Τα 20 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα


Τα 20 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα

Αυτή η εβδομάδα τα έχει όλα: Μουσική, θέατρο, φαγητό και πολλές εκδηλώσεις!

Η δεύτερη εβδομάδα του Οκτώβρη είναι ήδη εδώ κι εμείς αποφασίσαμε να την περάσουμε ολόκληρη εκτός!

Σε συναυλίες, θέατρα, σε φεστιβάλ και σινεμά και οπουδήποτε αλλού "παίξουν" πράγματα ενδιαφέροντα!

Στο κείμενο που ακολουθεί, επιλέξαμε όπως πάντα, πολλά ενδιαφέροντα events που θα λάβουν χώρα αυτήν την εβδομάδα και σου τα προτείνουμε μιας και αξίζει να τα παρακολουθήσεις!

Πανόραμα ιταλικού κινηματογράφου με 9 ταινίες στη Λευκωσία
Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ιταλικής Γλώσσας και Κουλτούρας, στην αίθουσα του Cine Studio στη Λευκωσία, θα έχεις την ευκαιρία να δεις μία σειρά από μοναδικές ταινίες του σύγχρονου και κλασικού ιταλικού κινηματογράφου!
> Mέχρι Κυριακή 22 Οκτωβρίου, Cine Studio, Λευκωσία, 21.00.

Ποιητική συνάντηση και έκθεση φωτογραφίας στην Πάφο
Μια ποιητική συνάντηση και μια έκθεση φωτογραφίας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων δημιουργών, με σημεία αναφοράς την πέτρα και τη θάλασσα φιλοξενεί η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017. Στην εκδήλωση Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ποιητές θα αναγνώσουν ποιήματά τους με τη θεματική αυτή, στην ελληνική και στην τουρκική γλώσσα. Για την έκθεση φωτογραφίας ο επιμελητής της Πλάτων Ριβέλλη σχολιάζει πως "στόχος ήταν η έκφραση μιας οπτικής ποιητικής, μιας καλλιτεχνικής επομένως διάστασης, η οποία δεν θα είχε νόημα να δώσει το κύριο βάρος της στην πληροφορία, όσο στην προσωπικότητα του δημιουργού. Επομένως το τυπικό και γενικό θέμα του τίτλου δίνει την πρωτοκαθεδρία στο ουσιαστικό και ειδικό θέμα που δεν είναι άλλο, όπως σε όλη την τέχνη, από την μοναδικότητα της καλλιτεχνικής ταυτότητας του δημιουργού". Η ιδέα και ο σχεδιασμός της εκδήλωσης ανήκουν στη δόκτορα Νάντια Στυλιανού. Θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς από το Λήδρα Πάλας με λεωφορεία (για δήλωση ενδιαφέροντος: mthoma@culture.moec.gov.cy). Αναχώρηση στις 17:00.
> Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, Δημοτική Πινακοθήκη Αποθήκη, Πάφος, 19.00. Μέχρι 23/10.

Κωμωδία για τα κοινωνικά στερεότυπα στο Έρμα
Το "Θεέ μου, τι σου κάναμε;", του Φιλίπ Ντε Σοβερόν, είναι μία κωμωδία που αναπαράγει όλα τα αστικά οικογενειακά κλισέ. Ο Κλοντ (Κριστιάν Κλαβιέ) και η Μαρί (Σαντάλ Λομπί) είναι ένα παραδοσιακό, αστικό ζευγάρι Καθολικών Γάλλων. Οι τρεις κόρες τους, τους έχουν πικράνει, καθώς η μια έχει παντρευτεί έναν Εβραίο, η δεύτερη έναν Μουσουλμάνο και η τρίτη έναν Κινέζο. Η αγωνία τους κορυφώνεται, όταν η τέταρτη κόρη τους, τους ανακοινώνει ότι παντρεύεται και αναθαρρούν -προσωρινά- μαθαίνοντας ότι ο αρραβωνιαστικός της είναι Γάλλος Καθολικός. Μόνο που τα όνειρά τους θα γκρεμιστούν όταν αποκαλυφθεί ότι ο νεαρός είναι Γάλλος Αφρικανός, με γονείς εξίσου παραδοσιακούς και αυστηρούς στη δική τους κουλτούρα. Η κωμωδία του Φιλίπ Ντε Σοβερόν, αναδεικνύει τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες οι οποίες προσπαθούν να συνυπάρξουν αρμονικά, αλλά οι φόβοι και τα κοινωνικά στερεότυπα δεν τις αφήνουν. με τους: Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λομπί, Ελοντί Φοντάν.
> Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, Βιβλιοπωλείο Καφεαναγνωστήριο το Έρμα, Λευκωσία, 19.30. Πληρ. 97901821 & 99980574. Περισσότερες πληροφορίες στο TimeOut Cyprus

Tags go out, διασκεδαση, εκδηλωση, Θεατρο, μουσικη, χορός


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2490 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3550 s // Total time: 2.6040 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X