Γιατί είναι σημαντικό να λέμε "όχι" στα παιδιά;


Γιατί είναι σημαντικό να λέμε "όχι" στα παιδιά;

Τι λένε οι ψυχολόγοι;

Είναι φυσικό να θέλεις το καλύτερο για τα παιδιά σου, αλλά το να εκπληρώνεις κάθε τους ανάγκη, θα μπορούσε να αποδειχθεί αρκετά επιβλαβές μακροπρόθεσμα.

Ένας κορυφαίος παιδοψυχολόγος εξέφρασε τις ανησυχίες της για την ανικανότητα των γονέων της μεσαίας τάξης να λένε «όχι» στα παιδιά τους λέγοντας ότι μια τέτοια έλλειψη πειθαρχίας οδηγεί σε κακή συμπεριφορά και αδυναμία αντιμετώπισης του "πραγματικού κόσμου". Γράφοντας για την Daily Mail, η Amanda Gummer, ερευνητής ψυχολόγος που ειδικεύεται στην ανάπτυξη παιδιών, δήλωσε:

"Τα άγρια, ατίθασα παιδιά είναι όλο και πιο πιθανό να είναι οι απόγονοι των επονομαζόμενων γονέων “ελικόπτερο” - αυτοί που δίνουν υπερβολική προσοχή στο παιδί τους και αγκαλιάζουν κάθε ιδιοτροπία τους, τροφοδοτώντας ένα σύνδρομο “μικρού αυτοκράτορα”.

Προσθέτει: "Είναι αμείλικτα φιλόδοξοι για το μέλλον του παιδιού τους - δεν συνειδητοποιούν πόσο άσχημη είναι η προετοιμασία τους για τους συμβιβασμούς της πραγματικής ζωής".

Η Δρ. Gummer αντλεί μεγάλο μέρος της εμπειρίας της από τη συνεργασία με τους δασκάλους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης - πολλοί από τους οποίους ισχυρίζονται ότι η συμπεριφορά των γονέων είναι συχνά "πολύ πιο συγκλονιστική" από τα παιδιά τους. Κατόπιν, συμπληρώνει λέγοντας: "Τα παιδιά αυτά αγωνίζονται στην τάξη επειδή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το να μην είναι νούμερο ένα".

Tags παιδι, ψυχολογια, γονεις


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0519 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2694 s // Total time: 2.3214 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X