14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2017

Τρώμε ζεστό παλουζέ σε 4 παραδοσιακά φεστιβάλ στο χωριό

shareit!

Σημείωσε τις ημερομηνίες και τα φεστιβάλ και έφυγες για χωριό!

Καθώς ο τρύγος πλησιάζει, εμείς δίνουμε ραντεβού στις πλατείες των κρασοχωριών, οι οποίες ετοιμάζονται να μας υποδεχθούν με πολλές εκδηλώσεις και κυρίως άφθονο και ζεστό παλουζέ.

Εκεί μπορείς να παρακολουθήσεις από κοντά ολόκληρη τη διαδικασία παρασκευής παλουζέ, να τον γευτείς, αλλά και να πάρεις προμήθειες για το σπίτι. Μπορείς ακόμα να δοκιμάσεις

Εξάλλου, πρόκειται για ένα απόλυτα παραδοσιακό γλυκό, όπως και ο σουτζούκος, που τα συναντήσεις κυρίως στα χωριά μας, όπου παράγονται τα περίφημα γνωστά άσπρα σταφύλια.

Πάντως, αν σου αρέσει ο παλουζές ή/και ο σιουτζιούκος, τότε πρέπει να βάλεις από τώρα στο πρόγραμμα σου τις πιο κάτω ημερομηνίες:

Πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωσε:

Γιορτή Παλουζέ στη Βάσα Κοιλανίου
Το μήνα Σεπτέμβριο λοιπόν, το σταφύλι και τα παράγωγά του, με δημοφιλέστερο τον παλουζέ, έχουν την τιμητική τους! Στη Βάσα, στις 17 του μήνα οι γυναίκες του χωριού θα παρασκευάζουν παλουζέ, που θα γεύονται δωρεάν οι παρευρισκόμενοι, καθώς επίσης και σουτζούκκο, κιοφτέρκα και άλλα υποπροϊόντα του σταφυλιού, τα οποία θα διατίθενται προς πώληση.
Ακόμα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει παζαράκι με παραδοσιακά προϊόντα, όπως αρκατένα, Βασιώτικο κρασί, λουκουμάδες, τραχανάς, καττιμέρια κ.λπ.
Τη γιορτή θα πλαισιώνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κυπριακούς χορούς και τραγούδια.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να επισκεφθούν τα Μουσεία Εκπαίδευσης και Ζιβανίας, τα Σπήλαια των Οσίων Βαρνάβα και Τίμωνα καθώς και το στολίδι του χωριού, την Εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
INFO: Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, Κέντρο Κοινότητας, Βάσα Κοιλανίου, επ. Λεμεσού, 15.00.

Φεστιβάλ Παλουζέ στη Λόφου
Ο παλουζές και τα παράγωγα του σταφυλιού θα έχουν την τιμητική τους και στην όμορφη Λόφου, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου. Σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Λεμεσού θα απολαύσουμε ζεστό παλουζέ και όχι μόνο, αλλά και πολλές δραστηριότητες, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει!
INFO: Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, Προαύλιο Δημοτικού σχολείου Λόφου, επ. Λεμεσού. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus

RECENT TWEETSTweets from a list by ilovestyle.com