Η απόλυτη ανατροπή! Στο έρωτα δεν πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας!


Η απόλυτη ανατροπή! Στο έρωτα δεν πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας!

Τα στοιχεί που ήρθαν στον φως από νέα έρευνα

Η σχέση μας πρέπει να μας επιτρέπει να είμαστε ο εαυτός μας, σωστά; Λάθος. Οι πιο δυνατοί και ικανοποιητικοί ερωτικοί δεσμοί μάς εμπνέουν να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, όπως έδειξε μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση Personality and Social Psychology Bulletin.

Οι ερευνητές ζήτησαν από εθελοντές να περιγράψουν τον "αληθινό εαυτό" τους, "την ιδανική εκδοχή του εαυτού" τους και τη σχέση τους. Τους ζήτησαν επίσης να αναρωτηθούν πώς συμπεριφέρονται μέσα στη σχέση τους: όπως είναι ή όπως θα ήθελαν να είναι; Όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες, όσοι απάντησαν ότι βγάζουν στο σύντροφό τους την ιδανική εκδοχή του εαυτού τους χαρακτήρισαν τη σχέση τους ως πιο "αυθεντική" από τους υπόλοιπους.

Επομένως, όσον αφορά τουλάχιστον την αυθεντικότητα μιας σχέσης, το σημαντικότερο δεν είναι να είμαστε ο εαυτός μας αλλά ο άνθρωπος που θα θέλαμε να γίνουμε. Σύμφωνα με το elle.gr, σε αυτό μπορεί να μας βοηθήσει, για παράδειγμα, ένας σύντροφος ο οποίος παρουσιάζει κάποια χαρακτηριστικά που επιθυμούμε και για τον εαυτό μας, ας πούμε δεν φοβάται να κυνηγήσει τα όνειρά του ή να διεκδικήσει ό,τι του αξίζει.

Tags σχεσεις, ερωτας, ερευνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4094 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3733 s // Total time: 2.7828 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X