Ο τρόπος για να ζεις τη ζωή που θέλεις από την coach των celebrities Τζιλ Δούκα


Ο τρόπος για να ζεις τη ζωή που θέλεις από την coach των celebrities Τζιλ Δούκα

Οι ολοένα αυξανόμενοι ρυθμοί της ζωής μας, η πιεστική μας καθημερινότητα και το απαιτητικό μας πρόγραμμα μας έχει κάνει πολλές φορές να αναζητούμε τους τρόπους και τις λύσεις να μας βγάλουν από αυτό το αδιέξοδο, να μας οδηγήσουν έξω από αυτόν τον φαύλο κύκλο που έχουμε μπει και μέσα σ’ αυτόν χάνουμε τους προσωπικούς μας στόχους, ακόμη και τον ίδιο μας τον εαυτό τις περισσότερες φορές. Η βοήθεια που περιμένουμε όμως έρχεται αναπάντεχα από μία μέθοδο που μπορεί να μας κάνει να ξαναβρούμε όλα εκείνα που έχουμε χάσει κατά καιρούς, από ανθρώπους που γνωρίζουν περισσότερο από τον καθένα τον τρόπο να μας οδηγήσουν στην ευτυχία!

Μια από αυτούς τους ανθρώπους είναι και η Jill Douka, Life Coach, MBA, PCC, #1 Best Selling Author και European Union Awarded Business Mentor, η οποία μέσα από τις προσωπικές της εμπειρίες σαν Life Coach αλλά και ως ιδρύτρια της Global Academy of Coaching θα μας εξηγήσει πως μπορούμε να ανακαλύψουμε το μυστικό της επιτυχίας.

Τι είναι το coaching;
Jill Douka: Το Coaching, σύμφωνα με τον ορισμό της International Coach Federation, είναι η διαδικασία ανάπτυξης, μέσα από την οποία ο πελάτης ή coachee, όπως λέγεται, υποστηρίζεται ώστε να πετύχει έναν συγκεκριμένο στόχο. Ο στόχος μπορεί να έχει να κάνει με την προσωπική του ζωή ή την επαγγελματική του ανέλιξη.  Ο coach δεν είναι ένας φίλος που θα πει την γνώμη του. Είναι αντικειμενικός και «σπρώχνει» τον coachee έξω από την ζώνη άνεσής του ώστε να επιτύχει τα όνειρά του. Απευθύνοντας δυναμικές ερωτήσεις, υποστηρίζει τον coachee να βρει αλλά κυρίως να επιτρέψει να ‘αναδυθούν’ από μέσα του οι λύσεις και τα εργαλεία για να πετύχει αυτό που θέλει. Χτίζεται με αυτό τον τρόπο μια σχέση εμπιστοσύνης.  Για αυτόν τον λόγο coaching κάνουν οι άνθρωποι που είναι ηγέτες, που θέλουν να κάνουν την διαφορά με την ζωή τους, οι άνθρωποι που ‘ψάχνονται’. Θα ήθελα επίσης να διευκρινίσω ότι το coaching απευθύνεται σε υγιείς και ισορροπημένους ανθρώπους και σε καμία περίπτωση δεν είναι ψυχοθεραπεία, ούτε υποκαθιστά τη συμβουλευτική ή άλλου τύπου ψυχική φροντίδα.

