Boy on the Bridge


Boy on the Bridge

Η βραβευμένη κυπριακή ταινία του Πέτρου Χαραλάμπους δίνει σύντομα πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες

Σε ένα μικρό, ορεινό κυπριακό χωριό στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η ζωή δυο δωδεκάχρονων αγοριών είναι ήρεμη κι ανέμελη. Ο Σωκράτης περνά τις μέρες του κατασκευάζοντας αυτοσχέδια εκρηκτικά, παρέα με το φίλο και ξάδερφό του Μάρκο, κι εκεί που αποφασίζουν να κατασκευάσουν τη μεγαλύτερη κροτίδα στην ιστορία του χωριού, ξεκινά η ιστορία της νέας ταινίας του Πέτρου Χαραλάμπους, το «Αγόρι στη Γέφυρα - Boy on the Bridge».

Η ταινία -την οποία παρουσιάζει η AMP FILMWORKS- είναι ένα συγκινητικό, δραματικό film ενηλικίωσης βασισμένο στο βιβλίο «The Land of the Golden Apple» της αγγλοκύπριας Eve Makis και έδωσε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης και ακολούθως στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Είναι βραβευμένη στο European Cinema Panorama Film Festival στην Ελλάδα με το Best Film Award (Νοέμβριος 2016) και στο Festival Du Grain A Demoudre με το Best Film Young Jury Cinephile Award, επίσης το Νοέμβριο του 2016, στη Γαλλία. Ο σκηνοθέτης ήταν επίσης υποψήφιος στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ΙΡΙΣ 2017 ως καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης.

Με βάση τις κριτικές, το «Αγόρι στη Γέφυρα" είναι μια ταινία με "όμορφα κάδρα, εξαιρετικές ερμηνείες και ενδιαφέρουσα πλοκή" (Γιώργος Τέρπος, CineFreaks). "Μια ταινία η οποία αρπάζει το θεατή σφιχτά από τα πρώτα πλάνα και δεν τον αφήνει ούτε στιγμή." (Στράτος Κερσανίδης, stokokkino.gr). Μια ιστορία που ξεκινά κάπως ειδυλλιακά σε ένα χωριό, απομονωμένο στις πλαγιές ενός βουνού κάπου στην Κύπρο, μετατρέπεται σταδιακά, και χάρη σε ένα καλογραμμένο, με ωραίους χαρακτήρες και συνεχείς, έξυπνες ανατροπές (που θα τις ενέκρινε και ο Χίτσκοκ), σε ένα κοινωνικό δράμα, με στοιχεία του φιλμ νουάρ, αλλά και ταινία πάνω στο πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση. (Νίνος Μικελίδης, ΚΥΠΕ).

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Φαρμακάς, Γιώργος Δημητρίου, Κίκα Γεωργίου, Ανδρέας Τσέλεπος, Μαρία Μιχαήλ, Τόνυ Δημητρίου, Κώστας Δημητρίου, Χριστόδουλος Μαρτάς, Σπύρος Σταυρινίδης, Θανάσης Δρακόπουλος, Λευτέρης Σαλωμίδης, Πάμπος Χαραλάμπους, Λιάνα Χαλκιά, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Πολυξένη Σάββα, Ανδρέας Φυλακτού, Κωνσταντίνος Κυπριανίδης, Δήμος Χρίστοδούλου, Σωτήρης Χριστοδούλου, Φρόσω Κκολού κ.α.

Το "Boy On The Bridge" αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην Κύπρο, στο πλαίσιο των Cyprus Film Days και στη συνέχεια θα προβάλλεται στους κινηματογράφους K Cineplex σε όλες τις πόλεις από τις 11 Μαΐου 2017 και για περίοδο δύο εβδομάδων.

Tags Boy on the Bridge, Πέτρος Χαραλάμπους, ταινια, Κυπρος. κινηματογραφος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.4567 s (228 Queries.) // Parse time: 1.0743 s // Total time: 4.5311 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X