21 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το weekend


21 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το weekend

Συγκεντρώσαμε όλα όσα θα ομορφύνουν το σαββατοκύριακό σου 

Κι αυτό το σαββατοκύριακο βγαίνουμε έξω, ανακαλύπτουμε καλά κρυμμένα μυστικά και στέκια, πάμε σε φεστιβάλ και συναυλίες και απολαμβάνουμε χαλάρωση και ηρεμία και φυσικά βόλτες!

Το σαββατοκύριακο είναι εδώ κι εσύ έχεις πολλά να δεις, να κάνεις και να ακούσεις! Μην τα χάσεις!

Γι' αυτό κράτα σημειώσεις:

Μια διαδραστική έκθεση για όλη την οικογένεια, σε ταξιδεύει στο 2050
Τις απαντήσεις μάς προσκαλεί να δώσουμε η διαδραστική ψηφιακή έκθεση "Ο Πλανήτης σε χρειάζεται... Ζήσε στο 2050!", που παρουσιάζεται από τις 13 Οκτωβρίου 2017 στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου στη Λευκωσία μέχρι την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου. Η έκθεση σχεδιάστηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου (Science Museum) και έχει δεχτεί περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες σε όλο τον κόσμο (Ν.Α. Ασία, Η.Π.Α., Ευρώπη). Απευθύνεται σε παιδιά από 5 χρονών και άνω, σε οικογένειες, ενήλικες αλλά και σχολεία!
Οι επισκέπτες μεταφέρονται στο μέλλον, στο έτος 2050, με άμεσο, διαδραστικό, αλλά και διασκεδαστικό τρόπο. Καλούνται να αντιμετωπίσουν τις νέες συνθήκες, σε έναν Πλανήτη που απαιτεί καινούριους τρόπους σκέψης και τεχνικές για να είναι και πάλι βιώσιμος, και να διαμορφώσουν οι ίδιοι την Πόλη του Μέλλοντος. Για παράδειγμα, θα χρειαστεί να σχεδιάσουν το μελλοντικό τους σπίτι και αυτοκίνητο, να παρασκευάσουν τροφή για ένα φουτουριστικό δείπνο ή ακόμη και να βουτήξουν σε μία εικονική πισίνα χωρίς να βραχούν! Οι επιλογές τους καταγράφονται μέσω μιας "ψηφιακής κάρτας επιβίωσης", και καθώς προχωράει η περιήγηση συναντιούνται με τις επιλογές των άλλων, χτίζοντας κατ' αυτό τον τρόπο την Πόλη του 2050.
Ξεναγοί και συνοδοιπόροι σε αυτή την "περιπέτεια" είναι οι τέσσερις ψηφιακοί χαρακτήρες, οι ήρωες της έκθεσης: η Buz, o Eco, η Tek και οDug. Μας μιλούν από το 2050 και θέλουν να σκεφτούμε το μέλλον μας (που είναι το δικό τους παρόν). Οι χαρακτήρες αυτοί ξεναγούν τους επισκέπτες στις θεματικές ενότητες που παρουσιάζονται στην έκθεση και τους βοηθούν στις αποφάσεις που πρέπει να λάβουν για να φτιάξουν την Πόλη του Μέλλοντος.
> Από 13 Οκτωβρίου-1η Δεκεμβρίου, Περίπτερο 4, Κρατική Έκθεση, Λευκωσία. Δευτέρα έως Κυριακή 09:00-20:00.

Η Λένια Σορόκου ερμηνεύει την Καίτε Κόλλβιτς
Μια σύντομη ιστορία της μοντέρνας τέχνης παρουσιάζει μέσα από το έργο της Έλενας Πέγκα "Η Καίτε Κόλλβιτς", στην πρώτη της θεατρική παραγωγή η Ομάδα Φωταγωγός. Την παράσταση  -ένα  περιοδεύον θεατρικό αναλόγιο- σκηνοθετεί η Άντρη Χ. Κωνσταντίνου και τον σκηνικό χώρο επιμελείται ο εικαστικός καλλιτέχνης Παναγιώτης Μιχαήλ. Η Λένια Σορόκου ερμηνεύει τον ρόλο της Καίτε Κόλλβιτς (1867-1945), Γερμανίδας γλύπτριας και χαράκτριας, η ζωή και το έργο της οποίας σημαδεύτηκαν από τους δύο παγκόσμιους πολέμους. "Είμαι η Καίτε Κόλλβιτς, που έχει έρθει στην Αμερική. Αναζητώντας κάτι. Πώς είναι το να ζει κανείς. Να ’ναι κανείς ζωντανός" συστήνεται στο έργο η γλύπτρια. Η Καίτε Κόλλβιτς (Käthe Kollwitz, 1867-1945) γεννήθηκε στο Κόνιγκσμπεργκ της Γερμανίας (σημερινό Καλίνινγκραντ της Ρωσίας). Τα έργα της απαγορεύτηκαν από τους Ναζί και η Γκεστάπο την κυνήγησε για το πολιτικό περιεχόμενο των έργων της.
> Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, Point Centre for Contemporary Art, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 95716015.

26 εικαστικοί εμπνέονται από το έργο του Βασίλη Μιχαηλίδη
Ο Βασίλης Μιχαηλίδης έζησε στη Λεμεσό τα πιο ουσιαστικά χρόνια της ζωής του, από το 1878 εως το 1917, όπου και συναναστράφηκε τους πρωτοπόρους δημοτικιστές και διανοουμένους της, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στη στροφή του ποιητή στην κυπριακή διάλεκτο. Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τον θάνατο του ποιητή ο Δήμος Λεμεσού εγκαινιάζει απόψε την έκθεση "Μες στους ανέμους τους κρυφούς Βασίλης Μιχαηλίδης εικαστικές προεκτάσεις" σε επιμέλεια της Νάτιας Αναξαγόρου προϊστάμενης των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του δήμου. Στην έκθεση παρουσιάζονται τρία ζωγραφικά έργα του Βασίλη Μιχαηλίδη και 58 έργα από 26 Κύπριους εικαστικούς, που είναι εμπνευσμένα από το έργο του ποιητή. Συμμετέχουν με έργα τους, οι Άγγελος Μακρίδης, Θεόδουλος Θεοδούλου, Γιώτα Ιωαννίδου, Μιχαήλ Κάσιαλος, Γλαύκος Κουμίδης, Μαρία Λιανού, Λευτέρης Ολύμπιος, Λευτέρης Τάπας, Δάφνη Τριμικλινιώτη, Πανίκος Τσαγγαράς, Χαμπής Τσαγγάρης, Χρίστος Φουκαράς, Νίκος Χαραλαμπίδης, Μικέλλα Ψαρά, κ.ά.
> Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, Δημοτική Πινακοθήκη, Λεμεσός, εγκαίνια 19.00 Μέχρι 28/12. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus

Tags εκδηλωση, φεστιβάλ, διασκεδαση, Θεατρο, παιδι, τεχνη, μουσικη, συναυλια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2770 s (228 Queries.) // Parse time: 0.4159 s // Total time: 2.6928 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X