Σαν σήμερα: 6 χρόνια χωρίς την Amy Winehouse


Σαν σήμερα: 6 χρόνια χωρίς την Amy Winehouse

Μια καλλιτέχνις σύμβολο των τελευταίων ετών, για το ύφος και την ξεχωριστή δική της μουσική ταυτότητα, έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιουλίου του 2011, σε ηλικία μόλις 27 ετών.

Ήταν Σάββατο 23 Ιουλίου του 2011, όταν η Amy Winehouse άφηνε την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 27 ετών. Η Βρετανή τραγουδίστρια, παρά το νεαρό της ηλικίας της, είχε κατορθώσει να προσθέσει το όνομά της στο πάνθεον της παγκόσμιας μουσικής με την ξεχωριστή φωνή, αλλά και τα υπέροχα τραγούδια της.

Η Amy βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο, ενώ η αιτία του θανάτου σύμφωνα με τους ιατροδικαστές ήταν η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μετά από περίοδο αποτοξίνωσης. Η οικογένεια της και φίλοι της παρακολούθησαν την κηδεία της στις 26 Ιουλίου.

"Κυριολεκτικά ξύπνησα μια μέρα και είπα 'δεν θέλω να το κάνω αυτό πια'. Υπήρξα εξαρτημένη στα ναρκωτικά και έπειτα απεξαρτήθηκα για τρία χρόνια. Δεν είναι δύσκολο", είχε πει η ίδια.

Υπερκατανάλωση αλκοόλ η αιτία θανάτου της Winehouse

Με δεδομένη την μακρά εξάρτησή της σε παραισθησιογόνες ουσίες, πολλοί έσπευσαν να υποθέσουν πως η Βρετανή έφυγε εξαιτίας υπερβολικής δόσης. Παρόλα αυτά, καμία απαγορευμένη ουσία δεν υπήρχε στο αίμα της τραγουδίστριας, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, σύμφωνα με εκπρόσωπο της τραγουδίστριας. Τραγική ειρωνία, η δήλωσή της μετά την προσπάθεια απεξάρτησης: "Κυριολεκτικά ξύπνησα μια μέρα και είπα 'δεν θέλω να το κάνω αυτό πια'. Υπήρξα εξαρτημένη στα ναρκωτικά και έπειτα απεξαρτήθηκα για τρία χρόνια. Δεν είναι δύσκολο" δήλωνε τον Οκτώβριο του 2010.

Λίγες ώρες πριν φύγει από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 27 ετών, το μοιραίο βράδυ της 23ης Ιουλίου, η διάσημη τραγουδίστρια Amy Winehouse έστειλε στον στενό της φίλο Kristian Marr μήνυμα στο κινητό του λέγοντας: "Θα είμαι εδώ για πάντα, αλλά είσαι καλά;" Έτσι, ήταν η Amy, λέει ο Kristian προσθέτοντας ότι πάντα νοιαζόταν περισσότερο για τους φίλους της από ότι για τον ίδιο της τον εαυτό. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ταλαντούχα τραγουδίστρια φαινόταν πολύ καλύτερα τις τελευταίες μέρες πριν πεθάνει, ενώ του είχε πει πως το πρόβλημα με τα ναρκωτικά το είχε αφήσει πίσω της.

Διαβάστε το αφιέρωμα του Time Out Cyprus για την Amy Winehouse. Αποσπάσματα από το βιβλίο του πατέρα της, άγνωστες πτυχές της ζωής και ένα εκτενές bio για το ποιά τελικά ήταν η Amy Winehouse.

Η τελευταία της εμφάνιση στο Βελιγράδι, λίγες ημέρες πριν επισκεφθεί την Αθήνα, ήταν στην ουσία το πρελούδιο του τι θα επακολουθούσε, καθώς είχε εμφανιστεί σε άθλια κατάσταση με αποτέλεσμα να διακοπεί η συναυλία της και να ακυρωθεί η περιοδεία της. Η ίδια έμοιαζε να ζει τη ζωή για το τώρα και πάντα δήλωνε: "Έτσι είναι η ζωή. Δεν έχει νόημα να μελαγχολείς ή να αναστατώνεσαι για πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις ή να αλλάξεις".

