Πίνεις αρκετό νερό;


Πίνεις αρκετό νερό;

Πως συνδέεται με τους πονοκεφάλους;

Το νερό είναι πολύ σημαντικό στην καθημερινότητά μας. Το ένα πέμπτο των Βρετανών (21%) έχουν κληθεί να αυξήσουν τη λήψη νερού για λόγους υγείας και ενυδάτωσης. Ωστόσο, φαίνεται πως περισσότεροι από το ένα τρίτο δεν ακολουθούν αυτή τη συμβουλή.

Οι ανάγκες μας για νερό μπορεί να αλλάξουν ανάλογα με τον καιρό, το επίπεδο της δραστηριότητάς μας και τα φαγητά που καταναλώνουμε.

Η Δρ Dawn Harper επισημαίνει ότι η εξέταση του χρώματος των ούρων μας μπορεί να μας  πει εάν πρέπει να πίνουμε περισσότερο ή λιγότερο νερό, για να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν τα προειδοποιητικά σημάδια ενυδάτωσης.

Πιστεύει ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν παίρνουν δράση μέχρι να βρεθούν με πονοκέφαλο - οπότε είναι πολύ αργά. Είμαστε ήδη αφυδατωμένοι. “Μέχρι να αναπτυχθούν οι πονοκέφαλοι, είστε ήδη πολύ αφυδατωμένοι, καλύτερα να αναλάβετε δράση νωρίτερα παρακολουθώντας το χρώμα των ούρων”, επισημαίνει η γιατρός. Όσο πιο κίτρινο είναι το χρώμα τόσο αφυδατωμένοι είμαστε.

Το πόσιμο νερό είναι η καλύτερη επιλογή επειδή παρέχει υγρό χωρίς να προσθέτει θερμίδες και είναι άμεσα διαθέσιμο. Θα μπορούσατε να καταναλώσετε επίσης ένα τσάι ή καφέ. Παρόλο που τα ποτά αυτά περιέχουν καφεΐνη, σε μέτριες ποσότητες δεν προκαλούν αφυδάτωση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι παίρνουμε περίπου το 20% της συνολικής πρόσληψης νερού από τα τρόφιμα. Υψηλή περιεκτικότητα σε νερό περιλαμβάνουν φρούτα και λαχανικά (που μπορούν να φτάσουν έως και 80% νερό).

 

Tags νερο, αφυδάτωση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.2464 s (231 Queries.) // Parse time: 0.7926 s // Total time: 4.0390 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X