Ο Κύπριος καλλιτέχνης Γιώργος Παπαδόπουλος παρουσιάζει τα έργα του


Ο Κύπριος καλλιτέχνης Γιώργος Παπαδόπουλος παρουσιάζει τα έργα του

Στην έκθεση \"Diamonds are Forever\" στην The Collection Gallery στη Λεμεσό

Ο Κύπριος καλλιτέχνης Γιώργος Παπαδόπουλος θα παρουσιάσει τα έργα του στην έκθεση "Diamonds are Forever" στην The Collection Gallery στη Λεμεσό.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1969 στην Κύπρο, ενώ για την ανώτερη εκπαίδευσή του πήγε στην μεγάλη Βρετανία και έγινε δεκτός στο διάσημο Royal College of Arts του Λονδίνου. Μέρος του προγράμματος ήταν και η ενασχόλησή του με το γυαλί, και εκεί, ένα "ατύχημα" που είχε γέννησε την έμπνευση για όλο τον όγκο της δημιουργίας του: ένα σπασμένο κομμάτι γυαλιού του έδωσε μια νέα οπτική και εκτίμηση για τα σπασίματα και τις ρωγμές της επιφάνειας.

Ο καλλιτέχνης ο οποίος μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα στο Λονδίνο και την Κύπρο, θα βρεθεί στο νησί μας για λίγες μέρες μόνο για να παρουσιάσει κάποια από τα έργα του στη The Collection Gallery στη Λεμεσό, στις 2 Δεκεμβρίου, στις 19.00. Τα "Stratified Jewels" του Γιώργου τα οποία θα παρουσιάσει στην έκθεση, είναι σε θέση να ενισχύσουν ένα εσωτερικό χώρο ή ένα σπίτι. Η σειρά ήταν αρχικά εμπνευσμένη από τις ματόπετρες, γνωστά ως τα μπλε και λευκά φυλαχτά τα οποία πολλοί φορούν ή κρεμούν για προστασία από το κακό μάτι. Παρόλο που ο ίδιος ο Γιώργος, δεν είναι προληπτικός, αυτό με το χρόνο έχει αλλάξει. Αντί για φυλαχτά προστασίας από το κακό, έχει ερμηνεύσει τα φυλαχτά ως μεταφορείς του καλού.

Μερικά είναι φτιαγμένα με έντονα κόκκινα και ματζέντα χρώματα που αντιπροσωπεύουν τη συμπόνια. Άλλα έχουν ήρεμα ωκεανικά τυρκουάζ χρώματα τα οποία συμβολίζουν την αρμονία. Λόγω της εντυπωσιακής ομορφιάς τους, έχουν συχνά περιγραφεί από τα media ως κοσμήματα για το σπίτι. Σε αυτήν την έκθεση ο Γιώργος παρουσιάζει "Μάτια Ενδυνάμωσης". Είναι κατασκευασμένα σε άσπρες και μαύρες χρωστικές ουσίες και φύλλο αργύρου και σκόνη. Οι σκελετοί τους είναι κατασκευασμένοι από γυαλισμένο ανοξείδωτο ατσάλι.

Όταν ο Γιώργος χρησιμοποιεί το άσπρο και το μαύρο, συσχετίζει αυτά τα χρώματα με την εξουσία, χωρίς να αφήνει περιθώρια αμφιβολίας, παρόλο που για ορισμένους, το μαύρο χρώμα είναι εκφοβιστικό. Αυτό που είναι σημαντικό για τον καλλιτέχνη είναι η αυτο-ενδυνάμωση μέσα από τα έργα του! Ακριβώς όπως τα διαμάντια, τα "Μάτια Ενδυνάμωσης" μπορούν να θεωρηθούν σύμβολα δύναμης και θάρρους.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, συνεχώς προκαλεί τον εαυτό του να επεκτείνει τις δυνατότητές του μέσα από τα έργα του. Τα τελευταία δέκα χρόνια τα έργα του εξελίχθηκαν σε τρισδιάστατα γλυπτά εμπνευσμένα από την πολιτιστική του κληρονομιά με σύγχρονα στοιχεία. Πρόκειται για έναν κορυφαίο πρωτοπόρο καλλιτέχνη, του οποίου η εξαιρετικά πειραματική προσέγγιση παραμένει στην αιχμή της καινοτομίας, στη σύγχρονη τεχνική γυαλιού.

Δείτε τα έργα του Γιώργου Παπαδόπουλου στο πλαίσιο της έκθεσης "Diamonds are Forever" η οποία εγκαινιάζεται στην The Collection Gallery στις 2 Δεκεμβρίου στις 19.00. Βρείτε την The Collection Gallery, στην Λεωφόρο 28ης Οκτωβρίου, 359, στη Λεμεσό, 3106. Τηλ.: 99206296 / 99722550.

http://www.yorgosglass.com/
http://thecollectiongallery.eu/
https://www.facebook.com/thecollectiongallerycyprus/

Tags γιωργος παπαδοπουλος, διασκεδαση, εκδηλωση, go out, Diamonds are Forever, The Collection Gallery


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4655 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3533 s // Total time: 2.8187 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X