Τα ψηλοτάκουνα επηρεάζουν την υγεία των γυναικών!


Τα ψηλοτάκουνα επηρεάζουν την υγεία των γυναικών!

Μάθετε πως…

Οι εργοδότες που αναγκάζουν τους εργαζόμενους να φορούν ψηλά τακούνια μπορεί να βλάψουν την υγεία τους, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Μια νέα μελέτη από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Aberdeen, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό BMC Public Health, έχει εξετάσει τις σωματικές βλάβες που φέρουν τα ψηλά τακούνια.

Μετά την εξέταση αρκετών υπαρχουσών μελετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η φθορά των υψηλών τακουνιών συνδέεται με μυοσκελετικό πόνο, αγγειίτιδα υπερευαισθησία (HV) και τραυματισμό πρώτου μέρους. Οι φυσικές επιδράσεις μπορούν να επηρεάσουν το σώμα από την "σπονδυλική στήλη στα δάκτυλα", σύμφωνα με τους ερευνητές.

Σε αντίθεση με κάποιες προηγούμενες μελέτες, δεν βρήκαν επιδημιολογικές ενδείξεις για σύνδεση με οστεοαρθρίτιδα ή τραυματισμό δευτέρου μέρους.

Κατά την εξέταση των πολιτισμικών και ψυχοσυναισθηματικών επιδράσεων, οι ερευνητές βρήκαν αρκετές μελέτες που έδειχναν ότι η φθορά των ψηλών τακουνιών αυξάνει την ελκυστικότητα των γυναικών για τους άνδρες.

Ο Δρ Max Barnish, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε σε μια έκθεσή του: «Από την ανασκόπηση μας, είναι σαφές ότι παρά τα τεράστια στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα τακούνια είναι επιβλαβή για την υγεία των ατόμων, υπάρχουν περίπλοκοι κοινωνικοί και πολιτιστικοί λόγοι που κάνουν τη ψηλή φτέρνα ελκυστική στο αντίθετο φύλο".

Tags τακουνια, ερευνα, Μελετη, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2631 s (249 Queries.) // Parse time: 0.6428 s // Total time: 2.9059 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X