Αποφεύγουμε αυτό το μικρό αλλά αντιαισθητικό λάθος


Αποφεύγουμε αυτό το μικρό αλλά αντιαισθητικό λάθος

Για να έχουμε σωστή ισορροπία στο look μας

Συχνά ακούμε το πόσο μπορεί να βοηθήσει μια ζώνη στη μέση, αφού κάνει τα σύνολά μας να δείχνουν πιο θηλυκά και λίγο πιο ενδιαφέροντα. Όπως όλα τα στιλιστικά tips βέβαια, αυτό δεν ισχύει πάντα, αφού μια ζώνη πολλές φορές μπορεί να λειτουρήσει αρνητικά. Το ίδιο ισχύει λοιπόν και όταν έχουμε επιλέξει να φορέσουμε πολύ φαρδιά κομμάτια, τόσο στο επάνω όσο και στο κάτω μέρος του outfit μας. Και αυτό διότι αν σε ένα σύνολο με δύο πολύ loose ρούχα προσθέσουμε και μία φαρδιά ζώνη στη μέση, θα δημιουργηθεί το εφέ της "φουφούλας" που μόνο κολακευτικό δεν είναι.

Η σιλουέτα δηλαδή θα δείχνει πολύ πιεσμένη στο κέντρο και πολύ φουσκωτή επάνω και κάτω. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι είτε να επιλέγουμε μία πολύ λεπτή και διακριτική ζώνη ώστε το επάνω μέρος να πέφτει πιο χυτό και να αποφύγουμε το εφέ που σας περιέγραψα από πάνω, είτε απλά να συνδυάζουμε ένα loose κομμάτι με ένα λίγο πιο εφαρμοστό.

Ακόμη 6 λάθη που κάνουμε όταν διαλέγουμε outfits
Ετοιμαζόμαστε τελευταία στιγμή. Ξυπνάμε, φτιάχνουμε καφέ και στεκόμαστε μπροστά στη ντουλάπα μονολογώντας «τι φοράμε σήμερα;». Το σωστό ντύσιμο απαιτεί προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ, αν θέλουμε να είμαστε χαλαρές.

Μικρές λεπτομέρειες. Ένας μικρός λεκές από καφέ, μία κλωστή που κρέμεται, μια μικροσκοπική τρυπούλα, όλα αυτά που νομίζουμε ότι βλέπουμε μόνο εμείς μπορούν εύκολα να χαλάσουν όλο το look μας.

Δεν σκεφτόμαστε τον σωματότυπό μας. Το πιο συχνό μας λάθος. Αυτό το τζιν που όλο λέμε «όταν χάσω αυτά τα 5 κιλά θα το φορέσω» καλό είναι να μην το επιλέγουμε αν δεν νιώθουμε πως μας κολακεύει απόλυτα. Υπάρχουν τόσες άλλες επιλογές

Φοράμε λάθος εσώρουχα. Ναι, αυτά που είτε διαγράφουν μέσα από το ύφασμα είτε πιέζουν το δέρμα και δημιουργούν παχάκια. Ας αφιερώνουμε λίγο περισσότερο χρόνο για το ιδανικό, αφού μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Αψηφούμε και την περίσταση. Σύμφωνες, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ αυστηρά, αλλά ψηλοτάκουνα όταν προβλέπεται περπάτημα ή αθλητικά σε κάποιο επίσημο κάλεσμα, εντάξει, ας το σκεφτόμαστε λίγο πιο πρακτικά. 

Αψηφούμε τον καιρό. Όχι τη σεζόν, τον καιρό. Ναι αγαπάμε τα slip dresses μας και φοριούνται ακόμα και χειμώνα, αν τα φορέσουμε όμως όταν έξω χιονίζει ή βρέχει, λίγο εκτός τόπου θα δείχνουμε.

Tags μόδα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.2920 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2641 s // Total time: 3.5560 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X