5+1 μαγαζιά με μεζέ κάτω των €15


5+1 μαγαζιά με μεζέ κάτω των €15

Νόστιμος και οικονομικός κυπριακός μεζές από έξι απάχικα και γραφικά ταβερνάκια που ανακαλύψαμε 

Ο κυπριακός μεζές στα καλύτερά του σε έξι λαϊκά και όμορφα ταβερνάκια από Λεμεσό μέχρι Λευκωσία, εντός και εκτός. Εδώ μπορείς να φας νόστιμο και χορταστικό μεζέ με τιμές που φθάνουν μέχρι και τα 15 ευρώ το άτομο.

Το Αγνάντιον
Μεζές σχάρας 25 πιάτων με κρασί €15
Πρόκειται καινούργια ταβέρνα της Λεμεσού βρίσκεται στα Κάτω Πολεμίδια (στον κυκλικό κόμβο Πολεμιδιών προς το Τρόοδος από την βενζίνη ESSO 500 μέτρα δεξιά) και επειδή διαθέτει υπέροχη θέα πήρε το όνομα "Το Αγνάντιον". Πρόκειται για μία οικογενειακή ταβέρνα, αυθεντική, χωρητικότητας 150 ατόμων. "Το Αγνάντιον" ανοίγει καθημερινά και τα μεσημέρια σου φτιάχνει μαγειρευτά κυπριακά πιάτα όπως όσπρια, θαλασσινά, φρέσκα μαρίδα, σαλάτες και άλλα χορταστικά γεύματα με 5 ευρώ τη μερίδα. Παράλληλα με τα πιάτα της ώρας σερβίρει είδη σχάρας και πλούσιο μεζέ με 25 διαφορετικά πιατάκια και σου κερνάει άφθονο κρασί με 15 ευρώ το άτομο. Η διασκέδαση ανεβαίνει στα ύψη κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ με ζωντανή μουσική.
(99662726) Αναστασίας 14, Κάτω Πολεμίδια , Λεμεσός Δ-Πεμ 09.00-19.00 & Παρ-Σ 09.00-01.00

Το κουτούκι του Νικόλα
Μεζές σχάρας - κατσαρόλας €13
Λίγο πριν από το μικρό, κυκλικό κόμβο του Αγίου Παύλου, στις γειτονιές πίσω από τα ιπποδρόμια, θα συναντήσεις ένα μικρό μαγαζάκι που άνοιξε, πρόσφατα και σου φτιάχνει μεζέδες σχάρας και κατσαρόλας -όπως τα έφτιαχνε η μαμά. Ο Νικόλας, η ψυχή του μαγαζιού, φροντίζει να προμηθεύεται με άριστης ποιότητας φρέσκα υλικά (από τα σαλατικά μέχρι τα κρεατικά του) και τα ψήνει στις καλά πυρωμένες 'φουκούδες' του για να καθίσεις και να τα απολαύσεις στα καρο στρωμένα τραπεζάκια του ή να τα πάρεις σπίτι. Αν δοκιμάσεις τα διάφορα σχάρας του (€9), η ποικιλία περιλαμβάνει σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, σεφταλιά, χαλούμι, μανιτάρι, λουκάνικο, πατάτες και σαλάτα. Τα καλοφτιαγμένα πιάτα κατσαρόλας είναι επίσης δελεαστικά, και μπορείς να απολαύσεις από καραόλους μέχρι στρουθκιά. Και σε μερίδα να πας, σου συστήνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις το 'Κοτόπουλο του Φώτη' (€10) που είναι τα πιο ζουμερά και άψογα μαριναρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου σχάρας που έχω δοκιμάσει ποτέ! Αν πάλι είσαι λιτοδίαιτος, απλά παραγγέλνεις μια πίτα σουβλάκια ή μιξ (€5), που μπορείς να την απολαύσεις με τη ζωντανή μουσική που φιλοξενεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Τις υπόλοιπες μέρες, θα κάτσεις με την παρέα σου στο ήσυχο περιβάλλον του, θα παραγγείλεις τον μεζέ (σχάρας και κατσαρόλας) που τον χρεώνει μόνο €13 το άτομο, και θα πιεις το απίθανο, βαρελίσιο κρασί του που φέρνει αποκλειστικά ο ίδιος για το μαγαζί.
(99292034) Λεωφόρος Αγ. Παύλου, Άγιος Παύλος, Λευκωσία. Δ-Κ 19.00-00.00. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus.

Tags food news, φαγητο, ταβέρνα, μεζέ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1035 s (235 Queries.) // Parse time: 0.2159 s // Total time: 2.3193 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X