Το Back to black σάρωσε τα βραβεία Grammy το 2011

Η Amy Jade Winehouse γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1983 και έγινε γνωστή για τα δυναμικά της contralto φωνητικά και την εκλεκτική μίξη διάφορων μουσικών ειδών, συμπεριλαμβανομένων της Soul, Jazz και R'n'B μουσικής σκηνής. Το ντεμπούτο άλμπουμ της, Frank, απέσπασε θετικές κριτικές στο Ηνωμένο Βασίλειο και προτάθηκε για βραβείο Mercury.
To επόμενο άλμπουμ της Back To Black, που κυκλοφόρησε το 2006, προτάθηκε για έξι υποψηφιότητες των βραβείων Γκράμι και κέρδισε πέντε βραβεία, κατακτώντας το ρεκόρ περισσότερων βραβείων από γυναίκα καλλιτέχνιδα σε μία βραδιά. Μεταξύ των βραβείων συμπεριλαμβάνονται εκείνο για τον ''Δίσκο Της Χρονιάς'', για την ''Ερμηνεία Της Χρονιάς'', για τον ''Καλύτερο Πρωτοεμφανιζόμενο Καλλιτέχνη'' και βραβείο για το ''Τραγούδι Της Χρονιάς''.

"Δεν με νοιάζει τι λένε ή σκέφτονται οι άνθρωπο για εμένα. Ποτέ μου δεν με ένοιαζε και δεν θα με νοιάξει. Η ζωή είναι μικρή για για να ανησυχείς για τέτοιες μ**ες", έλεγε με νόημα η ίδια.

Αν και την αγάπησαν εκατομμύρια άνθρωπο στον πλανήτη, η ίδια δήλωνε πως δεν θα έκανε ποτέ μουσική προκειμένου να γράψει επιτυχίες και να παραβρεθεί σε ένα πάρτι. "Δεν με νοιάζει τι λένε ή σκέφτονται οι άνθρωπο για εμένα. Ποτέ μου δεν με ένοιαζε και δεν θα με νοιάζει. Η ζωή είναι μικρή για για να ανησυχείς για τέτοιες μ**ες".

Το πιο επιτυχημένο άλμπουμ του 21ου αιώνα στη Μεγάλη Βρετανία

Άλλωστε, το άλμπουμ της αυτό έγινε το πιο επιτυχημένο άλμπουμ του 21ου αιώνα σε πωλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Η επιτυχία της άνοιξε τον δρόμο για την επιτυχία σε πολλές άλλες γυναίκες από την Βρετανία, όπως οι Adele, Duffy, Jessie J, Florence +The Machine που σε δηλώσεις τους έχουν αποδεχθεί τον ρόλο που έπαιξε στην δικιά τους πορεία η επιτυχία της Amy.
Πίσω από την ανέμελη και συχνά επαναστατική συμπεριφορά της, κρυβόταν μια ευαίσθητη γυναίκα, που οι γονείς της είχαν χωρίσει όταν ήταν 9 ετών, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό και οι επιθέσεις που δεχόταν σε εμφανίσεις της όταν ήταν επηρεασμένη από αλκοόλ ή άλλες ουσίες,  σίγουρα θα επιδείνωσαν τον ψυχικό της κόσμο και θα οδήγησαν στον θάνατο της.

Το μοναδικό της στιλ

Το ιδιαίτερο στιλ της είχε όπως ήταν επόμενο αντίκτυπο και στο χώρο της μόδας. Polo μπλούζες, pencil φούστες, μπαλαρίνες και έντονο eyeliner είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά κομμάτια που επέλεγε να φοράει η μοναδική τραγουδίστρια. Αυτό που έκανε το στιλ της όμως πραγματικά μοναδικό ήταν ο τρόπος που έφτιαχνε τα μαλλιά της.

Tags amy winehouse, επετειος θανατου, μουσικη, διασημοι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0749 s (227 Queries.) // Parse time: 0.3765 s // Total time: 2.4514 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X