Ποια είναι η χρησιμότητα του Coaching; Σε τι μπορεί να μας βοηθήσει;
J.D: Θεωρώ το coaching ως το πιο αποτελεσματικό και γρήγορο εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης, το οποίο έχει βοηθήσει εμένα καθώς και χιλιάδες πελάτες μου να δημιουργήσουμε την ζωή που επιθυμούμε. Μέσα από την Global Academy of Coaching εκπαιδεύουμε coaches, οι οποίοι θα υποστηρίξουν πρώτα τον εαυτό τους και μετά τους πελάτες τους να δημιουργήσουν την ζωή που επιθυμούν. Εκπαιδεύουμε ανθρώπους που θέλουν να γίνουν ηγέτες και να κάνουν την διαφορά πρωτίστως στον εαυτό τους. Η μεταμόρφωση των σπουδαστών σε Ελλάδα και Κύπρο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Εκτός από την αυτογνωσία, τις γνώσεις καθώς και την διάκριση που ήδη έχει συμβεί σε κάθε έναν σπουδαστή, δημιουργήσαμε ισχυρούς πυρήνες υποστήριξης μεταξύ των σπουδαστών, μια και η δύναμη της ομάδας δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Ποια είναι η φιλοσοφία της Global Academy of Coaching;
J.D: Η Global Academy of Coaching εκπαιδεύει coaches οι οποίοι υποστηρίζουν τους πελάτες τους ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους, και ταυτόχρονα είναι και οι ίδιοι ηγέτες πρότυπα μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα βασίζεται στη διαδραστική μάθηση μέσω της παρατήρησης. Οι σπουδαστές της Ακαδημίας μαθαίνουν, μέσω του προγράμματος Global Academy of Coaching Certificate, να αναλαμβάνουν την ευθύνη για την προσωπική τους ανέλιξη και πρόοδο και να ανακαλύπτουν τρόπους να μπορούν να βλέπουν ξεκάθαρα τη σχέση μεταξύ της ζωής που θέλουν να ζουν και των πράξεων τους. To Global Academy of Coaching Certificate είναι διαπιστευμένο από την International Coach Federation (τον μεγαλύτερο οργανισμό επαγγελματιών coaches παγκοσμίως). Έτσι, το πρώτο μας μέλημα είναι να εκπαιδεύσουμε coaches οι οποίοι μαθαίνουν σε βάθος πώς να κάνουν coaching και δρουν μέσα από τις αρχές κώδικα δεοντολογίας της ICF. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην προσωπική ανάπτυξη των coaches με τη λογική του «αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο, ξεκίνα από εσένα».

Ποιο είναι το όραμά σας, οι στόχοι και πώς μέσα από το coaching βοηθήσατε τον ίδιο σας τον εαυτό;
 J.D:  Είναι πραγματικά ένα θαύμα το πόσα μπορεί να πετύχει ο άνθρωπος με την σωστή υποστήριξη, την κατάλληλη ενθάρρυνση και τα σωστά εργαλεία. Και είναι καταπληκτικό πόσοι άνθρωποι στην Κύπρο έχουν βοηθηθεί από το coaching. Στην πράξη, και μέσα από την προσωπική μου εμπειρία, η ιστορία που τόσο μου αρέσει να μοιράζομαι στις συναντήσεις μας, είναι το πώς, μετά από την πρώτη μου προσωπική συνεδρία coaching, κατάφερα να ‘βρω’ τα χρήματα που χρειαζόμουν για να ξεκινήσω τη δική μου εταιρία! Αλήθεια, δεν υπάρχει όριο στο πόσα πράγματα μπορείς να αλλάξεις στη ζωή σου! Τα εργαλεία και οι μηχανισμοί στήριξης υπάρχουν, θέλει μόνο δουλειά! Αυτό είναι και το όραμά μου: τα εργαλεία αυτά της προσωπικής ανάπτυξης όπως το coaching, τα σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης, να είναι προσιτά σε όλους όσους θέλουν να κάνουν την διαφορά. Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ακόμα και τα πιο τρελά μας όνειρα!

Η Global Academy of Coaching διοργανώνει δωρεάν online coaching workshop την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 18:30-20:30 με θέμα “3 Ways to become a Leader and Help Others”. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στην έννοια και τις αρχές του Coaching με σκοπό την ανάδειξή τους σε επιτυχημένους leaders-coaches. Απευθύνεται σε διευθυντικά στελέχη, επιχειρηματίες και νέους που επιθυμούν να αναπτύξουν τα θετικά χαρακτηριστικά τους και να μάθουν τις βασικές δεξιότητες ενός coach. Το workshop είναι η εισαγωγή στο Global Academy of Coaching Certification Program. Η εγγραφή είναι δωρεάν αλλά οι συμμετοχές είναι περιορισμένες. Το workshop θα γίνει στα Αγγλικά. Περισσότερα στο:  http://ow.ly/MYeZ30eWzEa

Το Global Academy of Coaching Certification Program, είναι το μόνο διαπιστευμένο πρόγραμμα από την International Coach Federation σε Ελλάδα και Κύπρο το οποίο διδάσκεται στα Αγγλικά, χρησιμοποιεί ως παγκόσμια βιβλιογραφία New York Times Bestsellers και το 40% των καθηγητών του είναι διαπιστευμένοι σε επίπεδο MCC, από την ICF διαπίστευση που κατέχει το 3% των coaches παγκοσμίως.

Tags jill douka, life coach


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0007 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0326 s // Total time: 0.0333 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X