Κι όμως η αλλεργία στην άσκηση είναι πραγματικό γεγονός!


Κι όμως η αλλεργία στην άσκηση είναι πραγματικό γεγονός!

Δεν είναι απλά μία δικαιολογία!

Αποδεικνύεται ότι η ύπαρξη "αλλεργίας στην άσκηση" δεν είναι απλώς μια δικαιολογία για να παραλείψετε το γυμναστήριο. Για μερικούς, αυτή είναι μια πραγματική κατάσταση που ονομάζεται αναφυλαξία που προκαλείται από την άσκηση - και δεν είναι τόσο διασκεδαστική όσο ακούγεται. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά σοβαρό.

Για όσους έχουν αλλεργία, η άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε έξαψη του δέρματος, κνίδωση, οίδημα και ναυτία, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων. Αλλά προτού να αρχίσετε να ανησυχείτε προκειμένου να κάνετε jogging ή να κάνετε ελλειπτικό, ξέρετε ότι οι πιθανότητες να έχετε μια αλλεργική αντίδραση στη σωματική δραστηριότητα είναι σπάνιο φαινόμενο. Η αναφυλαξία που προκαλείται από άσκηση, που περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1979, είναι ασυνήθιστη και πιθανώς επηρεάζει περίπου 50 στους 100.000 ανθρώπους, αναφέρει η επιστήμη.

Μια ποικιλία παραγόντων μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση στην άσκηση.

Η πιο συνηθισμένη αιτία μιας αντίδρασης είναι η τροφή και η άσκηση, γνωστή ως εξαρτώμενη από τα τρόφιμα, προκαλούμενη από άσκηση αναφυλαξία, η οποία επηρεάζει το 30 έως 50 τοις εκατό των ατόμων με αλλεργία. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της εκστρατείας Αναφυλαξία, τα συμπτώματα εμφανίζονται όταν ένα συγκεκριμένο φαγητό τρώγεται πριν την άσκηση. Το σιτάρι και τα οστρακοειδή είναι συνήθεις ύποπτοι.

Tags άσκηση, αλλεργια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3467 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2073 s // Total time: 2.5540 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X