Το να είσαι γενναιόδωρος σε κάνει ευτυχισμένο!


Το να είσαι γενναιόδωρος σε κάνει ευτυχισμένο!

Η επιστημονική παραδοχή

Είναι επίσημο! Είτε συμμετέχεις σε φιλανθρωπικές δράσεις, είτε προσφέρεις κάτι πολύ μικρό σε κάποιο φίλο σου, είτε κάνεις μικρές πράξεις καλοσύνης μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο!

Μια πρόσφατη μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης στην Ελβετία διαπίστωσε ότι μικρές πράξεις γενναιοδωρίας φωτίζουν ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με την κοινωνική συμπεριφορά, τη γενναιοδωρία, την ευτυχία και τη λήψη αποφάσεων.

Στη νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nature Communications, οι ερευνητές πραγματοποίησαν λειτουργικές μαγνητικές τομογραφίες για να μετρήσουν την εγκεφαλική δραστηριότητα 50 ατόμων.

Στο πρώτο μέρος του πειράματος, οι ερευνητές ήθελαν να διερευνήσουν εάν το μόνο που υποσχέθηκε να είναι γενναιόδωρο ήταν αρκετό για να κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους. Πριν δώσουν χρήματα, είπαν στους συμμετέχοντες ότι επρόκειτο να λάβουν 25 ελβετικά φράγκα σε κάθε μία από τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες. Ζήτησαν από το ήμισυ της ομάδας να δεσμευτούν να ξοδέψουν αυτά τα χρήματα σε άλλους ανθρώπους και στη μισή ομάδα να δεσμευτούν να ξοδέψουν τα χρήματα για τον εαυτό τους.

Αφού πραγματοποίησαν τις εγκεφαλικές ανιχνεύσεις, διαπίστωσαν ότι εκείνοι που είχαν συμφωνήσει να δαπανήσουν χρήματα σε άλλους ανθρώπους είχαν την τάση να λαμβάνουν πιο γενναιόδωρες αποφάσεις μόλις χορηγηθούν τα χρήματα, σε σύγκριση με εκείνους που είχαν συμφωνήσει να δαπανήσουν για τον εαυτό τους. Οι άνθρωποι που υποσχέθηκαν να ξοδέψουν σε άλλους είχαν επίσης μεγαλύτερη αλληλεπίδραση στα μέρη του εγκεφάλου που συνδέονται με τον αλτρουισμό και την ευτυχία.

Tags γενναιοδωρια, ευτυχία, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ερευνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1100 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3452 s // Total time: 3.4552 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X