η εξωτερική σου εμφάνιση σε βοήθησε νομίζεις;
Πιστεύω ότι μια καλή εξωτερική εμφάνιση βοηθά παντού, όχι μόνο στην υποκριτική, δεν είναι, όμως, το παν. Ένας ηθοποιός μπορεί να κάνει άπειρους ρόλους, χωρίς να είναι ιδιαίτερα όμορφος. Θεωρώ ότι οι ηθοποιοί είναι από τη φύση τους γοητευτικά όντα, χωρίς να έχουν τα ιδανικά χαρακτηριστικά. Καμιά φορά είναι παγίδα το να θεωρείσαι πολύ όμορφος στην υποκριτική, γιατί μπορεί να μπεις σε μια κατηγορία, που να μην σε αντιπροσωπεύει.


Σε ενοχλεί να σε λένε όμορφη;
Όχι, καθόλου. Αντιθέτως, αν κάποιος με θεωρεί όμορφη, τον ευχαριστώ.
Πώς είναι σήμερα τα οικονομικά ενός νέου ηθοποιού;
Δυστυχώς το επάγγελμά μας, ειδικά για κάποιον νέο ηθοποιό, είναι οικονομικά δυσανάλογο σε σχέση με το τι προσφέρει. Είναι μια δουλειά, η οποία απαιτεί τεράστια προσπάθεια, περιέχει έκθεση και επομένως θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη αμοιβή. Από τα σημαντικότερα, δε, προβλήματα είναι το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξουν περίοδοι που για μήνες να μην εργοδοτείσαι. Ο ηθοποιός πληρώνεται για όσο καιρό δουλεύει, οπότε είναι πολύ δύσκολο για έναν νέο να ασκεί αποκλειστικά αυτή τη δουλειά. Σε προσωπικό επίπεδο υπήρχαν περίοδοι που τα έβγαζα άνετα οικονομικά και κάποιες άλλες που έκανα πάρα πολλές δουλειές, για να συμπληρωθεί ένας κανονικός μισθός.
Θα έκανες άλλο επάγγελμα αν χρειαζόταν;
Φυσικά. Ως ηθοποιός προτιμώ να κάνω πράγματα, που με εκφράζουν, που με κάνουν να νιώθω δημιουργική και που μου δίνουν χαρά, παρά να κάνω κάτι απλά για να έχω έναν μισθό ή να υπάρχω στο επάγγελμα.
Είσαι τόσο ρομαντική όσο ακούγεσαι;
Νομίζω ότι είμαι πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Σε κάποια θέματα είμαι ρομαντική και σε κάποια άλλα αρκετά ορθολογίστρια. Γενικά μου αρέσει η ισορροπία στη ζωή μου και έτσι προσπαθώ να διατηρώ μέσα μου σε ίσες αναλογίες το συναίσθημα και τη λογική. Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να νιώσω ότι ζω σε ένα παραμύθι, όμως την ίδια στιγμή γνωρίζω καλά ότι δεν είναι όλα ρόδινα στη ζωή. Είμαι γενικά ονειροπόλα, όμως δεν νιώθω ότι πετάω στα σύννεφα. Εκτιμώ αυτά που μου έρχονται και ξέρω ότι κάθε τι καλό που προκύπτει, είναι αποτέλεσμα κόπων.


Είσαι γενικά σταθερή στη ζωή σου. Πώς είναι να είσαι με τον ίδιο άνθρωπο όλα αυτά τα χρόνια;
Με τον Ευαγόρα είμαστε μαζί από το σχολείο. Έχουμε την ίδια ηλικία με δύο μέρες διαφορά και έτσι περάσαμε μαζί τα ίδια στάδια μεγαλώνοντας. Πιστεύω ότι ο θαυμασμός, που έχουμε ο ένας για τον άλλο, είναι αυτό που έκανε τη σχέση μας να κρατήσει, όπως επίσης και η εμπιστοσύνη και η επικοινωνία. Εγώ παρόλο που ήμουν σε σχέση ένιωθα πάντα ελεύθερη ως προς τους στόχους μου. Δεν ένιωσα ποτέ ότι στερήθηκα το οτιδήποτε ως προς τον εαυτό μου και τα θέλω μου.
Ισχύει ότι πριν από μερικούς μήνες παντρευτήκατε;
Κάναμε πολιτικό γάμο, γιατί θέλαμε πολύ να παντρευτούμε. Δυστυχώς δεν έχουμε προς το παρόν τον χρόνο να οργανώσουμε θρησκευτικό γάμο. Στην τελετή ήμασταν εμείς και οι κουμπάροι μας. Τόσο απλά. Τώρα, όσον αφορά στο πώς ονειρεύομαι τον γάμο μου, δεν στέκομαι στα πράγματα, αλλά στη διάθεση. Θα ήθελα να έρθουν οι άνθρωποι που πραγματικά θα χαρούν με μας και να είναι όλο αυτό σαν ένα πάρτι της αγάπης μας.
Ονειρεύεσαι μια οικογένεια με παιδιά, σκυλιά, μεγάλη αυλή και όλα αυτά τα χαριτωμένα;
Στο σπίτι που ζούμε, έχουμε τον σκύλο μας, που είναι σαν γιος μας. Δεν νιώθω ακόμη έτοιμη να γίνω μητέρα αν και σίγουρα στο μέλλον θα ήθελα να κάνω τα δικά μου παιδιά.


Σε φοβίζουν οι ευθύνες;
Νιώθω ότι, όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή, θα ήθελα να δοθώ στην οικογένειά μου και να της αφιερώσω χρόνο. Αυτή τη στιγμή δεν έχω την πολυτέλεια. Από την άλλη, ποτέ δεν είσαι σίγουρος ότι θα γίνεις καλός γονιός, ούτε υπάρχει συνταγή για το πώς θα μεγαλώσεις επιτυχημένα έναν άνθρωπο. Αυτή είναι μια σχέση, που χτίζεται εμπειρικά και στην οποία πρέπει να αφιερώσεις χρόνο.
Τι περιμένεις από το μέλλον;
Τίποτα. Διάβαζα ένα ρητό που έλεγε «μην προσδοκάς τίποτα και θα έχεις τα πάντα». Δεν περιμένω κάτι, δεν ξέρουμε ποτέ το μέλλον και δεν είναι στο χέρι μας. Το μόνο που θέλω πραγματικά είναι όπως και να είμαι, όπου και να βρίσκομαι, να έχω την υγεία μου και να έχω την αγάπη των ανθρώπων που είναι γύρω μου. Από κει και πέρα, είναι στο χέρι μας να κάνουμε το αύριο καλύτερο.

H σειρά ΓΑΛΑΤΕΙΑ μεταδίδεται καθημερινά στις 19.15 στο ΣΙΓΜΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ / STYLING: ΣΟΦΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ / ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ TERESA MANTI MAKE UP ARTISTRY / ΜΑΛΛΙΑ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ FOR KEVIN.MURPHY CYPRUS

Tags βαρβαρα χριστοφη, διασημοι, γαλατεια, gossip, showbiz κύπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4761 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2319 s // Total time: 2.7079 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X