Είσαι περισσότερο δημοφιλής από όσο νομίζεις!


Είσαι περισσότερο δημοφιλής από όσο νομίζεις!

Μάθε το λόγο…

Μπορεί το να περνάτε χρόνο με τον εαυτό σας να σας βοηθάει να επαναπροσδιορίζετε τα “θέλω” σας, ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να αισθάνεστε ότι όλοι οι υπόλοιποι έχουν μια καλύτερη κοινωνική ζωή ή περισσότερους φίλους από εσάς - κάτι που τα social media μπορούν σίγουρα να ενισχύσουν, καθώς βομβαρδίζονται με φωτογραφίες άλλων ανθρώπων που διασκεδάζουν.

Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πρωτοετείς φοιτητές σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, για τις φιλίες τους, διαπίστωσε πως οι άνθρωποι δεν είναι τόσο μη δημοφιλείς όσο νομίζουν.

Εάν αισθάνεστε ότι ο καθένας που γνωρίζετε έχει περισσότερους φίλους από εσάς, τότε σίγουρα δεν είστε μόνοι. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Personality and Social Psychology Bulletin έδειξε ότι οι περισσότεροι από μας αισθάνονται ότι έχουμε λιγότερους φίλους από άλλους ανθρώπους που γνωρίζουμε.

Αλλά δεν μπορούμε όλοι να είμαστε το λιγότερο δημοφιλές πρόσωπο που γνωρίζουμε! Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σχεδόν το ήμισυ (48%) σκέφτηκαν ότι είχαν κάνει λιγότερους νέους φίλους από άλλους.

Εν τω μεταξύ, μόνο το 31% δήλωσαν ότι αισθάνονται πιο δημοφιλείς από τους φίλους τους.

Η ομάδα θεωρεί ότι οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι είμαστε λιγότερο δημοφιλείς, διότι βλέπουμε τους φίλους μας μόνο όταν είναι έξω και είναι κοινωνικοί.

“Δεδομένου ότι οι κοινωνικές δραστηριότητες, όπως το φαγητό ή η μελέτη με άλλους, τείνουν να συμβαίνουν σε καφετέριες και βιβλιοθήκες όπου είναι εύκολα αντιληπτές, οι φοιτητές μπορεί να υπερεκτιμούν πόσο κοινωνικοποιούνται οι συνομήλικοί τους επειδή δεν τους βλέπουν να τρώνε και να σπουδάζουν μόνοι”, αναφέρει ο Δρ. Frances Chen.

Tags δημοφιλής, ερευνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0006 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0241 s // Total time: 0.0247 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X