Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό προσωπικότητας της μητέρας που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των παιδιών;


Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό προσωπικότητας της μητέρας που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των παιδιών;

Τα ευρήματα έρευνας!

Μπορεί να υποθέσετε ότι η δημιουργική ικανότητα είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που είτε έχετε γεννηθεί με αυτά είτε όχι, αλλά μια νέα μελέτη έχει δείξει ότι οι μητέρες μπορούν να επηρεάσουν έντονα τη δημιουργικότητα των παιδιών τους.

Με τις μαμάδες με ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό προσωπικότητας είναι πιθανότερο να καλλιεργήσουν ένα δημιουργικό περιβάλλον για τα παιδιά τους...

Οι ερευνητές από τρία πανεπιστήμια στην Πολωνία εξέτασαν τον τρόπο με τον οποίο τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας 3.000 μητέρων συσχετίστηκαν με τις δημιουργικές επιδιώξεις των παιδιών τους και διαπίστωσαν ότι οι μαμάδες με ανοιχτό πνεύμα στην εμπειρία ήταν πιθανότερο να υποστηρίξουν το δημιουργικό δυναμικό του παιδιού τους.

Η ομάδα επικεντρώθηκε στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας της μητέρας "Big Five" στο πείραμά της - εξωστρέφεια, ευγένεια, ανοιχτότητα, συνείδηση και νευρωτισμός - ενώ παράλληλα αξιολόγησε μέσω ερωτηματολογίου το πόσο πιθανό ήταν να καλλιεργηθεί ένα περιβάλλον δημιουργικότητας για τα παιδιά τους στο σπίτι.

"Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι το άνοιγμα στην εμπειρία είναι ο βασικός θετικός προγνωστικός δείκτης των δραστηριοτήτων των μητέρων που διαμορφώνουν το κλίμα δημιουργικότητας στη σχέση της με το παιδί", κατέληξαν οι ερευνητές στο περιοδικό Thinking Skills and Creativity.

Άλλα βασικά χαρακτηριστικά που εντοπίστηκαν ήταν η εξωστρέφεια, η συναισθηματική σταθερότητα και η ευχαρίστηση.

Tags μητερα, ερευνα, δημιουργικότητα, προσωπικοτητα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8580 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3382 s // Total time: 2.1962 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X