Είναι ο χωρισμός… κληρονομικός;


Είναι ο χωρισμός… κληρονομικός;

Τι λένε οι επιστήμονες!

Έχει αποδειχθεί σε διάφορες έρευνες ότι τα παιδιά διαζυγίου έχουν περισσότερες πιθανότητες να διαζευχθούν αργότερα στη ζωή - και πιστεύεται ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας του ότι τα παιδιά παρακολουθούν τους γονείς τους καθώς μεγαλώνουν και στη συνέχεια μαθαίνουν να μιμούνται τη συμπεριφορά τους.

Αλλά η νέα έρευνα που πρόκειται να δημοσιευθεί στο Journal of Psychological Science έχει μπει ακόμη πιο βαθιά, και αποδεικνύεται πως στην απόφαση για ένα ενδεχόμενο διαζύγιο, παίζει ρόλο και η κληρονομικότητα.

"Πολλά από τα επιστημονικά στοιχεία μέχρι σήμερα έχουν δείξει ότι βλέποντας τους γονείς σας να περνούν από ένα διαζύγιο συμβάλλει στη δική σας τάση να βιώσετε το διαζύγιο", δήλωσε η Jessica Salvatore, καθηγήτρια στο Virginia Commonwealth University. "Αλλά αυτές οι μελέτες δεν έχουν ελεγχθεί για το γεγονός ότι αυτοί οι γονείς συμβάλλουν επίσης στα γονίδια των παιδιών τους. Με την εξέταση των υιοθετημένων παιδιών, είμαστε σε θέση να διαχωρίσουμε τους γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες".

Οι Health.com αναφέρουν ότι οι ερευνητές μελέτησαν πληθυσμιακά δεδομένα 20.000 Σουηδών ενηλίκων που υιοθετήθηκαν όταν ήταν παιδιά. Και όταν έφτασαν στο διαζύγιο, η έρευνά τους διαπίστωσε ότι τα υιοθετημένα παιδιά ήταν πολύ πιο πιθανό να μοιάζουν με τους βιολογικούς τους γονείς παρά με τις οικογένειες που τους υιοθέτησαν.

Η ερευνήτρια πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η έρευνα δείχνει ότι μπορούμε να κληρονομήσουμε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας από τους βιολογικούς γονείς μας (όπως ο νευρωτισμός). Είπε: "Γνωρίζουμε από άλλες μελέτες ότι αυτοί είναι παράγοντες που συμβάλλουν στο διαζύγιο. Μπορούν να κάνουν πιο δύσκολο για κάποιον να μείνει σε μια σχέση ή για κάποιον που θέλει να μείνει σε μια σχέση μαζί του".

Προφανώς, αυτό δεν σημαίνει ότι αν οι γονείς σας είναι διαζευγμένοι θα το πάθετε κι εσείς 100%, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί μία ενδιαφέρουσα άποψη.

Tags χωρισμος, διαζυγιο, ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ, ΓΟΝΙΔΙΑ, σχεσεις, ζευγαρια, ερευνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1062 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2356 s // Total time: 3.3418 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X