Οι singles είναι πιο υγιείς από τους παντρεμένους!


Οι singles είναι πιο υγιείς από τους παντρεμένους!

Η έρευνα που \"ρίχνει φως\"

Μάλλον ήρθε η ώρα να καταρριφθεί το στερεότυπο ότι οι παντρεμένοι έχουν καλύτερη υγεία. Γιατί σύμφωνα με μια νέα, μεγάλη μελέτη, με τίτλο «Η αμφιλεγόμενη σύνδεση ανάμεσα στο γάμο και την υγεία» (επιθεώρηση Social Forces), ο γάμος δεν θωρακίζει τον οργανισμό μας απέναντι σε προβλήματα.

Συγκεκριμένα, ένας κοινωνιολόγος του Πανεπιστημίου του Πρίνσετον, ο Matthijs Kalmijn, αφού μελέτησε τα στοιχεία μιας ελβετικής δημοσκόπησης 16 χρόνων η οποία έγινε σε πάνω από 11.000 ενήλικες, ανακάλυψε ότι γενικά οι παντρεμένοι δεν απολαμβάνουν καλύτερη υγεία από τους ανύπαντρους. Αντιθέτως η υγεία τους επιδεινώνεται με τους ίδιους ρυθμούς στην πάροδο των χρόνων. "Λόγω του μεγέθους, της διάρκειας και της μεθοδολογίας της, αυτή η μελέτη είναι ίσως η πιο καθοριστική που έχει διεξαχθεί ποτέ πάνω στην επίδραση του γάμου στην υγεία", σχολιάζει σχετικό άρθρο των New York Times.

Έρευνες στο παρελθόν έχουν οδηγήσει σε παρόμοια αποτελέσματα. Για παράδειγμα μια ανασκόπηση σε 18 μελέτες, που είχε δημοσιευτεί το 2012 στην επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η ευεξία μας δεν αυξάνεται μετά το γάμο. Στην καλύτερη περίπτωση, οι νιόπαντροι απολαμβάνουν ένα σύντομο "μήνα του μέλιτος", μια αρχική περίοδο στη διάρκεια της οποίας νιώθουν πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους. Σταδιακά όμως αυτή η ικανοποίηση μειώνεται, για να φτάσει τελικά στα επίπεδα που είχε πριν από το γάμο τους.

Μάλιστα σύμφωνα με τη νέα, ελβετική μελέτη, όσοι οδηγούνται σε διαζύγιο καταλήγουν να είναι πιο δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους από ό,τι την περίοδο που ήταν ακόμη single. Γι' αυτό από ένα γάμο με μεγάλες πιθανότητες αποτυχίας, πιο καλή η μοναξιά.

Tags ερευνα, παντρεμένοι, singles


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0240 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3193 s // Total time: 2.3433 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X