Διάλειμμα από τη δίαιτα για δύο εβδομάδες θα μπορούσε να βοήθησε περισσότερο στην απώλεια κιλών!


Διάλειμμα από τη δίαιτα για δύο εβδομάδες θα μπορούσε να βοήθησε περισσότερο στην απώλεια κιλών!

Κι όμως ισχύει!

Πρόκειται από τις ειδήσεις που θα ευχαριστήσουν όσους από εμάς δεν φαίνεται να επιμείνουμε σε ένα σχέδιο υγιεινής διατροφής για πολύ καιρό υποκύπτοντας σε γλυκές απολαύσεις καθώς μοιάζει με ένα διάλειμμα από τη διατροφή σας που θα μπορούσε πραγματικά να σας βοηθήσει να χάσετε περισσότερο βάρος.

Η μικρή μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Διεθνές περιοδικό για την παχυσαρκία, υποδηλώνει ότι η υιοθέτηση αυτής της προσέγγισης "on-off" μπορεί να βοηθήσει εκείνους που αποτυγχάνουν να τηρήσουν μια αυστηρή δίαιτα σε μακροπρόθεσμη βάση.

Η ομάδα ζήτησε από 47 παχύσαρκους συμμετέχοντες να υιοθετήσουν μια δίαιτα που έκοψε την πρόσληψη θερμίδων στο ένα τρίτο.

Όσοι είχαν περάσει με διαλείμματα είδαν καλύτερα αποτελέσματα ... Όχι μόνο έχασαν περισσότερο βάρος, αλλά πήραν πίσω λιγότερα από αυτά μετά την ολοκλήρωση του πειράματος.

Η ομάδα πιστεύει ότι η μέθοδος διαλείπουσας δίαιτας μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της “αντίδρασης λιμού” του σώματος στην περιορισμένη κατανάλωση τροφής, η οποία τελικά καθιστά δυσκολότερη την απώλεια βάρους και μπορεί ακόμη και να προκαλέσει αύξηση βάρους.

Ο συγγραφέας της μελέτης, καθηγητής Nuala Byrne, δήλωσε: "Όταν μειώνουμε την πρόσληψη ενέργειας (φαγητού) κατά τη διάρκεια της δίαιτας, ο μεταβολισμός ανάπαυσης μειώνεται σε μεγαλύτερο βαθμό από τον αναμενόμενο. ένα φαινόμενο που ονομάζεται "προσαρμοστική θερμογένεση" - καθιστώντας την απώλεια βάρους πιο δύσκολη.

Η ομάδα έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η διαλείπουσα δίαιτα μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική από τα συνεχή σχέδια απώλειας βάρους.

Tags Δίαιτα, Διατροφή


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.7970 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3402 s // Total time: 2.1371 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X