Η στέρηση ύπνου είναι ίδια με τη μέθη!


Η στέρηση ύπνου είναι ίδια με τη μέθη!

Αυτό λένε οι επιστήμονες

Οι ειδικοί διαπιστώνουν πως υπάρχει μία πανδημία ύπνου ή έλλειψη ύπνου που μαστίζει το παγκόσμιο.

Πενήντα έως 70 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ έχουν μια χρόνια διαταραχή του ύπνου και ένας στους τρεις ενήλικες κοιμάται λιγότερο από επτά ώρες τη νύχτα σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Και τώρα, μια νέα εκτεταμένη μελέτη ύπνου που διεξάγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και τη Βασιλική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας, φέρνει στο φως ακόμα περισσότερους κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με το θέμα αυτό.

Καλύπτει τις ομάδες ανθρώπων που είναι πιο επιρρεπείς σε διαταραχές του ύπνου, και διαπιστώνει πώς η απώλεια του ύπνου συνδέεται με τον καρκίνο, τις καρδιαγγειακές παθήσεις, την ψυχική υγεία και τον τρόπο με τον οποίο ο ύπνος συνδέεται με την παχυσαρκία.

Αλλά ένα ξεκάθαρο εύρημα είναι ότι η έλλειψη ύπνου επηρεάζει το σώμα με τον ίδιο τρόπο κατανάλωσης αλκοόλ. Η έρευνα διαπίστωσε ότι μετά από 17 ώρες χωρίς ύπνο, η εγρήγορση μας είναι παρόμοια με τις συνέπειες της συγκέντρωσης αλκοόλ αίματος 0,05%, η οποία σύμφωνα με τον νόμο των ΗΠΑ θεωρείται "μειωμένη" στην νόμιμη μεθυσμένη κλίμακα.

Tags υγεια, ύπνος, ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΠΝΟΥ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7577 s (235 Queries.) // Parse time: 0.3270 s // Total time: 3.0846 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X