Εσύ το ήξερες; Σβήνοντας την τούρτα γενεθλίων αυξάνονται τα βακτήρια σε αυτήν!


Εσύ το ήξερες; Σβήνοντας την τούρτα γενεθλίων αυξάνονται τα βακτήρια σε αυτήν!

Κι όμως αυτό έδειξε νέα έρευνα

Μπορεί το σβήσιμο των κεριών σε μία τούρτα γενεθλίων να αποτελεί κάτι σαν παράδοση για τον εκάστοτε εορτάζοντα, ωστόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να αυξηθεί η ποσότητα των βακτηρίων στην τούρτα κατά 1400%.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Food Research διερεύνησε την ιδέα ότι η εμφύσηση σε μία τούρτα μπορεί στην πραγματικότητα να διαχέει τα μικρόβια από το στόμα ενός ατόμου κατευθείαν στο γλάσο της τούρτας.

"Μερικοί άνθρωποι φυσούν στην τούρτα και δεν μεταφέρουν βακτήρια", εξηγεί ο συν-συγγραφέας Paul Dawson στο The Atlantic. "Ενώ υπάρχουν ένα ή δύο άτομα που πραγματικά για οποιοδήποτε λόγο ... μεταφέρουν πολλά βακτήρια".

Ωστόσο, ενώ οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μεταφορά στοματικών βακτηριδίων πάνω στα κεριά είναι "πιθανή", τα αποτελέσματα δεν πρέπει να σας αποτρέπουν από το να απολαύσετε ένα κομμάτι τούρτας.

"Δεν είναι μεγάλο ζήτημα υγείας", πρόσθεσε ο Dawson. "Στην πραγματικότητα, αν το κάνατε 100.000 φορές, τότε η πιθανότητα να αρρωστήσετε θα ήταν πιθανώς πολύ ελάχιστη".

Tags τούρτα, κερακια, ΒΑΚΤΗΡΙΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9411 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3736 s // Total time: 2.3147 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X