Αυτός είναι ο λόγος που αισθάνεστε περισσότερο κουρασμένες κατά τη διάρκεια της περιόδου!


Αυτός είναι ο λόγος που αισθάνεστε περισσότερο κουρασμένες κατά τη διάρκεια της περιόδου!

Δεν είναι της φαντασίας σας!

Κατά τη διάρκεια της περιόδου οι γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν την αιμορραγία, το φούσκωμα, τις κράμπες, την ακμή και όλες τις άλλες διασκεδαστικές παρενέργειες και η κάθε μία θέλει τουλάχιστον να νιώθει καλά, προσπαθώντας να μην σκέφτεται όλα όσα συμβαίνουν στο σώμα της. Αλλά, δυστυχώς, όλα τα παραπάνω επηρεάζουν σημαντικά την ενέργειά σας, και είναι χάλια. Αποδεικνύεται ότι υπάρχει ένας πραγματικός ιατρικός λόγος που εξηγεί γιατί νιώθετε τόσο κουρασμένες στην περίοδό σας.

Στις δέκα περίπου ημέρες πριν από την περίοδό σας, το σώμα σας είναι προσανατολισμένο με την ελπίδα ότι το ωάριο που υπάρχει στο σαλπιγγικό σωλήνα συνάντησε κάποιο σπερματοζωάριο και προσγειώθηκε στη μήτρα έτοιμη να μεγαλώσει ένα μωρό. Όταν η επένδυση της μήτρας δεν εισβάλλεται από γονιμοποιημένο ωάριο, οι ορμόνες που διατηρούν το περιβάλλον δεν χρειάζονται πια και τα επίπεδα των ορμονών πέφτουν κατακόρυφα. Όταν συμβεί αυτό, το σώμα σας πηγαίνει από την υψηλή εγρήγορση στο τίποτα ορμονικά και η αλλαγή αυτή προκαλεί και άλλες αλλαγές και όλες αυτές οι αλλαγές είναι εξαντλητικές. Μέχρι να αυξηθούν ξανά τα επίπεδα ορμονών σας, είστε πραγματικά κουρασμένες.

Οι ορμόνες σας αρχίζουν να ανεβαίνουν περίπου μία εβδομάδα μετά την έναρξη της περιόδου σας, και χτυπάνε την κορύφωσή τους κατά την ωορρηξία (συνήθως περίπου δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της περιόδου σας). Καθώς οι ορμόνες σας κυμαίνονται, το ίδιο κάνει και η ενέργειά σας.

Τις μέρες αυτές που αισθάνεστε κούραση, μπορείτε να τρώτε υγιεινά, να ενυδατώνεστε, να ασκείστε και να κοιμάστε τουλάχιστον οκτώ ώρες. 

Tags περιοδος, κούραση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4332 s (228 Queries.) // Parse time: 0.8327 s // Total time: 3.2659 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X