19 ΜΑΙΟΥ, 2017

The Sounding Museum στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

shareit!

Ένας ιδιαίτερος μουσικός περίπατος για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Εναν ιδιαίτερο μουσικό περίπατο προτείνει για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου σήμερα, 19 Μαΐου.

Πρόκειται για το δρώμενο με τίτλο "The Sounding Museum: Μουσικός Περίπατος στο Πολιτιστικό", μια πειραματική παράσταση μουσικού θεάτρου που συνδυάζει την εικαστική εκφραστικότητα και την ηχητική δημιουργία, με τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

"Μπορεί κανείς να ακούσει τους ήχους του μουσείου; Έχει ρυθμό και μελωδία η Ιστορία; Καταγράφεται σε μουσικές νότες ο πολιτισμός του τόπου μας;". Σε αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει ο νεαρός συνθέτης και επιμελητής της μουσικοθεατρικής παράστασης Ανδρέας Παπαπέτρου, ο οποίος ειδικεύεται στη σύνθεση και εκτέλεση έργων σύγχρονης μουσικής και στον αυτοσχεδιασμό.

Μέσα από τη ζωντανή ερμηνεία δέκα μουσικών, οι επισκέπτες θα περιπλανηθούν νοερά στην Ιστορία και τη μυθολογία της Κύπρου, σε μια ηχητική ξενάγηση που ξεκινά στο προαύλιο και συνεχίζει στα εκθέματα και τους εσωτερικούς χώρους του Πολιτιστικού. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus

RECENT TWEETSTweets from a list by ilovestyle.com