Είναι αυτός ο λόγος που οδηγεί στον χωρισμό;


Είναι αυτός ο λόγος που οδηγεί στον χωρισμό;

Τι λένε οι μελετητές;

Αρκετοί είναι οι λόγοι που ενδεχομένως μπορούν να οδηγήσουν σε ένα χωρισμό, στη διάλυση μίας σχέσης ή στο διαζύγιο, όταν έχουμε να κάνουμε με παντρεμένα ζευγάρια.

Οι περισσότεροι, ωστόσο, μελετητές, επί του θέματος, αναφέρθηκαν κυρίως σε μία αιτία, και συγκεκριμένα αφορά στις ανεκπλήρωτες προσδοκίες.

“Όλοι έχουμε διαφορετικές προσδοκίες καθώς μπαίνουμε σε σχέσεις - συνήθως οδηγούνται από εμπειρίες του παρελθόντος. Αν είχατε μια ιδιαίτερη παιδική ηλικία, μπορείτε να αναζητήσετε πολλά από μια σχέση, ενώ άλλοι που είχαν εισπράξει αρκετή αγάπη μεγαλώνοντας  θα μπορούσαν να είναι πιο ανεξάρτητοι σε μια σχέση”, επισημαίνει η Ammanda Major, θεραπεύτρια σχέσεων.

Η ίδια συμβουλεύει τα ζευγάρια να έχουν μεταξύ τους επικοινωνία για αυτά που θέλουν να ζήσουν και τι θέλουν να αποφύγουν.

Όσον αφορά στην άποψη ότι το έτερον ήμισυ θα μπορούσε να αλλάξει τον/την σύντροφό του μετά το γάμο, η ίδια, επισημαίνει: “Οι αλλαγές της συμπεριφοράς μπορούν να συζητηθούν, αλλά οι αλλαγές προσωπικότητας δεν μπορούν να γίνουν εύκολα. Εάν συμβαίνει αυτό, πρέπει να εξετάσετε γιατί είσαστε μαζί τους εξαρχής”.

Tags σχεσεις, χωρισμος, ζευγαρια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8510 s (230 Queries.) // Parse time: 0.3075 s // Total time: 3.1584 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X