Παραδοσιακά εδέσματα σε ένα φεστιβάλ στην Κοράκου


Παραδοσιακά εδέσματα σε ένα φεστιβάλ στην Κοράκου

1ο φεστιβάλ παραδοσιακής τέχνης και εδεσμάτων σε μία μικρή κοινότητα της επαρχίας Λευκωσίας

Έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει η ώρα 15:30 στο εργαστήρι βοτάνων Γιαννούλας Λαζάρου, κοντά στην είσοδο του χωριού την Παρασκευή 23 Ιουνίου. Εκεί οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο βοτανικό κήπο. Στη συνέχεια από εκεί θα περπατήσουμε μέχρι το προαύλιο της Εκκλησίας του Αποστόλου Λουκά, κάνοντας μια διαδρομή με γαϊδουράκι. Στο προαύλιο θα γίνει αναπαράσταση των δραστηριοτήτων του βοσκού (άρμεγμα και κούρεμα προβάτων).

Όσοι από τους επισκέπτες το επιθυμούν, θα συνεχίσουν με μια ξενάγηση στα παρεκκλήσια του χωριού μας. Οι υπόλοιποι θα μεταβούν στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου του χωριού, ο οποίος θα είναι ο κύριος χώρος της διοργάνωσης. Εκεί θα παρασκευάζονται διάφορα παραδοσιακά εδέσματα καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, από έμπειρες εθελόντριες νοικοκυρές του χωριού. Θα γίνει επίδειξη ζυμώματος παραδοσιακού ψωμιού, παρασκευή χαλουμιών, αναρής, πίτων, λοκμάδων, γλυκών του κουταλιού) και όσα προϊόντα παρασκευάζονται επιτόπου οι επισκέπτες θα μπορούν να τα δοκιμάσουν δωρεάν.

Στον ίδιο χώρο θα γίνει αναβίωση του τρύγου (πάτημα σταφυλιών) και απόσταξη ζιβανίας η οποία θα προσφέρεται δωρεάν στους επισκέπτες. Επίδειξη θα γίνεται και διάφορων παραδοσιακών τεχνών όπως ξυλογλυπτική, αγγειοπλαστική, καλαθοπλεκτική, αγιογραφία, κατασκευή βούρνων, κατασκευή ψηφιδωτών. Θα υπάρχει επίσης έκθεση βοτάνων. Καθ' όλη τη διάρκεια, το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται με καταξιωμένα χορευτικά συγκροτήματα, τα οποία θα χορεύουν παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς. Αποκορύφωμα της όλης εκδήλωσης, το παραδοσιακό γλέντι που θα στηθεί η ώρα 20:00, με παραδοσιακό φαγητό, παραδοσιακή μουσική και τραγούδι και φυσικά χορούς από Κύπρο και Ελλάδα, αφού θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε χορευτικό συγκρότημα από τη Χαλκιδική. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus

Tags Κοράκου, go out, διασκεδαση, εκδηλωση, παραδοσιακα εδεσματα, παραδοσιακή τέχνη και εδεσμάτων


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6644 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3872 s // Total time: 3.0516 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X