15 πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις αυτή τη βδομάδα


15 πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις αυτή τη βδομάδα

Το Time Out σου ετοίμασε τη λίστα με τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις της εβδομάδας 

Η τελευταία εβδομάδα του Μάρτη μας επιφυλάσσει πολλές εκδηλώσεις. Κινηματογραφικές προβολές, φεστιβάλ, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, διαλέξεις, εκθέσεις.

Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ
Ο θεσμός των Βραβείων Θεάτρου Κύπρου ολοκληρώνει φέτος, με τη διοργάνωση της 10ης τελετής απόψε ένα σημαντικό κύκλο προσφοράς και αναγνώρισης προς τους δημιουργούς της θεατρικής τέχνης. Από την εισαγωγή του θεσμού το 2001, έχουν τιμηθεί με βραβείο θεάτρου 86 καλλιτέχνες απ' όλες τις ειδικότητες του θεάτρου ενώ σε 11 σημαντικές προσωπικότητες της θεατρικής ζωής έχει απονεμηθεί το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου για τη συνολική τους προσφορά. Η 10η τελετή των Βραβείων Θεάτρου Κύπρου που αφορά στη θεατρική περίοδο 2015-2016 θα πραγματοποιηθεί κατά την ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Θεάτρου, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο διακεκριμένος καλλιτέχνης Φωκάς Ευαγγελινός και την παρουσίαση της τελετής, η ηθοποιός Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.
Δευτέρα 27 Μαρτίου, Θέατρο ΘΟΚ, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 77772717.

Προβολή ταινίας ‘Μέλος οικογένειας’
Ο Γιώργος και η Σοφία, ιδιοκτήτες ενός μικρού μπακάλικου, προσπαθούν μετά δυσκολίας να αντεπεξέλθουν οικονομικά και να μεγαλώσουν τα δυο παιδιά τους. Ο παππούς τούς βοηθά κιαυτός, όσο μπορεί, με τη σύνταξη του. Όταν ο παππούς πεθαίνει ξαφνικά στον ύπνο του, oι γονείς αποφασίζουν να το αποκρύψουν, για όσο καιρό μπορούν, για να συνεχίσουν να παίρνουν τη σύνταξη. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται, όταν αρχίζουν να ψάχνουν τον αποθανόντα από τις κοινωνικές ασφαλίσεις. Πρωταγωνιστούν: Γιόλα Κλείτου, Christopher Greco, Giulio Filippo D'Errico, κ.α. Σκηνοθεσία: Μαρίνος Καρτίκκης.
Δευτέρα 27 Μαρτίου, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 20.30. Πληρ. 24652800.

Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στο Ριάλτο
Στο πλαίσιο του μήνα Γαλλοφωνίας 2017, το Θέατρο Ριάλτο σε συνεργασία με την Alliance Francai Λεμεσού, το Γαλλικό Ινστιτούτο και τις Πρεσβείες της Ελβετίας και του Λιβάνου στην Κύπρο, διοργανώνουν κινηματογραφικές προβολές.

Ιπποκράτης
(Γαλλία, 2013 102’), 19.30
Μια μαύρη κωμωδία τοποθετημένη σε ένα νοσοκομείο του Παρισιού, με ήρωα ένα νεαρό ασκούμενο γιατρό ο οποίος αρχίζει την πρακτική του στο θάλαμο του νοσοκομείου που διευθύνεται από τον πατέρα του. Ο Benjamin  είναι σίγουρος ότι πρόκειται να γίνει ένας μεγάλος γιατρός, αλλά η πρώτη του εμπειρία ως ασκούμενος στην υπηρεσία του πατέρα του, του καθηγητή Barois, δεν ήταν όπως την φανταζόταν. Ο Benjamin θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα όριά του, τους φόβους του, καθώς και με τα προβλήματα των ασθενών του. Στα Γαλλικά με υπότιτλους στα Ελληνικά.

Εγώ, ο εαυτός μου κι η μαμά
(Γαλλία, 2012 85΄) 21.30
Μια πρωτότυπη κωμωδία για ένα νεαρό άντρα, τη σχέση του με τη μητέρα του και την τελική αποδοχή του ετεροσεξουαλικού εαυτού του. Η κα Gallienne, έχει τρία παιδιά, δύο από τα οποία θεωρεί ως τους γιους της και το άλλο το αποκαλεί Guillaume. Πράγματι, το τελευταίο έφηβο παιδί της, δεν βλέπει τον εαυτό του ως ένα αγόρι, αλλά ως ένα κορίτσι ή στην καλύτερη περίπτωση ως ομοφυλόφιλο άτομο. Μέσα από μια σειρά οδυνηρών εμπειριών, ο Guillaume θα ανακαλύψει σιγά-σιγά ποιος είναι πραγματικά και θα καταφέρει να απελευθερωθεί από την ολέθρια επιρροή της μητέρας του. Στα Γαλλικά με υπότιτλους στα Αγγλικά.
Δευτέρα 27 Μαρτίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, εισιτήριο €5. Πληρ. 77777745. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus

Tags go out, εκδηλωση, διασκεδαση, μουσικη, Θεατρο, τεχνη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7951 s (230 Queries.) // Parse time: 1.2361 s // Total time: 4.0311 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X