Μάθετε γιατί οι νέοι δεν θέλουν να βγαίνουν έξω το Σαββατόβραδο;


Μάθετε γιατί οι νέοι δεν θέλουν να βγαίνουν έξω το Σαββατόβραδο;

Τι διαπίστωσαν οι ερευνητές;

Σε αντίθεση με την προηγούμενη γενιά οι εκπρόσωποι αυτής δεν νιώθουν αμήχανα με την ιδέα να περάσουν ένα Σαββατόβραδο στο σπίτι. Αντιθέτως, το κοινοποιούν στα social media.

Αν η Generation X θεωρούσε αδιανόητο το να μείνει "κλεισμένη" μέσα το Σαββατοκύριακο, οι Millennials λατρεύουν το cocooning και το δείχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με την αναλύτρια του Pinterest Larkin Brown, το νέο trend είναι να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στον εαυτό μας και στο χώρο όπου ζούμε, ιδιαίτερα στα δωμάτια όπου περνάμε τις πιο χαλαρές ώρες όπως είναι η κρεβατοκάμαρά μας.

"Στα social media ωραιοποιούμε τον τρόπο ζωής μας και το σπίτι μας, το οποίο έχουμε σχεδιάσει προσεκτικά έτσι ώστε να θυμίζει ιστοσελίδες διακόσμησης όπως η Apartment Therapy", σχολιάζει το lifestyle site Well+Good και μεταδίδει το elle.gr. "Το ενδιαφέρον για φωτογραφίες υπνοδωματίων στο Pinterest ανέρχεται στις 450 εκατομμύρια αναζητήσεις το χρόνο", σχολιάζει ενδεικτικά η Janel Laban, αρχισυντάκτρια στο Apartment Therapy.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν όμως απαραίτητα ότι γινόμαστε πιο μοναχικοί. Απλά οι παρέες μας μεταφέρονται από το μπαράκι στο σπίτι. "Ο κόσμος δίνει πλέον προτεραιότητα στην προσωπική άνεση και σε μια πιο χαλαρή προσέγγιση της έννοιας “περνάω ποιοτικό χρόνο με φίλους”. Πλέον οι κοριτσοπαρέες διοργανώνουν σπιτικές συναντήσεις, μια τάση που κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο δημοφιλής", συμπληρώνει η Brown.

Tags σαββατο,ερευνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




×
×

Query time: 2.8622 s (284 Queries.) // Parse time: 0.3155 s // Total time: 3.1776 s // Source: database

CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X