Τα 19 φεστιβάλ του Οκτώβρη


Τα 19 φεστιβάλ του Οκτώβρη

Κι αυτό το μήνα δίνουμε ραντεβού στα πιο νόστιμα φεστιβάλ και στις πιο ενδιαφέρουσες διοργανώσεις! 

Ο Οκτώβριος είναι ο πιο κατάλληλος μήνας για εξορμήσεις σε βουνά και πεδιάδες, για γαστρονομικό τουρισμό, αλλά και ο μήνας της μπίρας!

Είναι ακόμα ο μήνας της ελιάς αλλά και του μήλου, καθώς παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια, το μήνα που διανύουμε λαμβάνουν χώρα δύο πολύ δημοφιλείς γιορτές, η Μέρα Ελιάς στο Ολέαστρο αλλά και το Φεστιβάλ Μήλου στην Κυπερούντα.

Είναι ακόμα μήνας για παλουζέ και παραδοσιακά εδέσματα καθώς σε πολλά χωριά μας εξακολουθούν να διοργανώνονται πανηγύρια και παραδοσιακές γιορτές με αφορμή κυρίως τον τρύγο, αλλά και την προβολή και προώθηση της παραδοσιακής κουλτούρα του τόπου μας. Επίσης, αρκετές είναι και οι γιορτές που στήνονται βασισμένες στα τοπικά προϊόντα.

Ας τους ρίξουμε μια ματιά!

Tα παραδοσιακά...

Φεστιβάλ Μήλου
Το φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε δεύτερο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τοπικά φεστιβάλ της Κύπρου, που έγινε θεσμός, τόσο για την τοπική κοινωνία της Πιτσιλιάς όσο και για την Κύπρο. Φέτος λοιπόν το διήμερο 7 & 8 Οκτωβρίου θα πάμε και πάλι στο χωριό Κυπερούντα, για να απολαύσουμε το μήλο σε όλες του τις εκδοχές, καθώς και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Επίσης στο πλαίσιο της γιορτής θα πραγματοποιηθούν: Έκθεση των ποικιλιών μήλου που καλλιεργούνται στην Κύπρο, Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το μήλο, Έκθεση παραδοσιακών και σύγχρονων εργαλείων καλλιέργειας μηλιάς, Λαϊκή αγορά με μήλα φιαφόρων ποικιλιών, αχλαδόμηλα, εδέσματα και ποτά από μήλο και άλλα παραδοσιακά προίόντα, Παρασκευή του περίφημου ππαλουζέ από χυμό μήλου, Απόσταξη ζιβανίας, Επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων, Παιδότοπος, Επίσκεψη στα μουσεία και στις εκκλησίες της κοινότητας που θα είναι ανοικτά για τους επισκέπτες καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μήλου.
> Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Οκτωβρίου, πλατεία Κυπερούντας, επ. Λεμεσού.

Φικάρδου - Ταξιδεύοντας στα μονοπάτια της παράδοσης
Το Φεστιβάλ Παράδοσης στο Φικάρδου έγινε πλέον θεσμός μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Εξ ου λοιπόν και επιστρέφει και φέτος με σκοπό να μας Ταξιδέψει στα Μονοπάτια της Παράδοσης! Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, θα πάμε στο χωριό Φικάρδου όπου θα ταξιδέψουμε μαζί 100 χρόνια πίσω.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές: "Θα κλείσεις τα μάτια κι όταν τα ανοίξεις θα βρεθείς σε μια άλλη εποχή, σ' έναν άλλο αιώνα, σε μια Κύπρο πιο αγνή, πιο ζεστή, πιο φιλική.
Όλα θα ζωντανέψουν ξανά για λίγο. Τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια θα γεμίσουν με κόσμο και τα σπίτια θα πετάξουν τη σκουριασμένη τους κλειδαριά για να σε υποδεχτούν. Η περιήγηση ξεκινά. Κάθε δρόμος μια καινούργια ιστορία, κάθε σπίτι και μια αλλιώτικη περιπέτεια. Περπατάς και συνάμα ακούς να σε συντροφεύει ο ήχος του βιολιού και του λαούτου από μουσικούς. Όπως καταλαβαίνεις η μουσική συνοδεύεται πάντα κι από χορό. Μη εκπλαγείς καθόλου, λοιπόν, εάν καταλήξεις να χορεύεις παραδοσιακούς χορούς μαζί με το συγκρότημα ΠΑΟΚ Κλήρου το οποίο θα μας κρατά συντροφιά.
> Κυριακή 8 Οκτωβρίου, Φικάρδου, επ. Λευκωσίας. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus

Tags go out, εκδηλωση, διασκεδαση, χωρια, κυπρος, φεστιβάλ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1569 s (228 Queries.) // Parse time: 0.5969 s // Total time: 3.7538 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X