Τα διαφορετικά είδη pilates και η απώλεια κιλών!


Τα διαφορετικά είδη pilates και η απώλεια κιλών!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Είναι η μέθοδος εκγύμνασης που έχει καταφέρει να κερδίσει φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο χάρη στα πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό και το σώμα. Ποιά ειναι αυτά;

Η Gwyneth Paltrow, η Nicole Kidman και η Jennifer Lopez είναι κάποιες μόνο από τις διάσημες οπαδούς του pilates. "Το κάνω 15 χρόνια και πιστεύω ότι σε δυναμώνει από μέσα. Όταν ο κορμός είναι δυνατός, όλα τα υπόλοιπα ξεκινούν να ανορθώνονται" λέει η Kate Hudson, η οποία συχνά δημοσιεύει φωτογραφίες της στο στρώμα γυμναστικής κάνοντας ασκήσεις pilates. "Το pilates είναι ιδανικό για γυναίκες που μόλις γέννησαν, γιατί μαζεύει τους κοιλιακούς μυς. Επιπλέον δυναμώνει πολύ την περιοχή της μέσης" τονίζει και η personal trainer Λιν Ρόμπινσον. Η 84χρονη σήμερα Τζόαν Κόλινς έχει δηλώσει: "Τι μου αρέσει περισσότερο στο pilates; Το γεγονός ότι μπορώ πραγματικά να αισθανθώ το σώμα μου να δουλεύει". Η νιόπαντρη αδελφή της δούκισσας του Κέιμπριτζ, Pippa Middleton, έχει τονίσει αρκετές φορές πόσο την έχει βοηθήσει η συγκεκριμένη μέθοδος γυμναστικής στη διατήρηση της άψογης φόρμας της. "Είναι μια υπέροχη απόδραση από την πολυάσχολη καθημερινότητά μου. Είτε είναι 7.00 το πρωί είτε 7.00 το απόγευμα, πάντα μετά το τέλος της προπόνησης αισθάνομαι ήρεμη, ανανεωμένη και αναζωογονημένη" έχει παραδεχτεί.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η συγκεκριμένη μέθοδος εκγύμνασης αποτελεί αποκλειστικά γυναικείο προνόμιο. Ο Μάθιου ΜακΚόναχι και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ κάνουν pilates, και μάλιστα αρκετά συχνά.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Είναι μια μέθοδος εκγύμνασης του σώματος και του πνεύματος, κατά την οποία το πνεύμα ενεργοποιεί το σώμα και το σώμα χαρίζει ευεξία και ανατροφοδοτεί τον νου. Εμπνευστής της ήταν ο Γερμανός Joseph Pilates τη δεκαετία του '20. Η μέθοδος επικεντρώνεται στους κοιλιακούς μυς. Βασικός στόχος είναι η αρμονία πνεύματος και σώματος, καθώς ο Pilates πίστευε πως ο έλεγχος του νου επιφέρει και πλήρη έλεγχο του σώματος.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ;

Ευλυγισία, ελαστικότητα κινήσεων, σωστή αναπνοή, αντοχή, πνευματική ισορροπία, ενεργητικότητα, καλή κυκλοφορία του αίματος είναι μερικά από τα οφέλη του. Υπάρχουν περίπου 50 διαφορετικές ασκήσεις, ενώ το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι οι σωστοί μύες κάνουν τη σωστή δουλειά την κατάλληλη στιγμή. Επιπλέον, κάνει πολύ καλό στις αρθρώσεις και τα οστά, ενώ έχει αποδειχτεί ότι ανακουφίζει από το στρες και το καθημερινό άγχος.
ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ για να το κανεισ;
Για τους αρχάριους το μόνο απαραίτητο είναι το πάτωμα. Εάν κάποιος δεν έχει στρώμα γυμναστικής, μπορεί να ασκηθεί σε ένα πυκνό χαλί με μια πετσέτα σε ρολό για μαξιλάρι.

ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ YOGA;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η yoga έχει να κάνει περισσότερο με την ηρεμία και τη γαλήνη απ' ό,τι το pilates. Η yoga δημιουργήθηκε ως προετοιμασία για τον διαλογισμό, ενώ το pilates έχει να κάνει με την κίνηση. Υπάρχουν όμως και κάποιες ομοιότητες, όπως είναι η ενσυνειδητότητα και η λειτουργία της αναπνοής.

ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ;

Το pilates δεν θα σας βοηθήσει να χάσετε γρήγορα κιλά. Είναι σημαντικό όμως ότι όσο τονώνονται οι μύες και βελτιώνεται η κίνηση, μπορεί να ενισχυθεί ο μεταβολισμός. Όσον αφορά λοιπόν την απώλεια βάρους, μοιάζει περισσότερο με ένα μακροπρόθεσμο πλάνο διαχείρισης.

ΚΑΙΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ;

Όχι πάρα πολλές, αλλά ένα άτομο με βάρος περίπου 65 κιλά μπορεί να κάψει 250 θερμίδες με μία ώρα pilates.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ;

Εάν κάποιος επιθυμεί να χάσει βάρος, πρέπει οπωσδήποτε να κάνει και κάποια αερόβια δραστηριότητα και επιπλέον να ακολουθεί ισορροπημένη διατροφή. 

ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΔΗ

HOT PILATES

Η συγκεκριμένη προπόνηση είναι ιδιαίτερα έντονη, καίει θερμίδες και λίπος, ενώ πραγματοποιείται σε θερμό δωμάτιο.

REFORMER PILATES

Το κρεβάτι, όπως αποκαλούν το reformer, είναι ένα όργανο με μια κινούμενη επιφάνεια που μοιάζει με καρότσι και είναι συνδεμένη με ελατήρια με τον βασικό σκελετό του οργάνου. Το καρότσι κινείται μπρος και πίσω ανάλογα με την άσκηση και θέση πάνω σε αυτό. Η Βανέσα Χάντζενς και η Μαντόνα λατρεύουν αυτό το είδος pilates.

STAND-UP PADDLE-BOARD PILATES

Σε αυτό το είδος οι ασκήσεις πραγματοποιούνται πάνω στο paddle-board μέσα στο νερό, οπότε λόγω της αστάθειας οι μύες δουλεύουν ακόμη περισσότερο.

Πηγή: Περιοδικό "ΟΚ!"

Tags pilates, γυμναστικη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9124 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3365 s // Total time: 2.2489 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X