Η άνοιξη φέρνει 14 θεατρικές πρεμιέρες


Η άνοιξη φέρνει 14 θεατρικές πρεμιέρες

Τα κυπριακά θέατρα βρίσκονται σε φουλ δράση και οι καινούργιες παραστάσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό

Από τα τέλη Απριλίου μέχρι και τις αρχές του καλοκαιριού η θεατρική μας ατζέντα είναι γεμάτη με ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Ταξίδι μεγάλης μέρας προς τη νύχτα
Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου
Πρεμιέρα Σάββατο 22 Απριλίου
Το κλασικό έργο του Ευγένιου Ο' Νήλ, σταθμός της παγκόσμιας δραματουργίας είναι η νέα, μεγάλη παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ. Ένα έργο που αγγίζει τα βαθύτερα και πάντα διαχρονικά θέματα των προβλημάτων της οικογένειας, της κοινωνίας και των διαλυμένων ανθρώπινων σχέσεων. Κεντρικό πρόσωπο του έργου ο εγωιστής, τσιγκούνης πατέρας Τζέιμς Ταϊρόουν, σπουδαίος ηθοποιός που θυσιάζει το ταλέντο του χάριν της εμπορικότητας. Η μητέρα Μαίρη Ταϊρόουν, μια καλλιεργημένη γυναίκα που κατάντησε μορφινομανής και τα δύο παιδιά τους, ο αλκοολικός Τζέιμς και ο φυματικός Έντμοντ. Παίζουν: Αντώνης Κατσαρής, Ρενή Πιττακή, Θανάσης Δόβρης, Άρης Μπαλής, Ιώβη Φραγκάτου. Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς.
Παραστάσεις Παρ 28 & Σ 29 Απρ, 20.30, Κ 23 & Κ 30 Απρ, 18.00. Τον Μάιο Πεμ, Παρ & Σ 20.30. Πληρ. 77772717.

Αφηγήσεις γυναικών
Θεατρική Ομάδα Prima Lux
Νέες παραστάσεις, έναρξη Σάββατο 22 Απριλίου
Η θεατρική ομάδα Prima Lux επαναφέρει στη σκηνή τις επιτυχημένες 'Αφηγήσεις Γυναικών' που παρακολουθήσαμε το φθινόπωρο. Πρόκειται για τις '18 Αφηγήσεις', ένα από τα τελευταία έργα της ποιήτριας, ζωγράφου και συγγραφέα Νίκης Μαραγκού (1948-2013). Καταγεγραμμένες ιστορίες γυναικών όπως προέκυψαν από συνεντεύξεις που συνέλεξε και επεξεργάστηκε σε γραπτά κείμενα η συγγραφέας, δραματοποιήθηκαν και παρουσιάζονται σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χαραλαμπίδη. Μέσα από τις ιστορίες μπορεί κανείς να αφουγκραστεί την εμπειρία διαφορετικών γυναικών σε διάφορες χρονικές περιόδους της κυπριακής Ιστορίας. Τις ιστορίες ζωντανεύουν οι Λένια Σορόκου, Πόπη Αβραάμ, Έλενα Δημητρίου, Άννα Γιαγκιώζη και Μυρσίνη Χριστοδούλου.
Παραστάσεις Σ 22, Κ 23, Σ 29 & Κ 30 Απρ, Σ 6, Κ 7, Σ 13 & Κ 14 Μαΐου Αρχοντικό Ιεροδιακόνου, Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγ. Ομολογητές, Λευκωσία, 18.30. Πληρ. 99519771.

Το Κομμάτι
Πρεμιέρα Σάββατο 22 Απριλίου
Η XMAS Events ζωντανεύει στη σκηνή, το μαγευτικό έργο Το Κομμάτι, του πιο αγαπημένου Έλληνα συγγραφέα παιδικών βιβλίων Γιώργου Δ. Λεμπέση, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Ξενίδου. Πρόκειται για την συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, των βιβλιοπωλείων Public , του συγγραφέα και 686 Κύπριων μαθητών 24 δημοτικών σχολείων που μαζί δημιούργησαν "Το Βιβλίο των Σχολείων". Το Κομμάτι είναι μια φανταστική περιπέτεια που μιλάει για τα όνειρα και το πώς όλοι μας, πρέπει να προσπαθούμε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι και να προστατεύουμε τα όνειρά μας. Η Γούλα είναι ένας πολύ μικρός πλανήτης με δύο πόλεις: την φωτεινή, όμορφη, καθαρή και οργανωμένη Αστάρτη και τη σκοτεινή, σκονισμένη και βρώμικη Ντούρτα. Οι δύο πόλεις βρίσκονται σε διαρκή διαμάχη και μια συνεχή καταδίωξη, επειδή η Ντούρτα προσπαθεί να κλέψει τον ουρανό της Αστάρτης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κάτοικοι της Αστάρτης είναι πάντα σε επιφυλακή. Έτσι, όταν ένα κομμάτι του ουρανού, θα πέσει στη γη, οι άνθρωποι της Ντούρτας θα προσπαθήσουν να επιτεθούν στην Αστάρτη ώστε να το κλέψουν. Και έτσι η περιπέτεια αρχίζει. Παίζουν Παναγιώτης Κατσώλης, Βίκη Καμπούρη, Κατερίνα Χολή, Ευαγόρας Θεοδοσίου, Στράτος Χατζηηλία, Μιχάλης Κορναράκης, Μαρία Ζίττη, Κριστιάνα Γεωργίου, Χρυστάλλα Σκόρδου και Κωνσταντίνος Δημητρίου.
Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 16.00 και κάθε Κυριακή 11.00 και 16.00. Εισητήρια προπωλούνται: www.SoldoutTickets.com.cy, και παγκύπρια στα περίπτερα SOEASY. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus.

Tags go out, Θεατρο, παρασταση, διασκεδαση, εκδηλωση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5013 s (228 Queries.) // Parse time: 0.2282 s // Total time: 2.7296 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X