Τι να προσέξεις για τις αγορές της νέας σχολικής χρονιάς!


Τι να προσέξεις για τις αγορές της νέας σχολικής χρονιάς!

Διαβάστε αναλυτικά

Τα σχολεία είναι έτοιμα να κτυπήσουν τα κουδούνια τους και όλοι καταφθάνουμε στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς για τα απαραίτητα εφόδια των παιδιών μας.
Σχολείο χωρίς σχολική τσάντα, κασετίνα , τετράδια, μολύβια και άλλα τόσα γραφικά δεν γίνεται…

Πριν σπεύσετε όμως να αγοράσετε τα απαραίτητα σχολικά σας, διαβάστε πιο κάτω κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν:

Το πιο σημαντικό πριν από κάθε σχολική χρονιά είναι το παιδί μας να είναι έτοιμο και με τον όρο έτοιμο, δεν εννοούμε με ρούχα, τσάντες κ.λ.π. , αλλά να έτοιμο ψυχολογικά. Να χαίρεται που θα επιστρέψει ή που θα πάει για πρώτη φορά σχολείο. Αυτό εάν είναι δύσκολο για εσάς να το χειριστείτε μην πανικοβληθείτε. Υπάρχει μια τεράστια λίστα παραμυθιών για την πρώτη μέρα στο σχολείο, που μπορούν να σας λύσουν τα χέρια. Ακολούθησε το link για να δεις μερικά από αυτά.  

Όλοι ξέρουμε ότι χωρίς σχολική τσάντα κανένα παιδί δεν πάει σχολείο! Ευτυχώς στις μέρες μας υπάρχει αφθονία σχεδίων, χρωμάτων και μεγεθών.   Μια λάθος όμως επιλογή τσάντας μπορεί να κοστίσει την σωματική υγεία των παιδιών με την επιβάρυνση της σπονδυλικής τους στήλης, άρα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί!

Τι πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε μια σχολική τσάντα για το παιδί μας:

Μέγεθος:

Ένα μέγεθος ιδανικό για όλους δεν υπάρχει. Εκείνο που πρέπει να προσέξουν όλοι οι γονείς είναι να αγοράσουν το «κατάλληλο» μέγεθος ανάλογα με την ηλικία, το ύψος και τα κιλά του παιδιού τους. Εάν ένα παιδάκι είναι μικροκαμωμένο, το πιο ιδανικό είναι να του αγοράσετε μια τσαντούλα με υποστηρικτικά ενσωματωμένα ροδάκια για να την κυλάει χωρίς να επιβαρύνει την πλάτη του.

Ενδεικτικά οι μαθητές  πρέπει να κουβαλάνε μέχρι το 10% του σωματικού τους βάρους ενώ άνω του 15% πιθανόν να δημιουργήσει βλάβη στην σπονδυλική στήλη.

Στην Κύπρο δυστυχώς οι σχολικές τσάντες τις περισσότερες φορές ζυγίζουν μέχρι και το 25% του σωματικού τους βάρους!!

Ποιότητα:

Σίγουρα ο καλύτερος κριτής για την ποιότητα είναι ο χρόνος. Αγοράζοντας μια ανθεκτική τσάντα από την αρχή της χρονιάς αποφεύγετε την αγορά μιας δεύτερης στα μέσα του χρόνου. Υπάρχουν σήμερα επιλογές για όλα τα πορτοφόλια χωρίς να υστερούν ποιοτικά. Το ότι πληρώνω - παίρνω δεν ισχύει απαραίτητα και στις τσάντες. Το κόλπο είναι να μην πληρώσετε μια τσάντα ακριβή λόγω της μάρκας της αλλά να την πληρώσετε με βάση την ποιότητα. Επιλέξτε μια με ύφασμα ανθεκτικό, με φερμουάρ χοντρά που κλείνουν καλά και με καλές ραφές. Επίσης τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν στην αγορά τσαντούλες με πλαστική επένδυση από κάτω έτσι ώστε να μην σχίζονται εύκολα συνδυάζοντας παράλληλα ελκυστικά σχέδια και ήρωες. Κάντε φέτος την αγορά σας να αξίζει.  Αξίζει να δείτε και ηλεκτρονικά την τεράστια συλλογή τσαντών από τα βιβλιοπωλεία Πάργα.

Σημαντικό επίσης σε μια τσάντα είναι να υπάρχουν διαχωριστικές θήκες, έτσι ώστε το παιδί να μπορεί να οργανώνει τα πράγματα του και να τα βρίσκει εύκολα.  Η πλάτη είναι καλό να είναι εργονομική και οι ιμάντες της να είναι φαρδιές και φουσκωτές έτσι ώστε να μοιράζουν το βάρος στη ράχη εξίσου, χωρίς να επιβαρύνεται το παιδί. 

Τσαντούλες με ροδάκια

Αν θεωρείτε με τα πιο πάνω ότι το παιδί σας επιβαρύνεται με την τσάντα πλάτης, τότε είναι καλύτερα να αγοράσετε τσάντα με ροδάκια.  Πλέον οι τσάντες τρόλεϊ ανταποκρίνονται σχεδόν σε όλες τις ηλικίες με μεγάλη γκάμα σχεδίων.  Η μόνη εισήγηση μας είναι να προσέξετε το χερούλι της τσάντας να μην έχει ύψος μικρότερο από τον ώμο του παιδιού ώστε στη μεταφορά της να μην το αναγκάζει να σκύβει.

Να μην ξεχάσετε ότι με το που ανοίγουν τα σχολεία δεν σημαίνει ότι σταματάνε όλα τα υπόλοιπα. Τα παιδιά θα ανταποκρίνονται καλύτερα στα μαθήματα τους εάν δεν το κάνουν με πίεση και με υπερβολή. Θυμηθείτε πώς είσασταν εσείς στην ηλικία τους. Αφήστε τα παιδιά να βγούν έξω, να παίξουν με τους φίλους τους, να πάνε βόλτα με τα ποδήλατά τους, να διαβάσουν τα βιβλία που επιλέγουν εκείνα, να αποκτήσουν ενδιαφέροντα έξω από το σχολείο. Μην ξεχνάτε ότι ζουν τα καλύτερα τους χρόνια, με την πολύτιμη και ευτυχισμένη τους αθωότητα.

Ελπίζουμε οι συμβουλές μας να βοηθήσουν εσάς και τα παιδιά σας.  Ευχόμαστε μια όμορφη νέα σχολική χρονιά, δημιουργική, γεμάτη φαντασία και γνώσεις.

H oμάδα των βιβλιοπωλείων Πάργα

Tags τσαντα, σχολειο, παργα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3275 s (251 Queries.) // Parse time: 0.3801 s // Total time: 2.7075 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X