Ο βραδινός ύπνος κάνει τις γυναίκες πιο… έξυπνες!


Ο βραδινός ύπνος κάνει τις γυναίκες πιο… έξυπνες!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες

Ανέκαθεν γνωρίζαμε πως ένας καλός ύπνος το βράδυ μπορεί να μας κάνει αρκετά παραγωγικούς την επόμενη ημέρα. Επιπρόσθετα, μία νέα έρευνα, ανακάλυψε πως ο βραδινός ύπνος μπορεί να μας κάνει και πιο έξυπνες.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Max Planck στο Μόναχο ανέλυσαν τα πρότυπα ύπνου 160 ενηλίκων, ενώ έκαναν μέτρηση της πνευματικής ικανότητάς τους.

Ανακάλυψαν ότι ο ύπνος μιας νύχτας ενίσχυσε την εγκεφαλική δύναμη των γυναικών, ενώ οι άνδρες επωφελούνται περισσότερο από τους μικρότερους σε διάρκεια ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Έφθασαν αυτά τα αποτελέσματα μέσω της ανάλυσης και της σύγκρισης των ατράκτων του ύπνου (τα οποία είναι μικρές εκρήξεις της εγκεφαλικής δραστηριότητας που συμβαίνουν ενώ κοιμάστε και συχνά συνδέονται με υψηλότερες βαθμολογίες IQ) και στη συνέχεια διασταυρώνονται με το φύλο των ερευνητικών υποκειμένων.

Ο καθηγητής Jim Horne, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας για τον ύπνο, δήλωσε: “Οι εγκέφαλοι των γυναικών είναι καλωδιωμένοι διαφορετικά... οπότε ο ύπνος τους θα είναι λίγο μεγαλύτερος. Οι γυναίκες τείνουν να κάνουν πολλαπλές εργασίες - κάνουν πολλά και είναι ευέλικτες - και έτσι χρησιμοποιούν περισσότερο από τον πραγματικό εγκέφαλό τους από ό, τι οι άνδρες”.

Tags ύπνος, ερευνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0170 s (250 Queries.) // Parse time: 0.4166 s // Total time: 2.4336 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X