"Έφυγε" από τη ζωή ο Hugh Hefner, ο θρυλικός ιδρυτής του Playboy


"Έφυγε" από τη ζωή ο Hugh Hefner, ο θρυλικός ιδρυτής του Playboy

Από φυσικά αίτια ο θάνατός του

"Έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο θρυλικός ιδρυτής του περιοδικού "Playboy", Hugh Hefner. O Αμερικάνος εκδότης και δημοσιογράφος πέθανε στο σπίτι του στο Los Angeles από φυσικά αίτια. Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε από τον επίσημο λογαριασμό του περιοδικού στο twitter και ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ο άνδρας είδωλο και ιδρυτής του Playboy Hugh Hefner πέθανε. Ήταν 91 ετών. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη".Την ανακοίνωση συνόδευε μια μικρή φωτογραφία που έγραφε μια από τις πιο χαρακτηριστικές του ατάκες: "Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζεις το όνειρο κάποιου άλλου".

Ο Hugh Hefner γεννήθηκε στο Σικάγο του Ιλινόις και αρχικά, εργάσθηκε ως δημοσιογράφος. Ο ίδιος ήταν βετεράνος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1953 εξέδωσε το πρώτο τεύχος του "Playboy".

Παρά τις επιφυλάξεις της οικογένειάς του, η μητέρα του ήταν αυτή που του δάνεισε 1.000 δολάρια προκειμένου να δημοσιεύσει το Playboy. "Όχι επειδή πίστευε σε αυτό αλλά επειδή πίστευε στο γιο της", θα τόνιζε κάποια στιγμή αργότερα σε συνέντευξή του ο  Hugh Hefner. Το περιοδικό ξεκίνησε εντυπωσιακά το 1953, με 50.000 πωλήσεις στο πρώτο του τεύχος, το οποίο είχε στο εξώφυλλό του τη Marilyn Monroe. Σταδιακά, το "Playboy" είχε αποκτήσει 7 εκατομμύρια συνδρομητές, μέχρι το δεύτερο χρόνο κυκλοφορίας του. Το 1971, αγόρασε ένα σπίτι, στο Λος Άντζελες, το οποίο θα γινόταν διάσημο ως "Playboy Mansion", το οποίο διαθέτει -μεταξύ άλλων- καταρράκτη, πισίνα, σπηλιά, κελάρι για κρασιά. Εκεί, γίνονταν τα πιο δημοφιλή, μεταξύ των επωνύμων, πάρτι.

Παράλληλα, ο  Hefner ανέπτυξε λόγο υπέρ των μειονοτήτων, δημοσιεύοντας συνεντεύξεις στο περιοδικό του ανθρώπων όπως ο Malcom X. Είχε τέσσερα παιδιά από τους δύο πρώτους γάμους του.

Tags Hugh Hefner, θανατος, Playboy, διασημοι, gossip, showbiz κύπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3112 s (235 Queries.) // Parse time: 0.2533 s // Total time: 2.5646 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X