Η ενεργή σεξουαλική ζωή κρατάει τον εγκέφαλό μας σε εγρήγορση!


Η ενεργή σεξουαλική ζωή κρατάει τον εγκέφαλό μας σε εγρήγορση!

Αυτό προτείνει νέα έρευνα!

Οι επιστήμονες στα πανεπιστήμια του Κόβεντρι και της Οξφόρδης έχουν ανακαλύψει ότι η συχνότερη σεξουαλική δραστηριότητα συνδέεται με υψηλότερες γνωστικές λειτουργίες σε ηλικιωμένους ενήλικες.

Για τη μελέτη, 73 εθελοντές - όλοι ηλικίας μεταξύ 50 και 83 - κλήθηκαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια σχετικά με τον τρόπο ζωής τους, συμπεριλαμβανομένης της συχνότητας με την οποία ασχολούνταν με σεξουαλική δραστηριότητα. Έπειτα, ολοκλήρωσαν καθήκοντα σχεδιασμένα για την αξιολόγηση της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Διαπιστώθηκε ότι η πιο σεξουαλικά ενεργή ομάδα σημείωσε κατά μέσο όρο δύο ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερη από εκείνες που έκαναν σεξ σε μηνιαία βάση και τέσσερα σημεία υψηλότερα από εκείνα που ανέφεραν ότι δεν έκαναν ποτέ σεξ. Ο Hayley Wright, από το Κέντρο Ψυχολογίας, Συμπεριφοράς και Επίτευξης του Πανεπιστημίου του Coventry, δήλωσε: "Οι σεξουαλικές σχέσεις στη μετέπειτα ζωή δεν είναι μόνο σημαντικές για το σεξ, αλλά επηρεάζουν και άλλους παράγοντες, στη συγκεκριμένη περίπτωση τη γνωστική λειτουργία".

Tags σεξ, σχεση, ζευγαρια, ερευνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1706 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3407 s // Total time: 2.5113 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X